Banner Πανω
 
 
 

Μπάρκα Ελπινίκη.Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος.Είμαι παν-έτοιμη να αγωνιστώ για την Ήπειρο που αγαπάμε.

 

 

Πρότυπος Οικισμός

  Επανέρχομαι αγαπητοί μου συμπολίτες της Ηπείρου και της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων όπως σας είχα υποσχεθεί με την πρώτη συγκεκριμένη πρόταση ανάπτυξης που μπορεί να υλοποιηθεί από την παρούσα Περιφερειακή Αρχή με την Αξιωβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου και Περιφερειάρχη τον Αλέξανδρο Καχριμάνη.

   Πρόκειται για τη δημιουργία πρότυπου οικισμού σε χωριά που θα επιλεγούν βάσει κριτηρίων (μορφολογία εδάφους, ιστορικότητα, χωριά της παραμεθορίου ή πλησίον του αστικού ιστού, ιδιαίτερη χλωρίδα και πανίδα) κάνοντας χρήση των χρηματοδοτικών εκείνων εργαλείων που απαιτούνται από αντίστοιχα Ευρωπαϊκά προγράμματα, σε συνεργασία με τους Δήμους που ανήκουν.(Προγράμματα ELENA,INTERREG,ΕΣΠΑ)

   Ο πρότυπος οικισμός θα περιλαμβάνει :

*Ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών με κατασκευαστικές παρεμβάσεις, με πυρήνα τη γεωθερμία και την αποθήκευση ηλιακής ενέργειας στο υπέδαφος.

*Επαρκή φύτευση με φυτά της περιοχής σε σύνδεση με παρακείμενα δάση/ δασικές εκτάσεις και κατάλληλη διευθέτηση του υψηλού πρασίνου, ώστε να δημιουργούν τείχος προστασίας προς τους βόρειους ανέμους.

*Κατασκευαστικά υλικά κατά το δυνατόν προερχόμενα από την τοπική αγορά της Ηπείρου.

*Κατασκευή βιολογικού καθαρισμού.

*Ανάδειξη ιστορικών και θρησκευτικών μνημείων για τουριστική προβολή του οικισμού.

*Ηλιακά σώματα θέρμανσης νερού.

*Εξοπλισμός με οικογογικά στοιχεία: δημόσιος φωτισμός με φωτοβολταϊκά πάνελ, κάδοι ανακύκλωσης απορριμάτων, κομποστοποίηση προϊόντων πρασίνου.

*Αξιοποίηση των ήδη υπαρχουσών ειδικών χαρακτηριστικών της περιοχής (π.χ. ιαματικά νερά, ειδική χλωρίδα σπάνιων φυτών κ.λ.π.)

   Η πρόταση υπάρχει ήδη σε ολοκληρωμένη μορφή, με κοστολογημένες τις προτάσεις όλων των θεματικών ενοτήτων. Δίνει δε τη δυνατότητα ενασχόλησης των κατοίκων του χωριού-πρότυπου οικισμού να ασχοληθούν και με άλλες επαγγελματικές δραστηριότητες που εύλογα θα προκύψουν και με την αρωγή της Περιφερειακής Αρχής , καθώς και της επιστροφής στον τόπο καταγωγής τους νέων που έχουν φύγει για αστικότερες περιοχές.

   Προτάσεις υπάρχουν πολλές, καθώς και δυνατότητες να πραγματοποιηθούν. Απαιτείται τεχνογνωσία, διάθεση και "μεράκι" που ευτυχώς υπάρχουν και τα καταθέτω για το όφελος της Περιφέρειας Ηπείρου.

   Γιατί... μαζί μπορούμε περισσότερα!!!


 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...