Παρέλαση 25η Μαρτίου 2022 και Εκδηλώσεις.

Μήνυμα Δημάρχου κ. Νικόλαου Καλαντζή για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Νικόλαος Καλαντζής, προέβη στο ακόλουθο μήνυμα: «Με ιδιαίτερη υπερηφάνεια γιορτάζουμε την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου. Τιμούμε τους ήρωες αγωνιστές που με αυταπάρνηση κέρδισαν την εθνική μας ανεξαρτησία και τη μεγάλη εορτή της Χριστιανοσύνης, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου που συνδέθηκε άρρηκτα με την έναρξη της ελληνικής επανάστασης.

Η Εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό. Είναι στάση ζωής, είναι πράξεις και διδάγματα. Είναι η μέρα που οι Έλληνες ενωμένοι, με ομοψυχία εξέφρασαν τον καλύτερο εαυτό της χώρας μας. Και όταν οι Έλληνες είναι ενωμένοι, έχουν αποδείξει ότι κάνουν θαύματα. Με την επανάσταση του 1821 απέκτησαν ουσιαστικό νόημα και αξία λέξεις όπως: Πατριωτισμός, Ενότητα, Θάρρος και Αυταπάρνηση. Είναι η πιο ισχυρή απόδειξη ότι όταν ‘είμαστε εις το εμείς’ όπως γράφει στα «Απομνημονεύματα» ο Γιάννης Μακρυγιάννης οι μάχες όσο άνισες κι αν φαντάζουν μπορούν να κερδηθούν. Ειδικά όταν είναι αγώνες είναι υπέρ βωμόν και εστιών, όπως η ελληνική επανάσταση και πάνω απ’ όλους και όλα τίθενται τα ιδανικά της πατρίδας, της ελευθερίας, της ποιότητας στην ανθρωπιά και τη ζωή. Σήμερα, όσο κι αν κάποιες ειδήσεις είναι χαλκευμένες, δεν μπορούμε παρά να σκεφτόμαστε τον αγωνιζόμενο και δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό. Δυστυχώς ο πόλεμος δείχνει και πάλι το αποτρόπαιο πρόσωπό του στην καρδιά της Ευρώπης. Είναι επιτακτική η ανάγκη σήμερα οι όποιες διαφορές μεταξύ χωρών να λύνονται στο ειρηνικό πεδίο των διαπραγματεύσεων και επουδενί στο πολεμικό με τις κλαγγές των όπλων και τον θρήνο χιλιάδων θυμάτων.

Θα ήθελα κλείνοντας να ευχηθώ σε όλες και όλους Χρόνια Πολλά με Υγεία, ειρήνη κι ευτυχία και τα διδάγματα του 1821 να είναι οδηγός στα βήματα όλων μας.

Παραδειγματιζόμαστε από τον αγώνα των αγωνιστών και με αισιοδοξία διεκδικούμε ένα δημιουργικό και καλύτερο αύριο».

 

Με υπερηφάνεια και όλες τις πρέπουσες τιμές γιορτάστηκε η επέτειος της 25ης Μαρτίου σε όλο τον Δήμο Ζηρού

Έπειτα από δύο χρόνια, όπου λόγω των υγειονομικών μέτρων για την πανδημία οι εκδηλώσεις για όλες τις εθνικές επετείους ήταν περιορισμένες, σήμερα η 25η Μαρτίου γιορτάστηκε και πάλι με όλες τις πρέπουσες τιμές και την παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας.

Στην πόλη της Φιλιππιάδας και στο Θεσπρωτικό μετά τις πανηγυρικές δοξολογίες έγιναν καταθέσεις στεφάνων και ακολούθησαν οι μαθητικές παρελάσεις. Σε όλες τις κοινότητες τελέστηκαν δοξολογίες κι έγιναν καταθέσεις στεφάνων στα Μνημεία Ηρώων. Την παρέλαση στη Φιλιππιάδα τίμησε με την παρουσία του και ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Ν. Πρέβεζας κ. Κωνσταντίνος Μπάρκας.

Στο Θεσπρωτικό τον ρυθμό της παρέλασης έδωσαν τα μέλη του φιλαρμονικού συλλόγου «Απόλλων» ενώ τον πανηγυρικό εκφώνησε η λυκειάρχης Θεσπρωτικού κα Δήμητρα Φίντζου. Τελετάρχης ήταν ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής Γιώργος Φίντζος.

Στη Φιλιππιάδα οι καταθέσεις στεφάνων έγιναν στο μνημείο Μπιζανομάχων. Για τον Δήμο Ζηρού στεφάνι κατέθεσε ο αντιδήμαρχος κ. Βασίλειος Παπαβασιλείου. Για τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου ο αντιδήμαρχος κ. Βασίλειος Ζάβαλης. Για την Κοινότητα Φιλιππιάδας ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Δημήτριος Κωστάκος. Για το αεροπορικό απόσπασμα Ακτίου ο αρχισμηνίας κ. Βασίλειος Γιολδάσης. Για το Αστυνομικό Τμήμα Ζηρού ο διοικητής, αστυνόμος Β’ κ. Γεώργιος Ζώης. Για την Πυροσβεστική Υπηρεσία Φιλιππιάδας ο υποδιοικητής επιπύραρχος κ. Πάνος Χρήστος.

Για την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ν. Πρέβεζας ο ε.α. αξ/κός κ. Βασίλειος Παπαβασιλείου.

Για την Εθνική Αντίσταση ο αντιδήμαρχος κ. Απόστολος Τάσης.

Στεφάνια κατέθεσαν τα Δημοτικά Σχολεία Φιλιππιάδας, τα Γυμνάσια, το ΓΕΛ, το ΕΠΑΛ και η Αδελφότητα Ανωγειωτών Φιλιππιάδας. Τελετάρχης ήταν ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιππιάδας κ. Γεώργιος Σιαμαντάς.

Εκτός του Δημάρχου Ζηρού κ. Νικόλαου Καλαντζή, του Βουλευτή Νομού Πρέβεζας κ. Κων/νου Μπάρκα και του προέδρου του Δ.Σ. κ. Χρήστου Χασίδη, τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, της Εκκλησίας, αντιδήμαρχοι και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, πρόεδροι και μέλη τοπικών συμβουλίων, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, γονείς μαθητών και πλήθος κόσμου.

Φωτορεπορτάζ εδώ

 

 

 


 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου