ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗΛΕΝΔΕΤΑ !  


Μια και  σήμερα όλοι  μιλάνε για το τεράστιο θέμα του Ασφαλιστικού , προσπαθώντας οι περισσότεροι να μας πείσουν ότι κι εδώ έχουμε την αντίστοιχη ΤΙΝΑ (There is no alternative , που στα Ελληνικά σημαίνει : Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση),  λέω λοιπόν , ότι  πρέπει να δούμε  και τι σχέση υπάρχει ανάμεσα στο ασφαλιστικό και σ την τεχνολογική ανάπτυξη των μέσων παραγωγής ! Υπάρχουν μελέτες που λένε ότι στην εποχή μας,  με την αλματώδη ανάπτυξη της Επιστήμης,  αρκεί,  να δουλεύει μόνο το 3% του παγκόσμιου πληθυσμού για να συντηρηθεί το υπόλοιπο  97% .  Που σημαίνει ότι στο 97% περιλαμβάνονται και οι  συνταξιούχοι όλου του κόσμου.  Αυτόματα  όμως εδώ προκύπτει το ζήτημα της ιδιοκτησίας των μέσων παραγωγής , της απαλλοτρίωσης της κάθε φορά παραγόμενης υπεραξίας , από την οποία υπεραξία θα εξασφαλίζονται  οι πόροι για το ασφαλιστικό, αλλά αυτό είναι ένα ζήτημα που αποφεύγουν μερικοί να θίξουν, και απαντούν με το  ΤΙΝΑ!!!  Γνωστά αυτά .
Πάμε παρακάτω - Υπάρχει σχέση ανάμεσα στο ασφαλιστικό και στον κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας ?  Απάντηση : - Βεβαιότατα! Η απουσία  κεντρικού σχεδιασμού, συντελεί στο  να (αυτο)καταστρέφονται τεράστιες παραγωγικές δυνάμεις σε έναν ανελέητο ανταγωνισμό , μέχρι να επικρατήσουν οι λεγόμενοι νόμοι της αγοράς. Και επειδή οι νόμοι της αγοράς συνεχώς ανατρέπονται , έχουμε μια συνεχή καταστροφή παραγωγικών δυνάμεων από τις οποίες θα εξασφαλίζονταν πόροι για το ασφαλιστικό ! (βλέπε κλείσιμο χιλιάδων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων . ) Οι επικρατήσαντες,(μονοπώλια  κλπ) ,  δεν έχουν λέει καμία ευθύνη για το πώς θα συντηρηθούν οι εκσφενδονισμένοι  της ζωής, μεταξύ αυτών και οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι, και απαντουν με το ΤΙΝΑ κι αυτοί ! Και συνεχίζω:
 - Υπάρχει σχέση ανάμεσα στο  ασφαλιστικό και στο φορολογικό σύστημα ?
Στο τελευταίο ερώτημα αξίζει τον κόπο να σταθούμε λίγο περισσότερο , και για να το  πω οσο γίνεται πιο απλά , χρησιμοποιώ  ένα παράδειγμα :
Ο μπάρμπα-Θωμάς είναι ένας ταβερνιάρης (μπακάλης, μανάβης, υδραυλικός, ηλεκτρολόγος, περιπτεράς, κλπ ), ένας αυτοαπασχολούμενος όπως λέμε , που σε δυο χρόνια βγαίνει στην σύνταξη !  Τι θα γινότανε αν το κράτος του έκανε την εξής απλή πρόταση :  - Για την περίοδο των δυο αυτών ετών θα πληρώσεις,  χάσεις-κερδίσεις, θα πληρώσεις για φόρο ένα φορολογικό εφ άπαξ ας πούμε 1000 Ευρώ , αλλά από εκεί και πέρα όσα βγάλεις θα είναι δικά σου, δούλεψε όσο θέλεις,  δούλεψε μέρα νύχτα, τα παραπάνω κέρδη σου, δεν θα σου τα πειράξει κανένα κράτος, κανένας Θεός. Θα είναι 
κάτι σαν το εφ άπαξ της σύνταξης σου ! ΣΤΟΠ.
Υ.Γ Αν περπατήσει αυτή η πρόταση  τότε  ανοίγει ο δρόμος  για μια εκπληκτική, επαναστατική φορολογική μεταρρύθμιση που βασίζεται στην εξίσωση  του ΝΕ.ΦΟ.ΣΥ :  Π=Δ/(Α+Ε), γνωστή και σαν εξίσωση της Ανατροπής !   Τόσο ο κ. Κατρούγκαλος όσο και ο κ. Αλεξιάδης  την γνωρίζουν. Εδώ δεν ισχύει πλέον το ΤΙΝΑ

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου