Συνεχείς παρεμβάσεις για να δρομολογηθούν λύσεις στα προβλήματα από τις ζημιές στις καλλιέργειες και τους αμπελώνες

Το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει αμπελοκαλλιεργητές και παραγωγοί του Δήμου Ζίτσας λόγω της καταστροφής που έχουν υποστεί οι καλλιέργειές τους από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες των τελευταίων μηνών στη περιοχή συζήτησαν ο Δήμαρχος Ζίτσας με αντιπροσωπεία της Ν.Ε. Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ που τον επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης (05/07/2023) στο γραφείο του.

Ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος ενημέρωσε τα μέλη της Ν.Ε. Κώστα Λεοντίου, Άρη Κασσή και Νίκο Καλτσούνη για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Δημοτική Αρχή Ζίτσας προκειμένου να δρομολογηθούν άμεσα μέτρα στήριξης των πληγέντων αμπελοκαλλιεργητών και παραγωγών καθώς οι ζημιές που έχουν υποστεί στις καλλιέργειές τους είναι ανυπολόγιστες. «Πρέπει όλοι μαζί να διεκδικήσουμε από τους αρμόδιους φορείς και οργανισμούς να τρέξουν γρήγορα οι διαδικασίες και να αποζημιωθούν άμεσα και στο ακέραιο οι παραγωγοί, είτε με προκαταβολές, είτε με κονδύλια που μπορούν να καλυφθούν με την ενεργοποίηση του μηχανισμού αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Ζίτσας.

Από τη συζήτηση προέκυψε ταύτιση απόψεων, όσον αφορά στο σκέλος των ενεργειών προκειμένου να τύχουν ενισχύσεων – αποζημιώσεων όσοι έχουν πληγεί από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων μηνών.

Παράλληλα συμφωνήθηκε πως θα βρίσκονται σε ανοιχτή επικοινωνία ώστε να συντονίζονται οι ενέργειες από όλους τους φορείς μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος.

 

ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε από την πλευρά του, τα μέλη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ότι έχει ήδη αποστείλει έγγραφο προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και τις Διοικήσεις του ΕΛ.ΓΑ., και του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. στο οποίο αναδεικνύει τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί και διαβιβάζει τα αιτήματά τους ζητώντας την άμεση οικονομική τους ενίσχυση. Ενώ, ως μέλος της Επιτροπής Αγροτικής Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ ζητά από το προεδρείο την ανάληψη πρωτοβουλιών ώστε να δρομολογηθούν άμεσα μέτρα στήριξης.

Να σημειωθεί πως η Δημοτική Αρχή από τα μέσα του περασμένου μήνα πραγματοποίησε συναντήσεις με μέλη του Αμπελουργικού Συλλόγου Ζίτσας, τη Διοίκηση του ΤΟΕΒ Κρύας-Λαψίστας και μέλη του Συλλόγου Αμπελοκαλλιεργητών & Αμβυκούχων Ηπείρου, στη διάρκεια των οποίων αποτυπώθηκε η αγωνία τους για το μέλλον καθώς βλέπουν τη φετινή τους παραγωγή να καταστρέφεται με δυσμενείς οικονομικές επιπτώσεις για τους ίδιους. Ταυτόχρονα, στελέχη του Γραφείου Αγροτικής Παραγωγής του Δήμου διενήργησαν αυτοψίες σε αμπελώνες της αμπελουργικής ζώνης Ζίτσας και συνέταξαν έκθεση αυτοψίας όπου καταγράφεται το μέγεθος της καταστροφής, που έχουν υποστεί οι αμπελώνες (προσβολή από περονόσπορο, καταστροφή της καρποφορίας και των νέων βλαστών).

 


 
 
 

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

Γίνε μέλος της Ομάδας μας στο FB

►Ή 'Ηπειρος στήν Καρδιά μας!!!Τζουρλάκος Ιστός.

twitter

►TikTok

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

tzourlakosTikTok

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας


 

Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου

 

Αδελφότητα Σελλαδιτών Άρτας