ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου.Οι σύγχρονες υποδομές αναβαθμίζουν την περιοχή Πάργας- Καναλακίου

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου.Οι σύγχρονες υποδομές αναβαθμίζουν την περιοχή Πάργας- Καναλακίου.

 

 

 

10.5.2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι σύγχρονες υποδομές αναβαθμίζουν

την περιοχή Πάργας- Καναλακίου

 

Τη νέα ώθηση που δόθηκε την τελευταία τριετία στην ανάπτυξη της παραλιακής ζώνης της Πρέβεζας,   με την προώθηση σημαντικών έργων, αλλά και την υλοποίηση δράσεων τουριστικής προβολής από τη νυν Περιφερειακή Αρχή επιβεβαίωσαν κάτοικοι, επαγγελματίες και αγρότες, σε Μεσοπόταμο, Πάργα και Καναλάκι σε συναντήσεις που είχε μαζί τους, κατά τη διάρκεια προεκλογικών περιοδειών, ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης Αλεξ. Καχριμάνης, ο οποίος συνοδεύονταν από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη κ. Στράτο Ιωάννου και υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται η κατασκευή του δρόμου Καρτέρι- Πάργα, έργα βελτίωσης του οδικού δικτύου, αντιπλημμυρικά και περιβαλλοντικά έργα, όπως ο καθαρισμός του αλιευτικού καταφυγίου Βάλτου, οριοθετήσεις ρεμάτων, ο αναδασμός και οι βασικές ισοπεδώσεις στην Βαλανιδοράχη, αλλά και η χρηματοδότηση μέσω του ΕΣΠΑ της επέκτασης του αποχετευτικού δικτύου της Πάργας προς Ανθούσα κλπ.

«Οι υποδομές που προωθεί η Περιφέρεια στην παραλιακή ζώνη της Πρέβεζας, δεν έχουν τελειώσει. Έχουμε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα για το οποίο ήδη αναζητούμε πόρους, ώστε να προχωρήσει το τμήμα aπό διασταύρωση Πάργας έως γέφυρα Αχέροντα (Μεσοποτάμου) μαζί με τον κόμβο της Λούτσας, για το οποίο ολοκληρώθηκε η μελέτη, αλλά και η σύνδεση της περιοχής Φαναριού με την Εγνατία Οδό», υπογράμμισε ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης, για να προσθέσει ότι παράλληλα βελτιώνονται και οι υποδομές στον αγροτικό τομέα με την ολοκλήρωση του αρδευτικού της Αμμουδιάς.

 

Παρεμβάσεις για τους αγρότες και την προστασία του Αχέροντα

Στο Καναλάκι, στις συναντήσεις που έγιναν, τέθηκε και το έργο εισόδου της κωμόπολης για την επιτάχυνση του οποίου υπήρξαν παρεμβάσεις του νυν Περιφερειάρχη, ενώ τις ευχαριστίες τους μετέφεραν για μια ακόμη φορά προς τους κ. κ. Καχριμάνη και Ιωάννου αγρότες της περιοχές ΤΟΕΒ Αχέροντα για τους καθαρισμούς που για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες έγιναν στον ποταμό με τις οποίες προστατεύονται οι καλλιέργειες, για τους καθαρισμούς των αποστραγγιστικών αυλάκων, αλλά και για την κάλυψη των δαπανών αποκατάστασης των αντλιοστασίων του.

Για ποταμό Αχέροντα ο Περιφερειάρχης, υπογράμμισε ότι ανήκει στα υδάτινα συστήματα που αντιμετωπίζονται με ιδιαίτερη ευαισθησία από την Περιφερειακή Αρχή, η οποία ολοκληρώνει τις διαδικασίες για την εγκατάσταση συστήματος ελέγχου των ποιοτικών χαρακτηριστικών των μονάδων που εκρέουν στους ποταμούς, ενώ περαιτέρω βελτίωση θα επιτευχθεί με την κατασκευή των νέων βιολογικών καθαρισμών.

Ήδη, τόνισε, είναι σε εξέλιξη το έργ0 της Παραμυθιάς, ώστε να σταματήσουν να καταλήγουν ανεπεξέργαστα λύματα στον Αχέροντα. "Αναβαθμίσαμε- συνέχισε ο Περιφερειάρχης- τον αρχικό δευτεροβάθμιο βιολογικό που προβλέπονταν στη μελέτη, σε τριτοβάθμιο και παράλληλα προβλέψαμε, οι εκροές του Βιολογικού Καθαρισμού να χρησιμοποιούνται είτε για άρδευση, είτε να διοχετεύονται υπεδάφια. Έτσι ένα μεγάλο μικροβιολογικό φορτίο θα σταματήσει να καταλήγει στον Αχέροντα και παράλληλα θα βελτιωθεί και το επίπεδο των νερών της θάλασσας στην περιοχή της Αμμουδιάς».

 

Έμπρακτη η στήριξη της χοιροτροφίας

από τη νυν Περιφερειακή Αρχή

 

Η στήριξη της χοιροτροφίας ήταν ένα από τα βασικά θέματα που τέθηκαν κατά την επίσκεψη του υποψήφιου Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, του υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτου Ιωάννου και υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων στην περιοχή της Φιλιππιάδας. "Ο κλάδος της χοιροτροφίας είναι ένας δυναμικός παραγωγικός κλάδος για την Ήπειρο, καθώς η περιοχή Φιλιππιάδας- Άρτας, κατέχει περίπου το 35% της συνολικής παραγωγής της χώρας μας. Σε δύσκολες περιόδους στηρίξαμε τους χοιροτρόφους μας, ώστε να προχωρήσουν οι εξαγωγές σε γειτονικές μας χώρες, δίνοντας έτσι μια άμεση ανάσα, αλλά και καλύτερη προοπτική για το μέλλον, το οποίο θα πρέπει να στηριχθεί στην εξωστρέφεια", τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης.

Επίσης τέθηκαν και περιβαλλοντικά ζητήματα, με τον κ. Αλεξ. Καχριμάνη, να τονίζει ότι η Περιφέρεια θα στηρίξει, μέσω του νέου ΕΣΠΑ, κάθε πρωτοβουλία που θα αναληφθεί για την επεξεργασία των ζωικών αποβλήτων με σύγχρονα μέσα και τεχνολογία. "Ήδη στη Φιλιππιάδα- επεσήμανε- λειτουργεί μια σύγχρονη μονάδα, με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα για τις χοιροτροφικές επιχειρήσεις και το περιβάλλον και αυτό πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα και για την υπόλοιπη Ήπειρο".


 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου