''ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Μ.ΚΑΝΑΚΑΚΗΣ''. Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Πωγωνίου

''ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Μ.ΚΑΝΑΚΑΚΗΣ''. Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Πωγωνίου

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

 

Γεννήθηκα στον Πειραιά και μεγάλωσα στο Μαρούσι . Τα τελευταία χρόνια είμαι

μόνιμος κάτοικος Κουκλιών Πωγωνίου.
Είμαι παντρεμένος με την κοινωνιολόγο Ζαφ. Σπ. Τάτση από τους Κουκλιούς και πατέρας 4 παιδιών, Φοιτητών σε ΑΕΙ.

Αριστούχος Διπλωματούχος Αρχιτέκτων Μηχανικός ΑΠΘ (1979)

1ο Βραβείο Αρχιτεκτονικών Σπουδών Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (1979)

Σπουδές εξειδίκευσης και επιμόρφωσης στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Εξασκώ το επάγγελμα του Αρχιτέκτονα Μηχανικού. Ομιλώ Γαλλικά-Αγγλικά.

Είμαι σύμβουλος Μηχανικός σε πολλές Εταιρείες της Ελλάδος και του Εξωτερικού.

Διατηρώ γραφεία στην Αθήνα, τα Δολιανά Ιωαννίνων και τη Λευκίμμη Κέρκυρας.

ΔΙΕΤΕΛΕΣΑ:

 

- Επιστημονικός Εκπρόσωπος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ)

στον ΕΛΟΤ.

- Μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής TC 226 «Προδιαγραφών Εξοπλισμού και

Υλικών Οδοποιίας».

- Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Ιστορικού 1ου Δημοτικού

Σχολείου Αχαρνών.

- Ιδρυτικό μέλος και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου οι «ΦΙΛΟΙ ΑΚΡΙΤΩΝ»

- Ιδρυτικό μέλος και Γ. Γ. του Δ.Σ. του Συλλόγου των ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΛΑΚΩΝΩΝ

«Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ».

 

Είμαι:

 

- Από 7/1979 μέχρι σήμερα: Τακτικό Μέλος ΤΕΕ (Τεχνικό Επιμελητήριο

Ελλάδος)

- Από 10/1980 μέχρι σήμερα: Μέλος του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ

ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ – ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ EΝΩΣΗΣ

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ (ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ)

- Από 5/2012 μέχρι σήμερα: Ελεγκτής Δόμησης

- Από 10/1980 μέχρι σήμερα: Μέλος ΕΒΕΑ

- Εκπρόσωπος & Συντονιστής της Ο. Π. Ενάντια στην Ε.Ο.Ζ. Πωγωνίου

- Επικεφαλής της Κίνησης Πολιτών Πωγωνίου «Αλληλεγγύη».

- Τακτικό Μέλος των παρακάτω Συλλόγων & Κινήσεων:

«ΦΙΛΟΙ ΑΚΡΙΤΩΝ»,

ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΛΑΚΩΝΩΝ «Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ»

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΥΚΛΙΩΝ

ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Κίνηση για την Προστασία του Αώου

 

ΔΙΚΤΥΟ ΔΟΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

 

Σήμερα, σε συνθήκες παρατεταμένης οικονομικής ύφεσης και καλπάζουσας ανεργίας, με τη φτώχεια να έχει αγκαλιάσει μεγάλα στρώματα του πληθυσμού του Δήμου Πωγωνίου, η αυξημένη κοινωνική φροντίδα και προστασία, η αλληλεγγύη και η προαγωγή της υγείας, κρίνονται επιβεβλημένες και οφείλουν να μετουσιώνονται σε θεσμικές πολιτικές στήριξης και ενίσχυσης των κοινωνικά ασθενέστερων. Απαιτείται, δηλαδή, η ανάπτυξη ισχυρών κοινωνικών δομών και αξιόπιστων μηχανισμών παρέμβασης, για την απρόσκοπτη παροχή κοινωνικών υπηρεσιών σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη. 
Υγεία & Προληπτική Ιατρική

Δομές Παροχής Συσσιτίων (κοινωνικά συσσίτια)

Κέντρα ημερήσιας ή συνεχούς φροντίδας ηλικιωμένων

 

Δομές Παροχής Συσσιτίων 

Για την σίτιση ευπαθών ομάδων. Μέσω της λειτουργίας της δομής, θα παρέχονται και υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και πληροφόρησης με στόχο την ενδυνάμωση και κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελουμένων.

Υγεία & Προληπτική Ιατρική

Με στόχο την παροχή καλύτερων υπηρεσιών υγείας στα Δημοτικά Ιατρεία και την υλοποίηση σειράς από δράσεις για τα παιδιά, τους νέους, τις γυναίκες, την οικογένεια, την τρίτη ηλικία και όσους από τους συνανθρώπους μας αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα, σή-μερα στα χρόνια της κρίσης

Το όραμά μας για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στο Πωγώνι

Όραμά μας αποτελεί η παροχή υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης με στόχο την ανάπτυξη ενός καινοτόμου προγράμματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης που θα προσδιορισθεί με αποκλειστική ευθύνη και φροντίδα του Δήμου μας. Η Κίνησης Πολιτών Πωγωνίου «Αλληλεγγύη»Κίνησης Πολιτών Πωγωνίου «Αλληλεγγύη»είναι αποφασισμένη να δημιουργήσει ένα ουσιαστικό δίκτυο υγείας που θα καλύπτει τις ανάγκες όλων των πολιτών του Δήμου Πωγωνίου ξεπερνώντας τα προβλήματα από τον μικρό πληθυσμό σε σχέση με την αναλογικά μεγάλη έκταση του και διορθώνοντας τη σημερινή τραγική εικόνα του Πωγωνίου όπως το πολύ κακό οδικό δίκτυο, τις ανύπαρκτες συγκοινωνίες κλπ. Στο εγκαταλειμμένο Πωγώνι έφτασε η ώρα οι πολίτες να νιώσουν ασφαλείς ότι θα έχουν ιατρική και κοινωνική φροντίδα, δίπλα στο σπίτι τους, όποτε την χρειαστούν.

Το Δίκτυο υγείας και κοινωνικής προστασίας του Δήμου, θα χρηματοδοτηθεί από κρατικούς, κοινοτικούς, ιδίους και άλλους πόρους.

Η Έννοια των ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ

Τα Δημοτικά Ιατρεία ως φορέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας-Υγείας παρέχουν σε όλους τους πολίτες μια δέσμη βασικών υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης που περιλαμβάνει:

 Υπηρεσίες υγείας που δεν απαιτούν εισαγωγή στο Νοσοκομείο

 • Tην εκτίμηση των αναγκών Υγείας των πολιτών, το σχεδιασμό και την υλοποίηση μέτρων για την πρόληψη των νοσημάτων και την προαγωγή της υγείας.

 • Υποδομές για την εξασφάλιση και την διαχείριση όλων των ιατρικών πληροφοριών και δεδομένων του πληθυσμού.

 • Οικογενειακό προγραμματισμό

 • Προληπτική οδοντιατρική και φροντίδα

 • Μετα-νοσοκομειακή φροντίδα και αποκατάσταση

 • Παρακολούθηση χρονίων πασχόντων

 Δωρεάν Παροχή στους Δημότες εργαστηριακών εξετάσεων καθώς και

 Προληπτικών Γυναικολογικών Εξετάσεων όπως Παπ Τεστ, μαστογραφίες κλπ

 Η Χωροθέτηση των ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ

 Στα πλαίσια της λειτουργίας ενός « Έξυπνου Δήμου», που αποτελεί όραμα της Κίνησης Πολιτών Πωγωνίου «Αλληλεγγύη» για το Πωγώνι, η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας πρέπει να παρέχεται προς όλους τους πολίτες όσο το δυνατόν πλησιέστερα στο χώρο τον οποίο αυτοί ζουν και εργάζονται. 

 Κοινωνικό Φαρμακείο

 Η Ίδρυση Κοινωνικού Φαρμακείου αναμένεται να συμβάλλει στη βελτίωση της πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας και περίθαλψης, παρέχοντας στους απόρους, άνεργους και ανασφάλιστους, δωρεάν, φάρμακα, υγειονομικό υλικό και παραφαρμακευτικά προϊόντα, τα οποία εξασφαλίζονται μέσω χορηγιών και συνεργασιών με φαρμακοβιομηχανίες και τοπικούς φαρμακευτικούς συλλόγους, καθώς και από τη συμμετοχή και κινητοποίηση συλλογικών φορέων και πολιτών. 

 Δομές Παροχής Συσσιτίων

 Για την σίτιση ευπαθών ομάδων. Μέσω της λειτουργίας της δομής, θα παρέχονται και υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και πληροφόρησης με στόχο την ενδυνάμωση και κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελουμένων.

 Κέντρα ημερήσιας ή συνεχούς φροντίδας ηλικιωμένων

 Η ίδρυση ή ανασυγκρότηση και λειτουργία των Κ.Η.Φ.Η. σ’ όλα τα κεφαλοχώρια του Δήμου Πωγωνίου στοχεύει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων τρίτης και τετάρτης ηλικίας, στην αποφυγή περιθωριοποίησης και κοινωνικού αποκλεισμού τους, στην ψυχολογική και κοινωνική τους υποστήριξη, στην αντιμετώπιση και κάλυψη των αναγκών τους, με την παροχή φροντίδας και βασικής περίθαλψης, με αποτέλεσμα την εξασφάλιση ενός ποιοτικού και αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης τους, την αποδέσμευση των μελών του οικογενειακού τους περιβάλλοντος από την συνεχή φροντίδα των μη αυτοεξυπηρετούμενων ηλικιωμένων ώστε να μπορούν, ειδικά οι γυναίκες, να ενταχθούν στην αγορά εργασίας.

 Σε ημερήσια 12ωρη λειτουργία, θα προσφέρονται καθημερινά φιλοξενία σε ζεστό «οικογενειακό» περιβάλλον, νοσηλευτική φροντίδα, ψυχοσυναισθηματική στήριξη, κοινωνική φροντίδα και δημιουργική απασχόληση στους ηλικιωμένους που εξυπηρετεί. Θα γίνονται καθημερινά μετρήσεις και θα παρακολουθείται και τηρείται η φαρμακευτική αγωγή των φιλοξενουμένων, παρέχεται βοήθεια στην ατομική υγιεινή κ.α. Γίνεται ενημέρωση για θέματα υγείας, πρόνοιας των ιδίων αλλά και του οικογενειακού τους περιβάλλοντος. Όταν εντοπίζεται πρόβλημα προτείνεται η παραπομπή τους στους αντίστοιχους ιατρούς και ιατρικές υπηρεσίες.
Επίσης πραγματοποιούνται εκδηλώσεις και ομιλίες με στόχο την ψυχαγωγία, τη πληροφόρηση-ενημέρωση, αλλά και τη θρησκευτική κάλυψη των επωφελούμενων. Προσφέρονται αφεψήματα, μικρά γεύματα, βοήθεια σε εξωτερικές εργασίες (εξόφληση λογαριασμών, αγορές, τακτοποίηση ιατρικών βιβλιαρίων, κ.τ.λ.),μετακινήσεις με συνοδεία των ηλικιωμένων από και προς το Κ.Η.Φ.Η. ή όπου αλλού χρειαστεί (Τράπεζες, Ταμεία, ΚΕΠ κ.α.)
Τα Κέντρα θα διαθέτουν κλίνες, θα είναι πλήρως κλιματιζόμενα, προσφέροντας ανακούφιση κατά την θερινή περίοδο στους ηλικιωμένους, που πολλές φορές είναι απαραίτητη για λόγους υγείας. Τέλος σε συνεργασία με το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» θα μεταφέρονται στο Κ.Η.Φ.Η. ρουχισμός και κλινοσκεπάσματα ατόμων που έχουν ανάγκη υποστήριξης, όπου θα πλένονται, θα σιδερώνονται και θα παραδίδονται έτοιμα για χρήση.

 Ίδρυση ή συνεργασία με υφιστάμενα Ιδιωτικά από τον Μη Κερδοσκοπικό Τοµέα, Κέντρα Συνεχούς Φροντίδας Ηλικιωμένων, με στόχο τη βελτίωση, ποιοτικά και ποσοτικά, των υπηρεσιών φροντίδας. Με 24ωρη λειτουργία 365 ημέρες τον χρόνο και στόχο την αποτελεσµατική παροχή φροντίδας στα ηλικιωμένα άτοµα που έχουν ανάγκη και που πρέπει να τύχουν ισότιµης, αλλά ταυτόχρονα ενεργητικής προστασίας και υποστήριξης.

 Φροντίδα των ηλικιωμένων, εντός του πλαισίου της οικογένειας, η οποία καλείται να αναλάβει περισσότερες ευθύνες. Mε δημοτικές παροχές, πέρα των φορολογικών ελαφρύνσεων της κεντρικής διοίκησης, για τις οικογένειες που φροντίζουν ηλικιωμένα μέλη. Η υλοποίηση αυτού του σχεδίου αποτελεί ένα θετικό βήμα για τη συνέχιση της «αυτονόητης θεμελιωμένης αρχής του καθήκοντος παιδιών, εγγονών και συγγενών που φροντίζουν τους ηλικιωμένους».
 Το κόστος θα καλυφθεί  από Εθνικά και Ευρωπαϊκά Προγράμματα, από Ασφαλιστικούς Οργανισμούς, από ίδιους δημοτικούς πόρους και από  δωρεές.

 

 

 

 


 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου