Banner Πανω
 
 
 


Έτοιμος να λειτουργήσει από τη νέα σχολική χρονιά θα είναι ο παιδικός σταθμός στην Τοπική Κοινότητα Χαλκιάδων του Δήμου Αρταίων. 

Το έργο αναμένεται να παραδοθεί αρχές του καλοκαιριού και θα είναι έτοιμο να φιλοξενήσει τους μικρούς μαθητές από τη νέα σχολική χρονιά.  

Ολοκληρώνονται το επόμενο διάστημα οι εργασίες στο νέο παιδικό σταθμό που κατασκευάζεται στην Τοπική Κοινότητα Χαλκιάδων. Το έργο αναμένεται να παραδοθεί αρχές του καλοκαιριού και θα είναι έτοιμο για χρήση από τη νέα σχολική χρονιά. Ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης, και η Διευθύντρια της  Τεχνικής Υπηρεσίας Δ. Αρταίων, Σοφία Γρύλλια, επισκέφτηκαν το έργο και επιθεώρησαν από κοντά τις εργασίες ολοκλήρωσής του. Πρόκειται για ένα σύγχρονο κτίριο, που πληρεί όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές για να φιλοξενήσει και να εκπαιδεύσει τους μικρούς μαθητές.

Το κτίριο αναπτύσσεται σε ένα επίπεδο, είναι ισόγειο με μια μικρή υπερύψωση. Έχει τέσσερις βασικά λειτουργίες: τους χώρους ξεκούρασης των παιδιών και απασχόλησης με επί μέρους δραστηριότητες όπως παιχνίδι και οπτικοακουστικά μέσα, τους χώρους υγιεινής και ιατρικής φροντίδας, χώρους βοηθητικούς και τους χώρους διοίκησης του σταθμού. Οι χώροι δραστηριότητας των παιδιών είναι εύκολοι και άνετοι στις προσπελάσεις και στη χρήση από παιδιά, οι δε ημιυπαίθριοι χώροι χρησιμοποιούνται με έναν «κλειστό» τρόπο για την ασφάλειά τους. Στον αύλειο χώρο έχει κατασκευαστεί ένα μικρό θεατράκι και αναμένεται να κατασκευαστεί και παιδική χαρά. Η δαπάνη του έργου, μαζί με τον εξοπλισμό, ανήλθε περίπου στο 1.400.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Ηπείρου (ΕΣΠΑ).  

Το κτίριο είναι έτοιμο και απομένει να τοποθετηθεί ο εξοπλισμός του παιδικού σταθμού, ο οποίος έχει ήδη παραληφθεί από το Δήμο Αρταίων και αφορά γραφεία, κρεβατάκια, ντουλάπες, συρταριέρες, πολυθρόνες, παιχνίδια κ.α. Λίγες εργασίες απαιτούνται ακόμα στη διαμόρφωση του αύλειου χώρου, οι οποίες, όπως διαπιστώθηκε μετά από ενδελεχή έλεγχο, προχωρούν κανονικά χωρίς καμία καθυστέρηση και αρχές Ιουνίου αναμένεται να παραδοθεί το έργο έτοιμο για χρήση.

«Πρόκειται για ένα σχολικό κτίριο, στολίδι για την Τοπική Κοινότητα Χαλκιάδων», τόνισε ο κ. Τσιρογιάννης «το οποίο θα επιδιώξουμε ως Δημοτική Αρχή να αποτελέσει ένα άριστο σχολικό περιβάλλον για τα μικρά παιδιά, και δύναται να καλύψει τις ανάγκες και άλλων Τοπικών Κοινοτήτων της περιοχής. Ο παιδικός σταθμός είναι ο πρώτος χώρος, το πρώτο οργανωμένο σχολικό περιβάλλον που απαντάει στην ανάγκη του παιδιού για έκφραση, μάθηση και προσωπική εξέλιξη μέσα από τη ζεστή σχέση που αναπτύσσει το παιδί με την παιδαγωγό του. Ο παιδικός σταθμός αποτελεί την πρώτη εικόνα της κοινωνίας για ένα παιδί προσχολικής ηλικίας και για μας αποτελεί βασικό μέλημα να προσφέρουμε το καλύτερο και ασφαλέστερο σχολικό περιβάλλον για τα παιδιά του Δήμου μας, για τη συντήρηση και τον εξοπλισμό των υπαρχουσών σχολικών μονάδων και τη δημιουργία νέων, πιο σύγχρονων, που θα καλύπτουν τις αυξημένες και εξελισσόμενες ανάγκες της νέας γενιάς».  

 
 

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...