Τέσσερις δρομείς του Μαραθωνίου με καρδιολογικά προβλήματα

Tέσσερις δρομείς του 33ου Μαραθώνιου νοσηλεύονται στην Καρδιολογική κλινική του Ευαγγελισμού, μετά από σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα που εμφάνισαν χθες κατά την προσπάθειά τους, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.
Συνολικά, ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ επενέβησαν σε 42 περιστατικά, από τα οποία 16 διακομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ευαγγελισμός», 2 δρομέων στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής «Σισμανόγλειο-Αμαλία Φλέμινγκ» και 1 ακόμη δρομέα στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής «ΚΑΤ».
Το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας, του υπουργείου Υγείας, το οποίο είχε την ευθύνη το επιτελικού συντονισμού της υγειονομικής κάλυψης του Μαραθωνιου, κατά τη διάρκεια περιστατικού καρδιακής ανακοπής 50χρονου δρομέα, έθεσε σε ετοιμότητα το Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος «η Σωτηρία» - το οποίο δεν βρισκόταν σε εφημερία - ώστε να πραγματοποιηθεί η διασωλήνωση του - αφού είχε προηγηθεί ανάνηψη από Διασώστες τους Ε.Κ.Α.Β. - και στη συνέχεια η διακομιδή του στο Γ.Ν.Α. «Ευαγγελισμός»
Στο σύνολο τους τα είδη των περιστατικών που αντιμετωπίστηκαν από όλες τις επιχειρησιακές μονάδες παροχής Υγείας (Προνοσοκομειακής και Νοσοκομειακής) ήταν: 11 αναπνευστικά, 4 ορθοπεδικά και 4 καρδιολογικά.
http://www.efsyn.gr



























