Μποζιάρης Αθανάσιος.Πρώην δήμαρχος Δελβινακίου.Ο Δήμαρχος κ.Καψάλης Κώστας κατάργησε την εκδήλωση της 9ης Μαίου στο Χάνι Δελβινάκι

 Μποζιάρης Αθανάσιος.Πρώην δήμαρχος Δελβινακίου.Ο Δήμαρχος κ.Καψάλης Κώστας  κατάργησε την εκδήλωση της 9ης Μαίου στο Χάνι Δελβινάκι.


9η Μαίου χτες, ημέρα γιορτασμού για τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου. Εκεί στο ιστορικά κομβικό σημείο του Χάνι Δελβινακίου, ο πρ. Δήμος Δελβινακίου με ομόφωνη απόφαση του Δημ. Συμβουλίου από το 2005 είχαμε δημιουργήσει ένα περικαλλές Ηρώον και το αφιερώσαμε στα θύματα που είχε δώσει και η περιοχή του Πωγωνίου στο β΄ Παγκόσμιο πόλεμο και κατά τις 3 φάσεις του:

  1. 1.την Ιταλική εισβολή,
  2. 2.τη Γερμανική κατοχή και
  3. 3.την Εθνική Αντίσταση 1941-1944 κατά των δυνάμεων του ναζισμού και του φασισμού.

Κάθε χρόνο έκτοτε γινόταν εκεί λαμπρή εκδήλωση με την παρουσία πλήθους κόσμου και υψηλών επισήμων ως μια μικρή αναφορά στη μεγάλη προσφορά της ακριτικής και πολύπαθης περιοχής του Πωγωνίου στους αγώνες του Έθνους.

Χτες, λοιπόν, είδαμε ότι ο Δήμος Πωγωνίου ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΕ, δηλ. κατάργησε την εκδήλωση. Κανείς από το Δήμο δεν ενημέρωσε κανένα γι’ αυτήν την εξέλιξη, ούτε το Δημ. Συμβούλιο έλαβε σχετική απόφαση, ούτε τίνος ακριβώς φαεινή ιδέα ήταν. Πλήρης μυστικότητα. Προκαλεί μάλιστα ερωτήματα γιατί τούτο να γίνει τώρα που τόση κουβέντα γίνεται για γερμανικές αποζημιώσεις, ναζισμό, φασισμό κ.α.λ.

Επειδή συνέλαβα και με τους συνεργάτες μου υλοποίησα με ανείπωτο μεράκι την ιδέα, θλίβομαι. Πρόκειται για μια ανιστόρητη επιλογή που εκτιμώ ότι έγινε υπό την πίεση ελαχίστων που επιδιώκουν να διαμορφώνουν κατά το πολιτικό τους δοκούν την ιστορία, δηλ. να την παραχαράσσουν. Όμως αυτοί βρίσκουν και αιρετούς οι οποίοι άβουλοι, ενδεχομένως και αδαείς και αντί πινακιδίου ψήφων… «συμμορφώνονται» στις βουλές τους. Ο Δήμαρχος Πωγωνίου γνώριζε ότι η επιλογή του Χάνι Δελβινακίου σχετιζόταν με τα γεγονότα, εξέφραζε όλη την περιοχή του Πωγωνίου, οργανώθηκε ως κεντρικό σημείο αναφοράς σ’ εκείνον τον πλέον άδικο πόλεμο, δεν λειτούργησε ανταγωνιστικά προς άλλη περιοχή ούτε κατακερμάτιζε ούτε υποβάθμιζε τα επιμέρους τοπικά γεγονότα, αντίθετα τα συνέδεε και τα αναδείκνυε με τρόπο συμβολικό και ενωτικά αποδεκτό.

Αλλά η κατάργηση της εκδήλωσης προκαλεί και με τον δημοκρατικά απαράδεκτο τρόπο που έγινε, δημιουργεί κακό προηγούμενο και διχάζει τους Πωγωνήσιους και όχι μόνον.

Για τούτα η Δημ. Αρχή Πωγωνίου φέρει ακεραία την ευθύνη και οφείλει να διορθώσει αυτή την επιλογή της.

Θανάσης Μποζιάρης

Πρ. Δήμαρχος πρ. Δήμου Δελβινακίου


 
 
 

RADIO-TZOURLAKOS

Καθημερινές Εκπομπές  18.00μμ--22.00μμ

 

ΤΖΟΥΡΛΑΚΟΣ News
Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας
PayPal Δωρεά με Κάρτα
Ασφαλής πληρωμή μέσω PayPal ή με τη χρεωστική/πιστωτική σας κάρτα.
 

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

Γίνε μέλος της Ομάδας μας στο FB

►Ή 'Ηπειρος στήν Καρδιά μας!!!Τζουρλάκος Ιστός.

twitter

►TikTok

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

tzourlakosTikTok

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας


 

Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου

 

Αδελφότητα Σελλαδιτών Άρτας