Banner Πανω
 
 
 


Αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων από την συνεδρίαση της Τετάρτης 25-2-2015

Συνεδρίασε την Τετάρτη το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων, θέτοντας επί τάπητος πληθώρα θεμάτων. Πολλές οι αποφάσεις που ελήφθησαν με σημαντικότερη την ψήφιση κατά πλειοψηφία του κειμένου 9 προτάσεων για την αναβάθμιση του ΤΕΙ Ηπέιρου, μετά την έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στο Δημαρχείο Άρτας παρουσία σπουδαστών και εμπλεκόμενων φορέων. Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να συνεχιστεί η εύρυθμη λειτουργία του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής και γι’ αυτό το λόγο, θα πραγματοποιηθεί μια συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας το επόμενο διάστημα.

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σε σημαντικές ανακοινώσεις προχώρησε ο Δήμαρχος Αρταίων σχετικά με θέματα που αφορούν την περιοχή μας. Αναλυτικά:

Ομάδα Εργασίας για τον έλεγχο της τήρησης των διατάξεων λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Σε εφαρμογή προχωρά η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων για τη συγκρότηση Ομάδας Εργασίας για τον έλεγχο της τήρησης των διατάξεων λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Την Παρασκευή η Ομάδα θα ελέγξει τα μισά καταστήματα και τη Δευτέρα 2 Μαρτίου τα άλλα μισά ολοκληρώνοντας τον κύκλο των αυτοψιών.

Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς του Δήμου Αρταίων.

Σημαντική ήταν και η ενημέρωση για τις εξελίξεις στη δημιουργία των εγκαταστάσεων για τη φιλοξενία των αδέσποτων ζώων. Ο Δήμαρχος Αρταίων ανακοίνωσε ότι ο Δήμος Αρταίων είχε ζητήσει από την ΑΔΑΕ ΟΤΑ, να παραχωρήσει στον Δήμο Αρταίων τους χώρους του πρώην εργοταξίου της ΚΟΜΔΕ, στην περιοχή ΙΜΑΡΕΤ, για να γίνουν εκεί οι εγκαταστάσεις για το Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων. Το αίτημα εγκρίθηκε με την αρ. 5/2015 απόφαση του Δ.Σ. της ΑΔΑΕ ΟΤΑ. Ο κ. Τσιρογιάννης, κατά την εισήγησή του, τόνισε χαρακτηριστικά «Οι χώροι αυτοί, είχαν αρχικά παραχωρηθεί κατά χρήση από τη Νομαρχία Άρτας στον Δήμο Αρταίων το έτος 1991, και χρησιμοποιούνταν ως αμαξοστάσιο των οχημάτων και μηχανημάτων της Νομαρχίας, αλλά και ως εργοτάξιο, καθώς διαθέτουν την κατάλληλη υποδομή και τις προδιαγραφές για τον σκοπό αυτό. Παρόλα ταύτα, όλα αυτά τα χρόνια οι χώροι αυτοί, ουδέποτε, χρησιμοποιήθηκαν για τον σκοπό για τον οποίον παραχωρήθηκαν και παραμένουν ανεκμετάλλευτοι και σε πλήρη αχρησία. Ο Δήμος μας, επιθυμεί την αξιοποίηση των χώρων αυτών, με την άμεση στέγαση του καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς, το οποίο αποτελεί τη λύση στο σοβαρό πρόβλημα των αδέσποτων ζώων στην περιοχή μας, αλλά και με τη μελλοντική στέγαση του αμαξοστασίου του Δήμου, του πρατήριου υγρών καυσίμων, των αποθηκών του δήμου, των χώρων διαμονής των εργαζομένων των εξωτερικών συνεργείων, του συνεργείου οχημάτων και μηχανημάτων κτλ».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι εργασίες στην ΚΟΜΔΕ προχώρησαν με ταχείς ρυθμούς και τώρα βρίσκονται σε τελικό στάδιο. Μάλιστα, από τη Δευτέρα 2 Μαρτίου ξεκινάει η περισυλλογή των αδέσποτων ζώων και η μεταφορά τους στο Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων.  

Κατεδάφιση παλιού Υδατόπυργου Καλαμιάς.

Εντάχθηκε ως υποέργο στο έργο του ΕΣΠΑ της ΔΕΥΑΑ που βρίσκεται σε εξέλιξη «Κατασκευή νέου υδατόπυργου στην Καλαμιά Άρτας και σύνδεσή του με το εσωτερικό και εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης του Δήμου Αρταίων». Η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου κρίνεται σημαντική, δεδομένης της επικινδυνότητας του υπάρχοντος υδατόπυργου στο κέντρο του χωριού της Καλαμιάς. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 30.000 ευρώ.  

Ένταξη «Αγροτικής οδοποιίας Τοπικής Κοινότητας Αμμότοπου» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 2007-20013»»

Εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 2007-20013» η πράξη «Αγροτική οδοποιία Τ.Κ Αμμότοπου (Αγ. Ανάργυροι-Κιάφα, Τζούκα-Κρανούλες και Συν/σμός Αμπέλια-Παλιούρια» προϋπολογισμού 555.000 ευρώ. Αφορά ένα τμήμα δρόμου στα Αμπέλια και δύο τμήματα δρόμου στον Αμμότοπο.  

Κυκλοφοριακές παρεμβάσεις για την σήμανση και τον ηλεκτροφωτισμό του κόμβου στην Θέση της «οδού Πασά» επί της Εθνικής οδού Αρτας – Πρέβεζας.

Ο Δήμος Αρταίων, μετά από αίτημα του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Αγ. Σπυρίδωνα, θα προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για να γίνουν από την Περιφέρεια Ηπείρου κυκλοφοριακές παρεμβάσεις σε σήμανση και ηλεκτροφωτισμό, στο σημείο της «οδού Πασά» επί της Εθνικής οδού Αρτας – Πρέβεζας, αφού ο κόμβος στην θέση εξόδου της «οδού Πασά» κρίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνος για τα διερχόμενα οχήματα κυρίως λόγω ελλιπών μέτρων σήμανσης και κυρίως της παντελούς έλλειψης φωτισμού, γεγονός που καταδεικνύουν τα καταγραμμένα προκληθέντα τροχαία ατυχήματα και δυστυχώς, μερικά από αυτά θανατηφόρα.

Κατασκευή περιφράξεων δαπεδοστρώσεων ασφαλείας και συντήρηση παιδικών χαρών Δήμου Αρταίων.

Ο Δήμος Αρταίων προχωρά στην κατασκευή περιφράξεων δαπεδοστρώσεων ασφαλείας στις παιδικές χαρές του Δήμου Αρταίων και στην επιπρόσθετη συντήρηση αυτών. Οι παρεμβάσεις θα γίνουν στις παιδικές χαρές που βρίσκονται: στην Πλατεία Ζαγκαβιέρου Άρτας, στον Ι.Ν. Ταξιαρχών Άρτας, στην Οδό Λουριώτη, στη Γραμμενίτσα, στην Καλαμιά, στην Κορωνησία, στην Ανέζα, στα Ρόκκα, στα Αμπέλια και στον Καλόβατο. Οι εργασίες αφορούν εκσκαφές χαλαρών εδαφών, τοποθέτηση και διάστρωση βότσαλου ποταμίσιου (δάπεδο ασφαλείας), τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων και θυρών σιδηρών, τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων και θυρών ξύλινων, επισκευή και απομάκρυνση καταστραμμένων οργάνων παιδικών χαρών και ηλεκτροφωτισμό. Το σύνολο της δαπάνης ανέρχεται στο ποσό των 250.000 ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από τη ΣΑΤΑ.

Τέλος, ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης, επεσήμανε ότι η Δημοτική Αρχή βρίσκεται καθημερινά κοντά στους δημότες, επιδιώκοντας μέσα από έργα και παρεμβάσεις να βελτιώσει την καθημερινότητά τους αλλά και να αλλάξει προς το καλύτερο την εικόνα του Δήμου μας με στοχευμένες δράσεις και έργα ανάπτυξης.

 
 

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...