Banner Πανω
 
 
 


ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗΛΕΝΔΕΤΑ !  


Μια και  σήμερα όλοι  μιλάνε για το τεράστιο θέμα του Ασφαλιστικού , προσπαθώντας οι περισσότεροι να μας πείσουν ότι κι εδώ έχουμε την αντίστοιχη ΤΙΝΑ (There is no alternative , που στα Ελληνικά σημαίνει : Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση),  λέω λοιπόν , ότι  πρέπει να δούμε  και τι σχέση υπάρχει ανάμεσα στο ασφαλιστικό και σ την τεχνολογική ανάπτυξη των μέσων παραγωγής ! Υπάρχουν μελέτες που λένε ότι στην εποχή μας,  με την αλματώδη ανάπτυξη της Επιστήμης,  αρκεί,  να δουλεύει μόνο το 3% του παγκόσμιου πληθυσμού για να συντηρηθεί το υπόλοιπο  97% .  Που σημαίνει ότι στο 97% περιλαμβάνονται και οι  συνταξιούχοι όλου του κόσμου.  Αυτόματα  όμως εδώ προκύπτει το ζήτημα της ιδιοκτησίας των μέσων παραγωγής , της απαλλοτρίωσης της κάθε φορά παραγόμενης υπεραξίας , από την οποία υπεραξία θα εξασφαλίζονται  οι πόροι για το ασφαλιστικό, αλλά αυτό είναι ένα ζήτημα που αποφεύγουν μερικοί να θίξουν, και απαντούν με το  ΤΙΝΑ!!!  Γνωστά αυτά .
Πάμε παρακάτω - Υπάρχει σχέση ανάμεσα στο ασφαλιστικό και στον κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας ?  Απάντηση : - Βεβαιότατα! Η απουσία  κεντρικού σχεδιασμού, συντελεί στο  να (αυτο)καταστρέφονται τεράστιες παραγωγικές δυνάμεις σε έναν ανελέητο ανταγωνισμό , μέχρι να επικρατήσουν οι λεγόμενοι νόμοι της αγοράς. Και επειδή οι νόμοι της αγοράς συνεχώς ανατρέπονται , έχουμε μια συνεχή καταστροφή παραγωγικών δυνάμεων από τις οποίες θα εξασφαλίζονταν πόροι για το ασφαλιστικό ! (βλέπε κλείσιμο χιλιάδων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων . ) Οι επικρατήσαντες,(μονοπώλια  κλπ) ,  δεν έχουν λέει καμία ευθύνη για το πώς θα συντηρηθούν οι εκσφενδονισμένοι  της ζωής, μεταξύ αυτών και οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι, και απαντουν με το ΤΙΝΑ κι αυτοί ! Και συνεχίζω:
 - Υπάρχει σχέση ανάμεσα στο  ασφαλιστικό και στο φορολογικό σύστημα ?
Στο τελευταίο ερώτημα αξίζει τον κόπο να σταθούμε λίγο περισσότερο , και για να το  πω οσο γίνεται πιο απλά , χρησιμοποιώ  ένα παράδειγμα :
Ο μπάρμπα-Θωμάς είναι ένας ταβερνιάρης (μπακάλης, μανάβης, υδραυλικός, ηλεκτρολόγος, περιπτεράς, κλπ ), ένας αυτοαπασχολούμενος όπως λέμε , που σε δυο χρόνια βγαίνει στην σύνταξη !  Τι θα γινότανε αν το κράτος του έκανε την εξής απλή πρόταση :  - Για την περίοδο των δυο αυτών ετών θα πληρώσεις,  χάσεις-κερδίσεις, θα πληρώσεις για φόρο ένα φορολογικό εφ άπαξ ας πούμε 1000 Ευρώ , αλλά από εκεί και πέρα όσα βγάλεις θα είναι δικά σου, δούλεψε όσο θέλεις,  δούλεψε μέρα νύχτα, τα παραπάνω κέρδη σου, δεν θα σου τα πειράξει κανένα κράτος, κανένας Θεός. Θα είναι 
κάτι σαν το εφ άπαξ της σύνταξης σου ! ΣΤΟΠ.
Υ.Γ Αν περπατήσει αυτή η πρόταση  τότε  ανοίγει ο δρόμος  για μια εκπληκτική, επαναστατική φορολογική μεταρρύθμιση που βασίζεται στην εξίσωση  του ΝΕ.ΦΟ.ΣΥ :  Π=Δ/(Α+Ε), γνωστή και σαν εξίσωση της Ανατροπής !   Τόσο ο κ. Κατρούγκαλος όσο και ο κ. Αλεξιάδης  την γνωρίζουν. Εδώ δεν ισχύει πλέον το ΤΙΝΑ

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικό Μουσείο Μερόπης

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικό Μουσείο Μερόπης

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Σωσσίνου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Σωσσίνου

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...