Αντώνης Γάκης. Ένας νέος Ηπειρώτης, υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, με την Ανεξάρτητη Κίνηση ΑΝΑΣΑ

Αντώνης Γάκης. Ένας νέος Ηπειρώτης, υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, με την Ανεξάρτητη Κίνηση ΑΝΑΣΑ

Διακήρυξη της  ΑΝΑΣΑ

 
Η ΑΝΑΣΑ είναι ένα κίνημα νέων !
 
Τόσο ηλικιακά, όσο και «στην ψυχή και το φρόνημα», όπως λέει ο λαός!
 
Μ' άλλα λόγια ένα κίνημα ανθρώπων με φρέσκα μυαλά.
 
Το κίνημα γεννιέται μέσα από την κρίση, στην Ελλάδα του 2014, στην Ελλάδα της ύφεσης, της χρεωκοπίας και της παρακμής, στην Ελλάδα του 1,5 εκατομμυρίου ανέργων, από τους οποίους το 1 εκατομμύριο νέοι που βρίσκονται γύρω στα 30 και δεν ξέρουν ακόμα τι είναι εργασία.
 
Στην Ελλάδα όπου άνθρωποι για να επιβιώσουν ξαναγυρίζουν σε πρακτικές της Κατοχής όπως να ξαναβάλουν μπρος το μαγκάλι ή που ψάχνουν σε σκουπιδοτενεκέδες και στα απομεινάρια των λαϊκών αγορών.
 
Σ' αυτή την Ελλάδα όπου το μέλλον χάνεται κάθε μέρα, αποφασίσαμε ότι πρέπει ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.
 
Παίρνοντας την ευκαιρία των ερχόμενων εκλογών αποσκοπούμε να γίνουμε καταλύτης για μια νέα συσπείρωση του κόσμου, που θα δώσει ξεκάθαρα μηνύματα προς όλους εκείνους που κλέβουν το μέλλον μας.
 
Οι δανειστές μας θα πρέπει να καταλάβουν ότι ξεπέρασαν προ πολλού κάθε όριο εκμετάλλευσης και ότι, αν τους αφήσουμε ανεμπόδιστους, θα μας ξεβράσουν σ' ένα βάλτο εξαθλίωσης και παρακμής χωρίς προοπτική.
 
Οι κυβερνήσεις μας θα πρέπει να κατανοήσουν ότι η περίοδος της υποτέλειας δεν μπορεί να συνεχιστεί χωρίς να επέλθει κοινωνική αναταραχή που θα σαρώσει τα πάντα. Από τους κυβερνώντες μέχρι και τα πενιχρά αποτελέσματα της άγριας λιτότητας
 
Τα πολιτικά κόμματα, θα πρέπει όλοι πλέον να θεωρήσουμε ότι πάσχουν από την βαριά χρόνια ασθένεια που ονομάζεται, «εκπτώχευση του πολιτικού τους λόγου» που είναι πλέον απόλυτα κενός και αναποτελεσματικός.
 
Εμείς, θα επιστρατεύσουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην άμεση επούλωση των πληγών και στον μετριασμό της κοινωνικής δυστυχίας.
 
Όραμα μας είναι μια κοινωνία για τον Άνθρωπο και το Περιβάλλον
 
Η στρατηγική διεξόδου από την κρίση που έχουμε κατά νου είναι:
 
Ο επαναπατρισμός της κοινωνίας και της οικονομίας, η επιστροφή δηλαδή στις βάσεις της, στις γειτονιές των πόλεων και στους απλούς ανθρώπους, στους ήρωες της καθημερινότητας που παρ' όλες τις αντιξοότητες, παράγουν και αναπαράγουν τη ζωή, αξιοποιούν κάθε πόρο και δυνατότητα για να φέρουν ψωμί στο σπίτι τους, που στηρίζουν τον πλησίον τους, τους νεόπτωχους, τους ανέργους.
 
Η χρηματοδότηση της οικονομίας από τα κάτω από τους άνεργους, από τους αναξιοπαθούντες, από τους καθημερινά αγωνιζόμενους επιχειρηματίες
 
Φτάνει πλέον η (ανα) χρηματοδότηση των τραπεζιτών, από το αιμα του ελληνικού λαού,για να τα κρύβουν στα σεντούκια τους ως «εγγύηση βιωσιμότητας » προς τους δανειστές μας. Ότι πήρανε, πήρανε.
 
