Banner Πανω
 
 
 


ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΣ: Επέκταση δικτύου δημοτικού φωτισμού στη Σαλαώρα

Επέκταση δικτύου δημοτικού φωτισμού στη Σαλαώρα

 

Ένα σημαντικό έργο για την ανάπτυξη και την ανάδειξη της περιοχής γύρω από τον Αμβρακικό κόλπο ολοκληρώνεται στις επόμενες μέρες. Το έργο εκτελείται υπό την επιστασία του τμήματος ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Αρταίων και αφορά την επέκταση του δικτύου δημοτικού φωτισμού στην περιοχή της Σαλαώρας, και συγκεκριμένα τον φωτισμό του παράδρομου στην επαρχιακής οδού Άρτας-Κορωνησίας δίπλα από τη Γέφυρα. Η ανωτέρω επέκταση κρίθηκε αναγκαία τόσο για την ασφαλή μετακίνηση όλων όσων διέρχονται από τον παράδρομο κατά τη διάρκεια της νύχτας όσο και για την προστασία της περιουσίας των αλιέων που χρησιμοποιούν ως αγκυροβόλιο τον αύλακα.
Το κόστος του έργου θα ανέρθει στις 17.205 € μιας και θα τοποθετηθούν 17 κολόνες φωτισμού της ΔΕΗ κατά μήκος όλου του αύλακα (περίπου 700 μέτρα). Ο κος Κέφης Δημήτριος Αντιδήμαρχος Ηλεκτροφωτισμού αναφερόμενος στο συγκεκριμένο έργο αλλά και στα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στον τομέα του ηλεκτροφωτισμού δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής: «Έως σήμερα κατά μήκος ολόκληρου του παράδρομου η παντελής έλλειψη φωτισμού εγκυμονούσε σοβαρούς κινδύνους για τους ανθρώπους που έχουν αγκυροβολημένες τις βάρκες τους στο χώρο του λιμανιού. Για τους περισσότερους η αλιεία είναι βασική τους ενασχόληση και ο μοναδικός τους οικονομικός πόρος. Οι συνεχείς βανδαλισμοί που έχουν υποστεί, κάνει την οικονομική τους κατάσταση αφόρητη γι’ αυτούς και είναι δικαιολογημένα τα παραπονά τους. Επίσης το έργο θα εξυπηρετήσει όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες που αδυνατούν να προσεγγίσουν τον χώρο μετά το πέρας της ημέρας.
Οι κολώνες έχουν ήδη τοποθετηθεί και σε πρόσφατη επικοινωνία που είχα με τον εργολάβο της ΔΕΗ  μου ανέφερε το έργο θα είναι έτοιμο μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου .
Από την πρώτη μέρα που ανέλαβα τα καθήκοντα μου ως αντιδήμαρχος ηλεκτροφωτισμού και με δεδομένη την εμπειρία μου από την ΔΕΗ στην οποία εργάζομαι εδώ και 30 πλέον έτη στόχος μου είναι η καλύτερη παροχή υπηρεσιών προς τους Δημότες. Με έργα σαν αυτό που εξελίσσεται στη Σαλαώρα και ένα ακόμη πλήθος μικρών και μεγάλων παρεμβάσεων. Η προσπάθεια είναι συνεχής και τα προβλήματα πολλά αλλά πιστεύω ότι στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που διανύουμε το ισοζύγιο είναι θετικό.
Η συντήρηση των δικτύων ηλεκτροφωτισμού τόσο της πόλης της Άρτας όσο και των υπόλοιπων Δ. Διαμερισμάτων είναι πρώτο μέλημα μας καθώςκαι οι επεκτάσεις ηλεκτροφωτισμού οι οποίες γίνονται με κριτήρια αξιολόγησης έπειτα από προτάσεις των Τοπικών Συμβουλίων αφού οι ανάγκες στο σύνολο του δήμου είναι πολλές και οι οικονομικές δυνατότητες περιορισμένες. Εκτός όμως της συντήρησης και των επεκτάσεων πάρα πολλά έργα στο τομέα του ηλεκτροφωτισμού είτε ολοκληρώθηκαν είτε βρίσκονται σε εξέλιξη και ενδεικτικά θα ήθελα να αναφέρων τον νέο φωτισμό της Οδού Κομμένου με φωτιστικά τύπου LED , την τοποθέτηση ηλεκτρικών σωμάτων στην περιοχή του Τριγώνου μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής των πεζοδρομίων καθώς και τον φωτισμό των παράδρομων της Περιφερειακής Οδού. Τέλος, σημαντική θεωρώ ότι ήταν και η παρέμβαση μας για τον εκσυγχρονισμό των γηπέδων Καμπής, Κορφοβουνίου, Ράχης, Καλογερικού, Καλαμιάς με την σύνδεσή τους στο δίκτυο της ΔΕΗ και τον ηλεκτροφωτισμό τους ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων των παραπάνω περιοχών.


 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...