6 Μυστικά που βοηθούν τις νοικοκυρές

ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΡΙΚ

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των νοικοκυρών

1.Για να μυρίζει όμορφα η κουζίνα μας μετά το μαγείρεμα, βάζουμε πάνω στο μάτι λίγη σκόνη ελληνικού καφέ. Ο χώρος θα γεμίσει από το χαρμάνι του καφέ .Μια εναλλακτική ιδέα είναι να αφήσουμε φλούδες πορτοκαλιού μέσα στο τασάκι.

2.Για να ξεσκονίσετε δύσκολες επιφάνειες όπως οι φέτες ενός καλοριφέρ για παράδειγμα ,μπορείτε να χρησιμοποιείτε ένα πιστολάκι για τα μαλλιά. Απλά γυρίστε το στο κρύο αέρα και η σκόνη θα εξαφανιστεί.

3.Για να μη χάνετε τα ζευγάρια από τις κάλτσες όταν βάζετε πλυντήριο,αλλά και πριν το σιδέρωμα,μπορείτε να τις ενώνετε με μια παραμάνα. Καλό θα ήταν να συμβουλεύσετε και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας να ακολουθήσουν την ίδια τακτική.

 


4.εάν σας έχει πέσει παραπάνω αλάτι στο φαγητό,μια λύση είναι να προσθέσετε λίγη ζάχαρη στην κατσαρόλα. Σε σούπες η βραστά φαγητά παράλληλα,μπορείτε να προσθέσετε μια φέτα πατάτας που θα απορροφήσει όλο το αλάτι.


5.Για να προστατεύσετε τα ευαίσθητα ρούχα σας όταν βάζετε πλυντήριο,μπορείτε να τα βάλετε μέσα σε μια μαξιλαροθήκη την οποία κατόπιν θα κλείσετε με μια παραμάνα.


6.Για να απομακρύνετε τα μυρμήγκια από τα φυτά σας,μπορείτε απλά να βάλετε μια μαντζουράνα γύρω από το φυτό. Βράζουμε 100 γρμ αποξηραμένα φύλλα μαντζουράνας σε ένα λίτρο νερό και μετά ρίχνουμε το διάλυμα μέσα στην γλάστρα αφού έχει κρυώσει φυσικά

 

 

7.Εάν έχουν μείνει υπολείμματα σαπουνάδας στα πλυμένα σας ρούχα,

Επιλογή: Ραντίστε τα καλά με αλάτι και ξεβγάλτε τα.

 

8. Τα άσπρα λινά ή τα βαμβακερά σας που έχουν γκριζάρει:

Eπιλογή: Μουλιάστε τα σε ένα διάλυμα από 1 λίτρο κρύο νερό και 1 κουταλιά κρέμα (ταρτάρ) θα τη βρείτε στα φαρμακεία.

 

9.Καθαριστικό για ψάθινες καρέκλες:

Επιλογή:Χτυπήστε 3 ασπράδια με τον χυμό 2 λεμονιών και με το μείγμα αυτό περάστε τις ψάθες και αφήστε τες τρίβοντας απαλά με ένα βαμβακερό μαλακό πανί.

 

10. Φτιάξτε λίπασμα για τα φυτά σας μόνοι σας:

Επιλογή: Με λίγες σταγόνες γάλα, τσόφλια από αβγά η το κατακάθι του ελληνικού καφέ.

 

11. Οι βιβλιοθήκες δεν πρέπει να βρίσκονται κοντά σε πηγές θερμότητας:

Επιλογή: Γιατί η ζέστη αφυδατώνει τα δερμάτινα εξώφυλλα και δημιουργεί σκασίματα.

 

12. Η αποξηραμένη δάφνη μέσα σε βαμβακερό σακουλάκι:

Επιλογή: Προστατεύει τα μάλλινα από το σκόρο.

 

 

ΥΓ. Το κείμενο είναι της (Ελπινίκης Σαββοπούλου)

 

 


 
 
 

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

Γίνε μέλος της Ομάδας μας στο FB

►Ή 'Ηπειρος στήν Καρδιά μας!!!Τζουρλάκος Ιστός.

twitter

►TikTok

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

tzourlakosTikTok

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας


 

Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου

 

Αδελφότητα Σελλαδιτών Άρτας