Banner Πανω
 
 
 

ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΣ: 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τεχνολόγων Ακτινολόγων στην Άρτα

8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τεχνολόγων Ακτινολόγων στην Άρτα

 Στο επίκεντρο του Πανελληνίου ενδιαφέροντος θα βρεθεί η Άρτα το τριήμερο 9, 10 και 11 Μαΐου, όπου θα φιλοξενηθούν περί τα 600 άτομα Τεχνολόγοι, Ακτινολόγοι και γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων απ’ όλη την Ελλάδα την Κύπρο και από το εξωτερικό. Αφορμή για αυτή την κοσμοσυρροή στην πόλη μας αποτελεί η διεξαγωγή του 8ου Πανελληνίου Συνεδρίου Τεχνολόγων-Ακτινολόγων, με ευρωπαϊκή συμμετοχή και συνδιοργάνωση Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τεχνολόγων –Ακτινολόγων, Δήμου Αρταίων και ΑΔΑΕ –ΟΤΑ.
Οι προσλαμβάνουσες αναφέρουν αυξημένη συμμετοχή καθόσον ήδη ο πρόεδρος ΑΔΑΕ-ΟΤΑ και αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Τεχνολόγος-Ακτινολόγος Χρήστος Γιώτης, μας μετέφερε πως οι προεγγραφές έχουν ήδη ξεπεράσει τα 450 άτομα. Μεταξύ αυτών μεγάλη αποστολή θα φτάσει στην Άρτα από την Κύπρο με αεροπορική ανταπόκριση στο Άκτιο, ενώ ήδη έχουν εγγραφεί μέλη της Ομοσπονδίας που θα έρθουν για το συνέδριο από Αγγλία και από άλλες χώρες του εξωτερικού. Εν ολίγοις θα αρχίσει να φτάνει κόσμος για την παρακολούθηση του συνεδρίου από την Πέμπτη 8 Μαΐου και η αναχώρηση όλων προγραμματίζεται για την επομένη της ολοκλήρωσής του, δηλαδή Δευτέρα 12 Μαΐου. Αυτό σημαίνει ότι η παραμονή συνέδρων από όλες τις πόλεις και τα νησιά της χώρας στην Άρτα θα έχει πενθήμερη διάρκεια.
Τα εν λόγω συνέδρια πραγματοποιούνται κάθε δυο χρόνια και αποτελούν τη σημαντικότερη διοργάνωση της Ομοσπονδίας. Ως εκ τούτου είθισται να συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό συνέδρων και στην προκειμένη περίπτωση εκείνο το πενθήμερο συμπεριλαμβανομένης και της αποστολής του Εμπορικού Συλλόγου Τήνου στα πλαίσια αδελφοποίησης με τον αντίστοιχο της Άρτας των 100 ατόμων, όλα τα ξενοδοχεία της περιοχής θα είναι κλεισμένα.
Στο μεταξύ πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του συνεδρίου είναι ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Αρταίων, πρόεδρος ΑΔΑΕ-ΟΤΑ και πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου, Χρήστος Γιώτης, ο οποίος διευκρίνισε ότι οι εργασίες του συνεδρίου θα περιλαμβάνουν και θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος τα οποία δωρεάν θα μπορούν να παρακολουθήσουν οι πολίτες της Άρτας. Προς τούτο, έχουν συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα τα εξής γενικής πληροφόρησης θέματα «Καρκίνος του μαστού», Ακτινοβολία σε εγκύους» και «Καρκίνος του πνεύμονα».
Επιπροσθέτως όπως ο κ. Γιώτης διευκρίνισε οι εργασίες του συνεδρίου προγραμματίζονται έτσι που να υπάρχει ελεύθερος χρόνος ώστε οι σύνεδροι να γνωρίζουν τον τόπο, τους ανθρώπους και την ιστορία του. άλλωστε για το λόγο αυτό προγραμματίζεται η δυνατότητα ξεναγήσεων στα μνημεία της Άρτας, ενώ θα διανεμηθεί εξαρχής έντυπο υλικό προς όλους με αναφορά στην Άρτα, τα μνημεία, χάρτης κλπ η παρουσία εκπροσώπου του Δήμου στο χώρο εργασιών κρίνεται επίσης απαραίτητη και ήδη προγραμματίζεται, ώστε να έχει ως έργο του την ενημέρωση όσων το επιθυμούν για την περιοχή.
Ο κ. Γιώτης ως αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας και πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου, ανέφερε όσα και στο μήνυμα του προς τους συνέδρους, προσκεκλημένους στην διοργάνωση: «Με ιδιαίτερη χαρά προσκαλώ στο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τεχνολόγων Ακτινολόγων που για πρώτη φορά στην μακρόχρονη ιστορία του θα πραγματοποιηθεί στην πανέμορφη Άρτα. Το Πανελλήνιο Συνέδριο πρωτοξεκίνησε με στόχο να δοθεί βήμα στους τεχνολόγους ακτινολόγους και στους χειριστές εμφανιστές ώστε να έχουν την ευκαιρία κάθε δυο χρόνια να συναντιούνται και να ανταλλάσσουν τις απόψεις τους για τα τρέχοντα θέματα της επιστήμης μας. Με τα χρόνια το συνέδριο γυρνώντας από πόλη σε πόλη απέκτησε ευρεία απήχηση, εμπλουτίστηκε και εξελίχθηκε στην σημαντικότερη εκδήλωση του κλάδου η οποία αγκαλιάζει την Πανελλήνια κοινότητα της Ακτινοτεχνολογίας. Όπως κάθε μας επιστημονική διοργάνωση έτσι και το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τεχνολόγων Ακτινολόγων επιθυμούμε να είναι μια συνάντηση με ευρύ και υψηλό επιστημονικό ενδιαφέρον αλλά και μια ωραία αφορμή για να συναντηθούμε να ανταλλάξουμε γνώσεις και απόψεις και να συσφίξουμε τις σχέσεις μας ως μέλη της κοινότητας της Ακτινοτεχνολογίας. Εκτιμώ πως το συνέδριο βρίσκεται στη συνείδηση όλων των συναδέλφων μας ως η σημαντικότερη κλαδική επιστημονική εκδήλωση, γι’ αυτό το λόγο νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους που το στηρίζουν με την ενασχόληση τους μέσα από την Επιστημονική και Οργανωτική επιτροπή, αλλά πρωτίστως όλους όσους το στηρίζουν με την ενεργή παρουσία τους στις εργασίες του. Εύχομαι και ευελπιστώ ότι το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο θα αποτελέσει κι αυτή τη φορά έναν επιστημονικό τόπο συνάντησης με την δική του ξεχωριστή φυσιογνωμία. Έναν τόπο δημιουργικής επιστημονικής συνεργασίας και ανταλλαγής απόψεων με στόχο την υψηλή προαγωγή και διάδοση της επιστημονικής γνώσης. Εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής περιμένω με ιδιαίτερη χαρά να καλωσορίσω όλους τους συνέδρους στην Άρτα».
Παράλληλα ο κ. Γιώτης ως πρόεδρος της ΑΔΑΕ-ΟΤΑ και πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής προβολής Δήμου Αρταίων, υπογράμμισε την σημαντικότητα της διοργάνωσης για την πόλη μας λέγοντας: «Χαίρομαι που ένα τόσο σημαντικό συνέδριο όπως αυτό των τεχνολόγων ακτινολόγων θα γίνει για πρώτη φορά στην πόλη μας. Εύχομαι κι ευελπιστώ οι πολίτες της Άρτας να το στηρίξουν ενεργά με την παρουσία τους. Η συμμετοχή για τους πολίτες της Άρτας είναι δωρεάν. Ανοίγοντας η τουριστική περίοδος και με αφορμή το συνέδριο είναι μια καλή αρχή και ευκαιρία για την πόλη μας να αναδείξουμε τις ομορφιές της και τη φιλοξενία της, κάνοντας την γνωστή σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο».
Το επόμενο διάστημα το πρόγραμμα του συνεδρίου θα κοινοποιηθεί καθώς και όσες παράλληλες εκδηλώσεις θα προγραμματιστούν για τους συνέδρους ώστε να γνωρίσουν όλες τις πτυχές της ιστορίας και της παράδοσης της περιοχής.


 

 

 

 

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικό Μουσείο Μερόπης

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικό Μουσείο Μερόπης

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Σωσσίνου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Σωσσίνου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr