Ξεχωριστές οι βιβλιοπαρουσιάσεις του συγγραφέα Χρήστου Δασκαλάκη που διοργάνωσαν η Κοινωφελής Επιχείρηση με τα ΚΔΑΠ του Δήμου.Φωτορεπορτάζ.

 

Τα βιβλία πέρα από «ανοιχτά παράθυρα στον κόσμο» όπως συνηθίζουμε να λέμε, είναι και «οχήματα Πολιτισμού». Προσφέρουν γνώσεις και καλλιεργούν ηθικές και κοινωνικές αξίες, ενώ συμβάλλουν στην ανάπτυξη της κριτικής σκέψης.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του βιβλίου που έχει καθιερωθεί από την UNESKO η 23η Απριλίου, διοργανώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 22 του μήνα, μία ξεχωριστή εκδήλωση.

Στον πολυχώρο Πολιτισμού του Δήμου Ζηρού στη Φιλιππιάδα, παρουσιάστηκαν τα παιδικά βιβλία του Χρήστου Δασκαλάκη «Η χιονονιφάδα που αγάπησε το καλοκαίρι» και «το Γονοετροφείο».

Η βιβλιοπαρουσίαση διοργανώθηκε έπειτα από πρόσκληση που απηύθυναν η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ζηρού και τα ΚΔΑΠ «Μελίσσι» και «Περιβόλι» προς τον συγγραφέα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα βιβλίου.

Στην κατάμεστη αίθουσα του παλιού Δημαρχείου Φιλιππιάδας, τα παιδιά εκδήλωσαν έντονο το ενδιαφέρον τους για τις αφηγήσεις των παραμυθιών ενώ στο τέλος ο συγγραφέας μοιράστηκε βιωματικές του ιστορίες οι οποίες ‘γέννησαν’ έναν υπέροχο διάλογο για την αγάπη, το σεβασμό, την ελευθερία, την αποδοχή, τις αγκαλιές και τα χαρακτηριστικά των "τέλειων γονιών".

Τα τραγούδια των παραμυθιών συνόδευσαν οι μουσικοί Λάμπρος Τζόκας (βιολί), και Τάσος Τζιοβάρας (λαούτο), τους οποίους και ευχαριστούμε.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν: Ο αντιδήμαρχος, αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού, κ. Χρήστος Γκάρτζιος, η πρόεδρος της Επιτροπής Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ζηρού κα Μαρία Γάλλιου, ο πρόεδρος της Επιτροπής Β’ βάθμιας εκπαίδευσης κ. Θεόδωρος Κάλλης και ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ζηρού κ. Θεόδωρος Πανούσης.

Με το κλείσιμο της εκδήλωσης κάθε παιδί πήρε δώρο ένα βαζάκι με σπόρο, για να το φροντίσει στο σπίτι του και να το δει να αναπτύσσεται και να ανθίζει.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ

yes

 

 


 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου