Banner Πανω
 
 
 


 Πλούσιο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τα Χριστούγεννα & την Πρωτοχρονιά 2014-‘15”- από το Δήμο Aρταίων 


 
Με την πεποίθηση ότι η δυνατότητα για αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου αποτελεί δημόσιο αγαθό, ο Δήμος Αρταίων διοργανώνει ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα για τις ημέρες των εορτών, με ποικίλες εκδηλώσεις, στο επίκεντρο των οποίων βρίσκονται τα παιδιά, θέλοντας έτσι να δώσει  χρώμα, χαρά και ζωντάνια στην καθημερινότητα μικρών και μεγάλων. Εκδηλώσεις με  καλλιτεχνικά δρώμενα υψηλής ποιότητας προσφέρονται απλόχερα, αναδεικνύοντας το πολιτιστικό δυναμικό της πόλης και εντάσσονται στο όραμα για την πολιτιστική αναβάθμισή της.
Πολύχρωμες νότες, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις, βιωματικές δράσεις, εναλλακτικά καλλιτεχνικά εργαστήρια και πλήθος άλλων δράσεων συσχετισμένων με την αλληλεγγύη συγκροτούν το φετινό εορταστικό πρόγραμμα του Δήμου Αρταίων.
Ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης δήλωσε ότι: «Οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, είναι μια μικρή ανάπαυλα από τα δύσκολα προβλήματα και τις αβεβαιότητες της καθημερινότητας. Ως Δημοτική Αρχή, βάλαμε στόχο να διοργανώσουμε φέτος Χριστούγεννα πιο φωτεινά, με ένα πλούσιο, πρωτότυπο και καλαίσθητο πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων, με έμφαση στην αγάπη για το διπλανό μας, τον συνδημότη μας, τον συνάνθρωπό μας».
Και συνέχισε: «Θέλουμε να υποδεχτούμε το 2015 με ουσία, περιεχόμενο και χαρά για να μπορούμε να ονειρευόμαστε. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους φορείς που συνέδραμαν στη συγκρότηση και το συντονισμό του εορταστικού προγράμματος και σε όσους συνέβαλαν στην υλοποίησή του. Εκφράζω τις θερμότερες ευχές σε όλους σας από εμένα, το Δημοτικό Συμβούλιο και το προσωπικό του Δήμου μας, για χαρούμενες γιορτές κι ένα καλύτερο κι ελπιδοφόρο 2015».
Οι εκδηλώσεις ξεκινάνε από τις 12 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσουν έως και τις 5 Ιανουαρίου. Το «Χριστουγεννιάτικο χωριό» θα λειτουργεί στην κεντρική πλατεία Εθνικής Αντίστασης, για όλο αυτό το διάστημα ενώ σχετικές δραστηριότητες θα υλοποιούνται σε όλη την οδό Σκουφά και σε άλλες πλατείες της πόλης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα εκδηλώσεων έχει ως εξής:

•Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου και ώρα 19.00 στην Κεντρική Πλατεία Άρτας φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δένδρου και μουσική συναυλία από το Τ.Λ.Π.Μ. και το Μουσικό Σχολείο Άρτας.

•Σάββατο 13 Δεκεμβρίου φιλανθρωπικό αγώνα δρόμου, με σκοπό να συγκεντρωθούν τρόφιμα, με κοινή πραγματοποίηση της διοργάνωσης, από τον Ορειβατικό Σύλλογο Άρτας και τον Ποδηλατικό Σύλλογο Άρτας.

•15 & 18 Δεκεμβρίου παραστάσεις Καραγκιόζη, που θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα «ΔΙΩΝΗ»

•Καθημερινά, από 18 έως και 23 Δεκεμβρίου Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στους δρόμους της πόλης από σχολεία

•Σάββατο 20 Δεκεμβρίου μουσική συναυλία στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως, από τις φιλαρμονικές Μ/Φ «Σκουφάς»  και  Δήμου Πρεβέζης, ώρα 19:30.

•Σάββατο 20 Δεκεμβρίου μπαζάρ φιλανθρωπίας στη Δημοτική Πινακοθήκη

•Σάββατο 20 Δεκεμβρίου στη Δημοτική Πινακοθήκη, κατασκευάζουμε Χριστουγεννιάτικα στολίδια και γράφουμε γράμμα στον Άγιο Βασίλη.

•Σάββατο 20 Δεκεμβρίου, χορευτικές παραστάσεις από το Γυμναστικό Σύλλογο G&G στην πλατεία  Εθνικής Αντιστάσεως με ώρα έναρξης στις  12:00.

•Κυριακή 21 Δεκεμβρίου στη Δημοτική Πινακοθήκη εκδήλωση για τα παιδιά με τίτλο «Στολίζουμε το δένδρο».

•Τρίτη  23 Δεκεμβρίου χορευτικές παραστάσεις από το σωματείο «Α.Ο. Πύρρος», πρωϊ και απόγευμα,  στην πλατεία  Εθνικής Αντιστάσεως.

•Τρίτη 23 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Ωδείο, στην αίθουσα «Μακρυγιάννης», συμμετέχει η χορωδία του Συλλόγου «Μακρυγιάννης», με ώρα έναρξης 18:30.

•Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου, στην παιδική χαρά στην πλατεία Σκουφά  (έναντι Παρηγορίτισσας), κατασκευάζουμε Χριστουγεννιάτικες κάρτες και στολίζουμε το Δέντρο των Ευχών.

•Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου, μοντέρνοι χοροί από τη Σοφία Κωστούλα, στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως, το μεσημέρι.

•Κυριακή 28 Δεκεμβρίου Μουσικό Παραμύθι, από το Κέντρο Βαλκανικής Μουσικής, στην Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως

•Τρίτη  30 Δεκεμβρίου, συναυλία από την «Αρτινή Παρέα», στην αίθουσα του Μ/Φ «Σκουφάς» με ώρα έναρξης 20:30.

•Σε όλο αυτό το διάστημα ο Αη-Βασίλης με τα ξωτικά, θα πραγματοποιούν διάφορες καλλιτεχνικές δραστηριότητες με θέματα ζωγραφική προσώπου, κατασκευές χειροτεχνίας  και θεατρικές παραστάσεις, σε πολυσύχναστα  σημεία της πόλης.

Σε όλο τον εορτασμό θα συμμετέχει ενεργά και ο Δημοτικός Ραδιοσταθμός «ΑΜΒΡΑΚΙΑ FM»,  καθώς θα μεταδίδει χριστουγεννιάτικα τραγούδια, θα έχει απ’ευθείας εκπομπές με εορταστικά μηνύματα και προγράμματα, συμβάλλοντας στο να δημιουργηθεί έντονο εορταστικό κλίμα σε όλη την πόλη.

Επίσης, θα συγκεντρώνει ρούχα για τον Ερυθρό Σταυρό και θα κορυφωθεί με το 24ωρο ζωντανό πρόγραμμα το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου.


  • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

    Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

    Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

  • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...