Banner Πανω
 
 
 


Στην Αρτινή κοινωνία παραδόθηκε ο Παιδικός Σταθμός Χαλκιάδων

ΧΡ. ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Στόχος μας το νέο Ειδικό Σχολείο στο Γλυκόριζο, η λειτουργία παιδικού σταθμού στους Κωστακιούς, 4 νέα νηπιαγωγεία, 1 ΚΔΑΠ ΜΕΑ και ΚΔΑΠ σε κάθε Δημοτική Ενότητα»

Με κάθε επισημότητα και παρουσία πλήθους κόσμου, έγιναν σήμερα το πρωί τα εγκαίνια του νεόδμητου Παιδικού Σταθμού Χαλκιάδων της Δ.Ε. Φιλοθέης. Ο νέος σταθμός, προϋπολογισμού 1.4 εκ. ευρώ (από το ΕΣΠΑ) που παραδόθηκε στην Αρτινή κοινωνία έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει
40 μικρά παιδιά και αναβαθμίζει έτσι, ακόμη περισσότερο, τις υποδομές του Δήμου Αρταίων στο ευαίσθητο κομμάτι της εκπαίδευσης.

Στην τελετή των εγκαινίων χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.κ. Χρυσόστομος και παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρώην Δήμαρχος Αρταίων κ. Γιάννης Παπαλέξης, καθώς και πλήθος εκπαιδευτικών και μικρών παιδιών.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Αρταίων χαρακτήρισε τον παιδικό σταθμό Χαλκιάδων ως στολίδι, που ολοκληρώθηκε παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία. Ευχαρίστησε, μάλιστα, όλους όσους βοήθησαν για την ολοκλήρωση αυτού του σπουδαίου έργου και συγκεκριμένα:  τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ, τον πρώην Δήμαρχο Φιλοθέης, αείμνηστο Παναγιώτη Τσώλα για την σύνταξη της μελέτης, το πρώην Δήμαρχο Αρταίων κ. Γιάννη Παπαλέξη για την υποβολή της πρότασης, τις Τεχνικές Υπηρεσίες και τους υπαλλήλους του Δήμου για την υλοποίηση και παράδοση του παιδικού σταθμού.  

Παράλληλα, ο κ. Τσιρογιάννης έκανε αναφορά στα έργα υποδομής στον τομέα της Εκπαίδευσης, τα οποία έχουν ήδη παραδοθεί, ενώ ανέλυσε τις επόμενες κινήσεις και τους στόχους της Δημοτικής Αρχής.  «Στην Αρτινή κοινωνία έχουμε ήδη παραδώσει το 7ο Δημοτικό Σχολείο και το 3ο Νηπιαγωγείο, ενώ ολοκληρώνονται οι μελέτες για την ανέγερση του Ειδικού Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου στο Γλυκόριζο από το ΕΣΠΑ. Επίσης εργαζόμαστε καθημερινά για την συντήρηση και την βελτίωση των υποδομών στα ήδη υπάρχοντα σχολικά κτίρια και στους παιδικούς σταθμούς. Έτσι, στοχεύουμε να εντάξουμε στο ΕΣΠΑ  σημαντικές  ενεργειακές παρεμβάσεις σε μεγάλα σχολικά συγκροτήματα, ενώ το καλοκαίρι που πέρασε έγιναν οι απαραίτητες παρεμβάσεις στα σχολεία της πόλης από ίδιους πόρους, συνολικού ύψους 150.000 ευρώ, και έλυσαν χρόνια και σημαντικά προβλήματα» ανέφερε.

Στόχος του Δήμου είναι  η δημιουργία ενός ακόμη Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ ΜΕΑ) και η δημιουργία Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) στην Άρτα και στις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων. «Εντός του 2016 θα λειτουργήσει και νέος παιδικός σταθμός στους Κωστακιούς. Ακόμη ωριμάζουμε τις μελέτες για την δημιουργία 4 νηπιαγωγείων με προκάτ κατασκευή βαρέου τύπου, στην Καλαμιά, στην Γραμμενίτσα, στην Καμπή και στους Αγ. Αναργύρους. Επίσης διεκδικούμε την ανέγερση κτιρίου για την στέγαση του 5ου Γυμνασίου Άρτας, εντός του στρατοπέδου Παπακώστα. Παράλληλα, θα επιδιώξουμε τα Λύκεια να αποκτήσουν νέα εργαστήρια πληροφορικής, με στόχο να φέρουμε ακόμη πιο κοντά τους μαθητές στην τεχνολογία και στην αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων της».

»Στόχος μας παραμένει η διαρκής συντήρηση, βελτίωση και επέκταση των σχολικών υποδομών, έτσι ώστε να προσφέρουμε σε κάθε παιδί της Άρτας όλες τις απαραίτητες υποδομές και προδιαγραφές για να δουλέψει απερίσπαστο και να μορφωθεί βάζοντας τις βάσεις για ένα καλύτερο αύριο.  Ως Δημοτική Αρχή επενδύουμε στην εκπαίδευση, διότι πιστεύουμε ακράδαντα ότι η νέα γενιά θα είναι εκείνη η οποία θα αλλάξει την κοινωνία μας προς το καλύτερο» κατέληξε ο Δήμαρχος Αρταίων.

 
 
 
 


 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...