Η Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου (Κ.Καψάλη) για την Ασφάλεια - Εγκληματικότητα στις ακριτικές περιοχές. «Τόξο» μεθόριων δήμων Φιλιατών, Πωγωνίου, Κόνιτσας Νεστορίου, Καστοριάς , Πρεσπών και αποδήμων με στόχο την ένταση του αγώνα

[ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ 2014] Η Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου (Κ.Καψάλη) για την Ασφάλεια - Εγκληματικότητα στις ακριτικές περιοχές. «Τόξο» μεθόριων δήμων Φιλιατών, Πωγωνίου, Κόνιτσας Νεστορίου, Καστοριάς , Πρεσπών και αποδήμων με στόχο την ένταση του αγώνα

 

 

 

 Φωτο: Αγώνας στον δρόμο με τους κατοίκους και την Εκκλησία
Φωτο: Σύσκεψη στο Καλπάκι των Δημάρχων Πωγωνίου, Φιλιατών,  Κόνιτσας , Νεστορίου, Καστοριάς και Πρεσπών για την ένταση των πιέσεων προς την Κεντρική Εξουσία


Παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες των μεθορίων δήμων Φιλιατών, Πωγωνίου, Κόνιτσας , Νεστορίου, Καστοριάς και Πρεσπών αλλά και των προτάσεών τους  για το μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί σχετικά με  την ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών τους που κινδυνεύουν  στις ακριτικές μας περιοχές, δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι η πολιτεία, της οποίας στοιχειώδης υποχρέωση  είναι η εμπέδωση του αισθήματος αυτής της ασφάλειας στους πολίτες  και η φύλαξη των συνόρων, δεν αναλαμβάνει την μεγάλη ευθύνη της.
Η φύλαξη των συνόρων και των μεθορίων περιοχών είναι ελλιπέστατη με αποτέλεσμα  κάθε λογής κακοποιών  να  εισέρχονται σχεδόν ανενόχλητοι λεηλατώντας τις περιουσίες των δημοτών  που με πολλούς κόπους απέκτησαν.
Οι κάτοικοι είναι  ανήμποροι να υπερασπιστούν  τα στοιχειώδη αυτά ζητήματα και με κίνδυνο της ζωής τους περιμένουν το επόμενο κάθε φορά χτύπημα.
Οι δημοτικές αρχές των παραπάνω δήμων, μετά από πολύωρες συνεδριάσεις των Τοπικών Συμβουλίων τους και εξαντλώντας όλα τα τοπικά μέσα που διαθέτουν  δεν μπορούν να επιφέρουν κάποια ουσιαστική βελτίωση χωρίς την υποστήριξη από την πολιτεία η κατάσταση παραμένει κρίσιμη και συνεχώς  χειροτερεύει.

    Βλέποντας ότι η κεντρική εξουσία μετά τα δεκάδες πια διαβήματα και συναντήσεις αναλώνεται σε υποσχέσεις που ποτέ δεν υλοποιεί, οι δήμαρχοι των μεθοριακών περιοχών Φιλιατών, Πωγωνίου, Κόνιτσας , Νεστορίου, Καστοριάς και Πρεσπών στο μεγάλο κοινό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, ενώνουν την φωνή τους και σε συνεργασία με τους φορείς της αποδημίας θα κινηθούν από κοινού να κάνουν ευρύτερα γνωστό το θέμα και να εντείνουν τις πιέσεις προς την κεντρική εξουσία διεκδικώντας το αυτονόητο κάθε πολίτη, που είναι η στοιχειώδη ασφάλειά του.  

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου