Banner Πανω
 
 
 

Καχριμάνης Αλέξανδρος: Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου. Σε λειτουργία το Αρδευτικό του Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων, νέες παρεμβάσεις για την προστασία της Παμβώτιδας

Καχριμάνης Αλέξανδρος: Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου. Σε λειτουργία το Αρδευτικό του Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων, νέες παρεμβάσεις για την προστασία της Παμβώτιδας

 

 

                   2-5-2014

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε λειτουργία το Αρδευτικό του Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων,

νέες παρεμβάσεις για την προστασία της Παμβώτιδας

 

Από την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο, θα τεθεί σε λειτουργία το Αρδευτικό έργο του Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων, ανέφερε ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, σε συναντήσεις που είχε με αγρότες κατά τη διάρκεια περιοδειών του σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Ιωαννιτών.

Ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης, εξήγησε ότι το έργο είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και όταν η αιρετή Περιφέρεια ανέλαβε την επίβλεψή του ήλθε αντιμέτωπη με πολλά προβλήματα. Τελικά με εγγυήσεις της Περιφέρειας, βρέθηκαν λύσεις με την Ανάδοχο εταιρία και έτσι ολοκληρώθηκαν οι εργασίες.

Το έργο σήμερα έχει τεθεί σε δοκιμαστική λειτουργία, ενώ με την αξιοποίησή του παρέχονται νέες δυνατότητες στους καλλιεργητές και προστατεύεται η λίμνη Παμβώτιδα από εισροές υπολειμμάτων λιπασμάτων κλπ., πρόσθεσε ο κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης,

Ειδικά για τη λίμνη, ο νυν και υποψήφιος Περιφερειάρχης, αναφέρθηκε και στο σύνολο των δράσεων που έχουν αναληφθεί από την Περιφέρεια, σε συνέχεια εκείνων της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ιωαννίνων. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις μελέτες για τον πυθμένα, για το MasterPlan και για την αποκατάσταση της επικοινωνίας της με τις πηγές και τις παρεμβάσεις που θα χρειαστούν για την προστασία της περιοχής του αναχώματος Αμφιθέας. Πρόσθεσε ότι σχεδιάζεται η δημιουργία πολυθεματικού πάρκου στην περιοχή Ανατολής - Κατσικά και η επέκταση του ποδηλατοδρόμου προς Καστρίτσα- Λογγάδες- Αμφιθέα- Πέραμα - Ιωάννινα. Επίσης υπενθύμισε ότι η νυν Περιφερειακή Αρχή έχει καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση για το Π.Δ. της Λίμνης, το οποίο καθυστερεί με ευθύνη του κεντρικού κράτους.

 

Άξονας ανάπτυξης για τη Λάκκα Σουλίου

ο δρόμος Τύρια- Σιστρούνι

 

Ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, επισκέφθηκε χωριά της Λάκκας Σουλίου, όπου σε συναντήσεις με κατοίκους ανέπτυξε το σχέδιο της Περιφερειακής Αρχής για την αγροτική ανάπτυξη, ενώ στο επίκεντρο βρέθηκε και ο οδικός άξονας Τύρια - Σιστρούνι: "Ο δρόμος αυτός ήταν ένα όνειρο για την ευρύτερη περιοχή. Κάποιοι μέχρι και στο πρόσφατο παρελθόν αμφισβητούσαν ότι θα μπορούσε να γίνει. Παρά το γεγονός ότι χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους, που σήμερα είναι μειωμένοι, το έργο συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί. Μέχρι τώρα έχει γίνει διάνοιξη στα πρώτα έξι χιλιόμετρα που είναι και τα δυσκολότερα και ακολουθεί το υπόλοιπο τμήμα. Παράλληλα επιδιώκουμε και διεκδικούμε τη χρηματοδότηση και του τμήματος μέχρι το Θεσπρωτικό, για το οποίο έχει ολοκληρωθεί η μελέτη, ώστε οι όμορες περιοχές Ιωαννίνων και Πρέβεζας, να βγουν από την απομόνωση".

 • Τον υποψήφιο Περιφερειάρχη στις περιοδείες του συνόδευαν, η νυν και εκ νέου υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Ιωαννίνων Τατιάνα Καλογιάννη και υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι.

Μεταξύ άλλων, το διήμερο Τετάρτης- Πέμπτης, επισκέφθηκαν τις Τ.Κ.: (Τετάρτη): Τύρια, Αρτοπούλα, Καταμάχη, Ζωτικό, Σιστρούνι, Ρωμανό, Δερβίζιανα, Αχλαδέα, Βαρυάδες, Κοπάνη.

(Πέμπτη): Καρδαμίτσια, Μάρμαρα, Κόντσικα, Ασβεστοχώρι, Κοσμηρά, Αμπελιά, Πεδινή, Νεοχωρόπουλο, Σταυράκι, Αμφιθέα, Λογγάδες, Βασιλική, Δροσοχώρι, Ηλιόκαλη, Πλατανιά, Χαροκόπι, Μουζακαίοι, Γορίτσα, Κουτσελιό, Μπάφρα, Νεοκαισάρεια.


 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα στην Μονή Σέλτσου
 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...