Banner Πανω
 
 
 


Με επιτυχία και μεγάλη προσέλευση κόσμου έγινε η πρώτη γιορτή πορτοκαλιού, ακτινιδίου και ελιάς 

«Καθοριστικός παράγοντας για την ανάδειξη των προϊόντων μας η συνεργασία όλων των φορέων και η επαφή με τους τοπικούς παραγωγούς».

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 1η Γιορτή πορτοκαλιού, ακτινιδίου και ελιάς που διοργάνωσε το πρωί της Κυριακής 30 Νοεμβρίου ο  Δήμος Αρταίων σε μια προσπάθεια να αναδείξει την εξαιρετική ποιότητα των προϊόντων που ο παράγει ο τόπος μας, αλλά και τους δεσμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την ιδιωτική πρωτοβουλία.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Διώνη» και συμμετείχαν αγρότες, παραγωγοί και οργανώσεις αυτών, Πολιτιστικοί Σύλλογοι του Δήμου, αλλά και ο εμπορικός και επιχειρηματικός κόσμος της περιοχής και πλήθος επισκεπτών.

Στο χαιρετισμό της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης, αναφέρθηκε στην ανάγκη συντονισμού και στοχευμένων δράσεων για την παραγωγή τοπικών προϊόντων με ταυτότητα, μέσω πιστοποιήσεων, συστημάτων ποιότητας και εκπαίδευσης των παραγωγών, αλλά και μέσω της καλύτερης σύνδεσης τουρισμού και αγροτικής οικονομίας.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Η συνεργασία όλων των φορέων και η επαφή με τους τοπικούς παραγωγούς αποτελούν τους δύο βασικούς άξονες μιας στρατηγικής η οποία θα αγκαλιάζει τις τοπικές κοινωνίες και θα είναι καθοριστικός παράγοντας για την ανάδειξη των προϊόντων μας, στα οποία με την ποιότητα  που διαθέτουν ανοίγει τους δρόμους της εξωστρέφειας σε νέες αγορές».

Και συνέχισε: «Εμείς ως νέα Δημοτική Αρχή στην κατεύθυνση αυτή, έχουμε θέσει ως στόχους και είμαστε ανοικτοί σε κάθε συνεργασία με αρμόδιους φορείς για:
•Την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών ως προς τις ποικιλίες και τα είδη
•Την ανάπτυξη νέων καλλιεργειών και την εισαγωγή της καινοτομίας στον αγροτικό τομέα
•Την σύσταση και οργάνωση ομάδων παραγωγών.
•Την τυποποίηση και την οργανωμένη προώθηση των αγροτικών μας προϊόντων.
•Τη συμβολή στην εξωστρεφή ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα με την πιστοποίηση, ανάδειξη και προώθηση των τοπικών αγροτικών προϊόντων και δικτύωση με φορείς.

•Την προώθηση του δευτερογενή τομέα  (μεταποίηση –συσκευασία) για τα αγροτικά προϊόντα της περιοχής μας.
•Τη στήριξη και συνεργασία με τους επιχειρηματικούς συλλόγους της περιοχής και συμμετοχή σε πανελλήνιες και διεθνείς εκθέσεις προβολής των αγροτικών μας προϊόντων.
Επίσης να τονίσω ότι δέσμευσή  μας, ήταν η δημιουργία Γραφείου Γεωργικής Ανάπτυξης στο Δήμο, το οποίο ήδη λειτουργεί στηρίζοντας καθημερινά τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους. Τέλος να δηλώσω ότι, πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι αυτή η γιορτή να γίνει θεσμός και να γιορτάζεται κάθε χρόνο με εκδηλώσεις μεγαλύτερης διάρκειας και απήχησης».

Ακολούθησε σειρά ομιλιών από προσκεκλημένους, ειδικούς σε θέματα που αφορούν τη συνεταιριστική ανάπτυξη και δράση, την πορεία της αγροτικής και κτηνοτροφικής ανάπτυξης στην περιοχή, όπως και τους τρόπους προώθησης και διάθεσης των αγροτικών προϊόντων στη σύγχρονη αγορά.

Καθ’όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων, λειτουργούσαν στο χώρο του Εκθεσιακού Κέντρου περίπτερα, όπου διέθεταν και διένειμαν τοπικά προϊόντα με βάση το πορτοκάλι, το ακτινίδιο και την ελιά.

Ακολούθησε ποδηλατικός γύρος που διοργάνωσε ο Ποδηλατικός Όμιλος Άρτας και η διαδρομή περιλάμβανε περιοχές του Δήμου όπου παράγονται τα παραπάνω τοπικά προϊόντα .

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συναυλία από φοιτητές του Τ.Ε.Ι. Άρτας . 
 
 
 

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...