Φτάνει πλέον η εξευτελιστική αναμονή των περίφημων «επενδυτών»,τους οποίους παρακαλάμε για να ξεπουλήσουμε όπως - όπως τον εθνικό μας πλούτο, κι αυτοί παρ' όλα αυτά μας γυρίζουν την πλάτη, γιατί μάλλον τον θέλουν τζάμπα.
 
Ήρθε η ώρα, το χρήμα να εισέλθει μέσω των φτωχών και των αδυνάτων. Το σύνολο του πρωτογενούς πλεονάσματος των επόμενων ετών καθώς και μέρος από τα υπολειπόμενα της αναχρηματοδότησης των τραπεζών να διοχετευθούν για την άμεση στήριξη των ανέργων, των ευαίσθητων ομάδων του πληθυσμού και των ταμείων
 
Κάθε άνεργος θα πρέπει να δικαιούται να πάρει επιδόματα ανεργίας και περίθαλψης για όσο καιρό θα είναι άνεργος (ας ελπίσουμε όχι για πολύ). Όλοι οι άνεργοι να ενισχυθούν με υποδομές και υποστήριξη για να ιδρύσουν και να προωθήσουν δικές τους κοινωφελείς συνεταιριστικές οργανώσεις καλύπτοντας τοπικές ευκαιρίες στην οικονομία.
 
Κάθε μέλος ευαίσθητης ομάδας δικαιούται βοήθειας για όσο διάστημα χρειάζεται
 
Κάθε ασθενής δικαιούται αξιοπρεπή θεραπεία, ανεξάρτητα από την δυνατότητα του πληρωμής της.
 
Κι η κατανάλωση του φτωχού θα γίνει το εισόδημα του επιχειρηματία, του μαγαζάτορα, του έμπορου, του συνεργείου, αλλά και των γενικών υπηρεσιών, του ηλεκτρισμού, του τηλεφώνου, του νερού, των ταμείων κλπ.
 
Αυτά τα χρήματα, που δεν μπορεί να είναι λίγα, διαχεόμενα στην κοινωνία θα αυξήσουν δραστικά το ΑΕΠ, αναστρέφοντας αποφασιστικά την ύφεση, ώστε μέσα σε λίγα χρονιά να μπορεί να αναπληρώσει το χαμένο εισόδημα και να δώσει μια εκ των κάτω αναπτυξιακή προοπτική, μέσω των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που από την αύξηση της κατανάλωσης θα μπορέσουν να ανοίξουν τις δουλειές τους και να απορροφήσουν το μέγιστο μέρος της ανεργίας.
 
Κι οι κρατικές τράπεζες της ευρωζώνης που διακρατούν τα ομόλογά μας, να βάλουν νερό στο κρασί τους και να δεχτούν μια μετάθεση πληρωμής των τόκων για εύλογο χρονικό διάστημα, μέχρι η οικονομία μας να μπορέσει να τους πληρώσει. Αρκετά φάγανε, αρκετά στράγγισαν το υστέρημα του Νότου της Ευρώπης, που λεν ότι φτάνει τα. 600 δις ?! Αιδώς Αργείοι!
 
Δεν θέλουμε άλλα δάνεια, ούτε άλλο κούρεμα, δεν θέλουμε άλλες «χάρες», ούτε άλλα μνημόνια. Μια απλή χρονική μετάθεση ζητάμε και θα το πετύχουμε ούτως ή άλλως, είτε το δεχθούν είτε όχι.
 
Μία τέτοια πολιτική μπορεί σε πέντε χρόνια να «ρεφάρει» την οικονομία και να ρίξει δραστικά την ανεργία.
 
Το πολιτικό πλαίσιο του κινήματος βρίσκεται στον χώρο της προστασίας ανθρώπινου και φυσικού περιβάλλοντος που από τα πράγματα και μέσα από τις επιταγές των καιρών και της κρίσης, επικεντρώνεται προς την επίλυση των άμεσων κοινωνικών προβλημάτων, με απόλυτη αιχμή το πρόβλημα της ανεργίας και δη των νέων.
 
Οι προτάσεις μας για την περιφέρεια Αττικής.
 
Ο λαός λέει «όπου φτώχεια και γκρίνια». Κι εμείς τώρα λέμε «όπου ύφεση και υποβάθμιση» του περιβάλλοντος και της ποιότητας της ζωής.
 
Μέσα σ αυτό το φθηνό πολιτικό και οικονομικό τοπίο, οι πόλεις έχουν αφεθεί στην τύχη τους κι είναι πιο άσχημες παρά ποτέ. Η υποδομή τους καταρρέει, στους δρόμους ξαναγύρισαν οι λακκούβες, χιλιάδες μαγαζιά είναι άδεια και κλειστά, τα κτήρια εγκαταλείπονται στην βορά του χρόνου και του καιρού.
 
Η ρύπανση επανέρχεται με τη μορφή της αιθαλομίχλης, αυτό που θα λέγαμε η ρύπανση του φτωχού, οι πολίτες αποξενώνονται μέσα από τη φτώχια και την περιβαλλοντική υποβάθμιση, μέσα σε απρόσωπες και αντιαισθητικές γειτονιές.
 
Τώρα έρχεται ο καιρός για την επιχείρηση «Οικολογική και κοινωνική Ανασυγκρότηση» και τις «Έξυπνες και Όμορφες Πόλεις»
 
Αντί για τη γνωστή λιτότητα στο εισόδημα των λαϊκών στρωμάτων, μπορούμε να προωθήσουμε λιτότητα στην κατανάλωση ενέργειας, στη ζήτηση για μεταφορές, στην κατασκευή και χρήση κτιρίων.
 
Να φτιάξουμε πιο συνεκτικές και πιο διακριτές γειτονιές, με εύκολη επικοινωνία στο εσωτερικό τους και καλή δημόσια συγκοινωνία μεταξύ τους. Με αυτονομία στις λειτουργίες τους, εμπόριο, υπηρεσίες, αναψυχή κλπ, για να καλύπτουν τις τοπικές ανάγκες και να μειώσουν τις υπερτοπικές μετακινήσεις.
 
Να υποκαταστήσουμε κάθε μετακίνηση ανθρώπων και υλικών η οποία μπορεί να γίνει με την πληροφορία.
 
Να αποκεντρώσουμε την εξυπηρέτηση του πολίτη και να φέρουμε την κοινωνία της πληροφορίας σ' όλες τις υπηρεσίες των Δήμων. Καμιά μετακίνηση για πιστοποιητικά και βεβαιώσεις. Όλα με το κινητό, τον Η/Υ και με το ταχυδρομείο...
 
Να ενδυναμώσουμε την εξυπηρέτηση των ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων, των αδύναμων και ανήμπορων συνδέοντας τους άμεσα, συνεχώς και τηλεματικά με τις δομές εξυπηρέτησης τους
 
Να στήσουμε μικροχώρους ανάπτυξης τοπικών επαγγελματικών δραστηριοτήτων, με υποδομές και σχέδια υποβοήθησης των ανέργων να στήσουν και να λειτουργήσουν δικές τους κοινωφελείς επιχειρήσεις στα πλαίσια της γειτονιάς ή του Δήμου.
 
Να χειριστούμε τα σκουπίδια ως χρήσιμα υλικά κατά το σχήμα διαχείρισης που επιβάλλεται από την πυραμίδα χρήσεων της Ε.Ε. και που είναι υποχρεωτική και για την χώρα μας (αλλά καταστρατηγείται).
 
Η αποκατάσταση των ελπίδων ανάκαμψης και των οραμάτων για επιστροφή σε μια ποιότητα ζωής, σε συνδυασμό με την χρηματοδότηση της οικονομίας από τα κάτω, μπορεί να ανατρέψει το κυρίαρχο ασφυκτικό κλίμα ύφεσης και παρακμής και να αναβαθμίσει το περιβάλλον.
 
Σήμερα ξεκινάμε από την Αττική!
 
Αξίζει όμως να δώσουμε συνέχεια μέσα από μια ευκαιρία πανελλαδικής, επέκτασης στο άμεσο μέλλον, διεκδικώντας μια γενικότερη αλλαγή του πολιτικού σκηνικού και μια νέα φάση ελπίδων.
 
Απευθυνόμαστε σε όλους όσους ασφυκτιούν στις σημερινές συνθήκες, σε όλες τις ζωντανές δυνάμεις του τόπου μας, ιδιαίτερα στην νεολαία και στα κινήματα της κοινωνίας και της οικολογίας, σε άτομα ή ομάδες που ανέπτυξαν συνεπή τοπική και θεματική δράση με συνολική σκέψη και πολιτική προοπτική, χωρίς να έχουν θυσιάσει την αξιοπρέπειά τους στο βωμό των ποικιλώνυμων εξουσιών και διαπλοκών.
 

Για να πάρουμε πίσω την ΑΝΑΣΑ που μας στερούν. Η Γενιά μας ένα βήμα μπροστά


 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου