''Ιστορίες από το ΤΑΞΙ''. Ζήτησε και τα ρέστα.

 

Πρίν 8 χρόνια περίπου. Είναι απόγευμα πρός βράδυ και περίπου 21.00 μμ.το ράδιο ταξί μου αναθέτει εξυπηρέτηση πελάτη στην περιοχή Ελληνορώσων πρός περιοχή Κορυδαλλού με ενδιάμεση στάση στη Ν.Φιλοθέη Ψυχικού. Επιβιβάζω την πελάτισσα ηλικίας περίπου τα 40 ετών και ξεκινώ.

Πρώτα θα πάμε στην οδό Μουσών μου λέει θα περιμένετε για 15 λεπτά και μετά θα συνεχίσουμε πρός την περιοχή του Κορυδαλλού. Από μέσα μου χτύπησε το καμπανάκι του άγχους ώς πρός το ζήτημα του παρκαρίσματος στην περιοχή που σημειωτέον η συγκεκριμένη οδός (Μουσών) έχει απόκλιση κατηφόρας 100%. Στην κλασσική κουβέντα που κάναμε πηγαίνοντας πρός εκεί,η κυρία με ενημερώνει πώς είναι δικηγόρος και πώς από την συγκεκριμένη διεύθυνση που πηγαίναμε θα έπαιρνε κάποιες υπογραφές σε νομικά έγγραφα. Δούλευε από το πρωί στίς 8.00πμ!!!

Φθάσαμε στην οδό Μουσών στρίβοντας από τον περιφερειακό Γαλατσίου πρός τα κάτω αφού η οδός Μουσών είναι κάθοδος. Πρός μεγάλη μου έκπληξη στο σημείο που μου υπέδειξε η πελάτισσα να σταματήσω υπήρχε θέση στάθμευσης. Παρκάρισα και η πελάτισσα κατέβηκε να επισκεφθεί τους πελάτες της. Άνοιξα το κινητό μου και μπήκα ίντερνετ για να περάσει κάπως και η ώρα μου όσο θα περίμενα. Είμαι στο youtube βλέπω κάποιο αστείο βίντεο και μετά από λίγη ώρα,γκάπππ με χτυπάει στον πίσω προφυλακτήρα ένα όχημα...

Αφού συνήλθα από το στιγμιαίο σόκ κατεβαίνω κάτω να τα χώσω στον οδηγό του αυτοκινήτου που με χτύπησε και να δώ και τι ζημιά έχει προκληθεί στον προφυλακτήρα... Δεν έχει και τόσο καλό φωτισμό στο σημείο που είμαι παρόλα αυτά όμως βλέπω ναί μέν το αυτοκίνητο κολλημένο στον προφυλακτήρα μου αλλά δεν προκλήθηκε κάποια σοβαρή ζημιά... Βάζω φωνή και ζητάω εξηγήσεις από τον...οδηγό του οχήματος που έπεσε πίσω στον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου μου...Πρός μεγάλη μου έκπληξη βλέπω πώς μέσα στο αυτοκίνητο δεν υπάρχει οδηγός...

Με την εμπειρία μου,αλλά και με κάποιες τεχνικές γνώσεις σχετικά με τα αυτοκίνητα  αντιλαμβάνομαι πώς έχει σπάσει η ντίζα του χειρόφρενου και το αυτοκίνητο που με τράκαρε δεν ήταν μπλοκαρισμένο επιπροσθέτως με ταχύτητα παρόλο την ιδιομορφία του δρόμου 100% κατηφόρα. Για σιγουριά τσουλάω το αυτοκίνητό μου για λίγα εκατοστά και το όχημα πίσω μου ακολουθεί...Τώρα σκέφθηκα τι κάνω;;;Σε λίγο θα βγεί η πελάτισσά μου και πρέπει να φύγω. Εάν φύγω το άλλο αυτοκίνητο θα πάρει την κατηφόρα και θα φθάσει περίπου στα 250 μέτρα κάτω στη λεωφόρο Κηφισίας με ότι ζημιές θα προκαλέσει στην ξέφρενη πορεία που θα αναπτύξει.

Σκέφθηκα να τηλεφωνήσω στην Τροχαία...και εκείνη την στιγμή βγαίνει η πελάτισσά μου από το σπίτι που είχε επισκεφθεί και μαζί της βγαίνουν μια κυρία και ένας κύριος. Ζητάω από τον κύριο ευγενικά να μου πεί εάν γνωρίζει ποιανού είναι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο που έπεσε πίσω μου και του εξήγησα πώς κάποια βλάβη έχει το εν λόγω αυτοκίνητο,ακόμη του εξέφρασα την απορία μου γιατί δεν έστριψε το τιμόνι του πρός το πεζοδρόμιο,ένα επιπρόσθετο μέτρο προστασία σε τέτοιες μεγάλες κατηφόρες...Για λίγο ο άνθρωπος με κοίταξε με καχυποψία και χωρίς να με πιστεύει με ενημερώνει πώς είναι δικό του το αυτοκίνητο. Ακόμη εκφράζει και την έντονη απορία του πώς είναι δυνατόν να έχει γίνει ζημιά αφού το αυτοκίνητό του ήταν παρκαρισμένο από το μεσημέρι...Η κυρία του αρχίζει να φωνάζει και να μου επιρρίπτει ευθύνες πώς κόλλησα το αυτοκίνητό μου με όπισθεν στο δικό τους με πονηρό σκοπό να ζητήσω αποζημίωση για βλάβη. Νευρίασα πολύ από την αυθάδεια και ηλιθιότητα της συγκεκριμένης (κυρίας)...και λέω στην πελάτισσά μου να μπεί μέσα στο ταξί για να φύγουμε.

Η πελάτισσά μου ενημερώνει την συγκεκριμένη (κυρία) πώς την ώρα που ήρθαμε και πάρκαρε το ταξί δεν κατάλαβε κάποιο χτύπημα και πώς πέρασε η ίδια ανάμεσα από τα δύο οχήματα για να μπεί στο σπίτι της. Η κυρία ανένδοτη. Παίρνω λοιπόν την απόφαση και ξανατσουλάω το αυτοκίνητό μου για λίγο και το πίσω όχημα άρχισε να ακολουθεί...Άκουσα μόνο την φωνή του προηγούμενου λαλίστατου κυρίου να μου φωνάζει σε παρακαλώ φρενάρισε....Μπαίνει μέσα στο σπίτι του παίρνει τα κλειδιά του αυτοκινήτου και έρχεται τρέχοντας. Ανοίγει το αυτοκίνητό του και διαπιστώνουμε πώς ούτε ταχύτητα είχε μπλοκαρισμένη και όντως είχε σπάσει η ντίζα του χειρόφρενου του αυτοκινήτου του. Φαινόμενο εάν όχι τόσο σύνηθες όμως συμβαίνει πολλές φορές...

Η (κυρία του) ανένδοτη έλεγε τα δικά της...Ζήτησα από την πελάτισσά μου συγνώμη για την καθυστέρηση που θα υποστεί,και πώς έπρεπε να καλέσω την τροχαία για να μου κάνει και δήλωση ο κύριος...για την ζημιά που είχα υποστεί στον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου μου. Μετά από εντατική παρέμβαση της πελάτισσάς μου πρός την κυρία εκείνη μπήκε μέσα στο σπίτι της και ευτυχώς τι όαση!!! δεν την άκουγα πλέον... ο δε κύριος αφού ζήτησε ειλικρινά συγνώμη μου ανέφερε πώς εάν είχα πάθει ζημιά να μου κάνει δήλωση στην ασφάλειά του.

Του είπα πώς η μόνη δήλωση που μπορούσε να μου κάνει ήταν να έβαζε ένα φίμωτρο στην κυρία του. Ζήτησα από την πελάτισσά μου να μπεί στο ταξί και συνεχίσαμε την διαδρομή μας..Σε κάποια στιγμή και εντελώς ξαφνικά η πελάτισσά μου μου λέει. Συγγνώμη γι`αυτό που θα πώ αλλά η (κυρία) ήθελε πολλές κλωτσιές. Δεν μίλησα .Συνηθισμένα τα βουνά από τα χιόνια σκέφθηκα...Το μόνο που είπα μετά από λίγο ήταν...Δεν βαριέσαι κυρία μου το επάγγελμα τά έχει αυτά...

Γράφει: Ο Χάρης Καψάλης


 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου