Banner Πανω
 
 
 

Απάντηση στην ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων

στο Δήμο Αρταίων

 

Σε απάντηση της ανακοίνωσης του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αρταίων που δημοσιεύτηκε στον τοπικό Τύπο, σχετικά με την κατάληψη στο εργοτάξιο του Δήμου και τις κινητοποιήσεις στην καθαριότητα, κάνουμε γνωστά τα κάτωθι:

Το κύριο μέλημα της Δημοτικής Αρχής ήταν και παραμένει η προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος και εν προκειμένω της δημόσιας υγείας και της ασφάλειας των δημοτών.

Στα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση, ότι δήθεν δεν δέχθηκε ο Δήμαρχος τους εκπροσώπους του Σωματείου, πρέπει να τονιστεί ότι έγιναν τρεις συναντήσεις (τη Πέμπτη 22 Ιουνίου και δύο συναντήσεις την Τρίτη 27 Ιουνίου) παρουσία του Δημάρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη, ώστε να υπάρξει συντονισμός και οργάνωση για το προσωπικό ασφαλείας και για τις βάρδιες κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων, οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να καθορίζονται από ένα συνδικαλιστικό όργανο (!), όπως το Δ.Σ. του Συλλόγου, αλλά την αρμόδια Υπηρεσία και την προϊσταμένη αρχή.

Με δεδομένο ότι η κατάσταση που είχε δημιουργηθεί ήταν μείζον θέμα πολιτικής προστασίας, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου πήραν εντολή από τον πολιτικό τους προϊστάμενο, τον Δήμαρχο (με την ιδιότητά του και ως Προϊσταμένου Πολιτικής Προστασίας βάσει του Κανονισμού λειτουργίας του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Τ.Ο.) του Δήμου Αρταίων, όπως εγκρίθηκε με το αριθμ. πρωτ 8915/21-2-2017 έγγραφο της Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών Δήμου Αρταίων) να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες για την αποκομιδή των απορριμμάτων που είχαν ξεχειλίσει από τους κάδους, έτσι ώστε να μην απειληθεί κανένας δημότης καθώς και οι περιουσίες αυτών.

Σε καμία περίπτωση, τα όσα έγιναν δεν ήταν «επικοινωνιακό τέχνασμα», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου, καθώς η κατάσταση που είχε δημιουργηθεί στην πόλη ήταν ιδιαίτερα σοβαρή και με δεδομένες τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες ελλόχευε, μεταξύ άλλων, πολύ σημαντικός κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, αλλά και δημιουργίας εστιών πυρκαγιών. Ούτε φυσικά μπορούσαμε να γνωρίζουμε ότι την επόμενη ημέρα από την εντολή που δόθηκε, θα λαμβανόταν απόφαση για να σταματήσουν, πανελλαδικά, οι κινητοποιήσεις.

Αξίζουν συγχαρητήρια στις υπηρεσίες και στους εργαζομένους που ήθελαν να εργαστούν καθώς άμεσα έδειξαν αυταπάρνηση, αίσθημα ευθύνης και βοήθησαν καθοριστικά στην προσπάθεια να βελτιωθεί η κατάσταση. Προφανώς και δεν πρόκειται να μπούμε σε συνδικαλιστικά παιχνίδια ή να επιδοθούμε σε αήθεις χαρακτηρισμούς, όπως εκείνοι που περιέχονται στην ανακοίνωση του Δ.Σ. του Συλλόγου προς τον πολιτικό τους προϊστάμενο, κάτι το οποίο δεν τιμά τους εργαζομένους που θέλουν να εκπροσωπούν.

Ως Δημοτική Αρχή έχουμε πάρει εντολή από τους συμπολίτες μας να πράττουμε το καλύτερο δυνατό για την πολιτική προστασία και την δημόσια υγεία, δεδομένα που για εμάς είναι αδιαπραγμάτευτα. Για τις ενέργειες που έγιναν από κάθε πλευρά καθ’ όλη τη διάρκεια των κινητοποιήσεων, αλλά και για την καθοριστική επέμβαση του Δήμου Αρταίων που επικροτήθηκε από τους συμπολίτες, ο καθένας μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.


 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...