Banner Πανω
 
 
 

ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΣ: Άμεση κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Λόφο Περάνθης

Άμεση κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Λόφο Περάνθης

 

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε χθες Κυριακή και ώρα 13:00 το μεσημέρι στην Άρτα. Η φωτιά ξεκίνησε από το Γλυκόριζο στο ύψος της «Αρταϊκή» στην Κάτω Παναγιά, από τρία σημεία  δίπλα από το δρόμο από την πλευρά του λόφου Περνάθης και κατέκαψε τμήμα του σε μεγάλη έκταση έως την κορυφή, όπου περνάει ο δρόμος προς Περάνθη. Εκεί, στον αυχένα του λόφου, έγινε η οριστική ανακοπή και πλήρης κατάσβεση αργά το βράδυ από τις δυνάμεις της πυροσβεστικής. Δεν κινδύνευσε το δάσος, ούτε σε καμιά περίπτωση το Νοσοκομείο μας.
Την επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς, διεύθυνε ο Περιφερειακός Διοικητής Ηπείρου, αρχιπύραρχος κος Κώνστας Βασίλειος. Στην επιχείρηση έλαβαν μέρος μεγάλη δύναμη πυροσβεστών και οχημάτων από Άρτα, Πρέβεζα και Ιωάννινα με τη συνεργασία του Δήμου και της Περιφέρειας. Συγκινητική ήταν η παρουσία των εθελοντών πολιτών, των εθελοντών της Δ.Ο.Α.Κ., της ΛΕΦΕΔ, της ομάδας 4x4 οχημάτων. Ουσιαστική ήταν η προσφορά των αεροπλάνων  πυρόσβεσης που απογειώθηκαν από το Άκτιο και επιχείρησαν έως αργά το απόγευμα, μειώνοντας σημαντικά τον κίνδυνο και το χρόνο κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Σχετικά με την χθεσινή πυρκαγιά ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Παπαλέξης Γιάννης, δήλωσε τα εξής: «Ήταν μια δύσκολη μέρα για όλους μας η χθεσινή Κυριακή. Η πυρκαγιά που ξέσπασε απείλησε το δάσος μας, ο αέρας που φυσούσε εκείνες τις ώρες, έκανε ακόμη πιο δύσκολη την επιχείρηση των πυροσβεστών για κατάσβεση. Πήγαν όμως όλα καλά και η φωτιά αργά το βράδυ ετέθη υπό πλήρη έλεγχο. Θέλω να συγχαρώ όλους όσους συμμετείχαν σε αυτή την επιχείρηση, Πυροσβεστική, εθελοντικές ομάδες, εθελοντές πολίτες και συνεργαζόμενους φορείς όπως ο Δήμος και η Περιφέρεια.

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειακό Διοικητή Ηπείρου, κ. Κώνστα Βασίλειο για τον άψογο συντονισμό της επιχείρησης πυρόσβεσης καθώς και για μέριμνά του να μας διατεθούν τα δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα Canadair. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω όλα τα μέλη της Δημοτικής Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών του Δήμου (ΔΟΑΚ), για την συμμετοχή τους και την καλή συνεργασία που είχαν με τους κρατικούς φορείς σε αυτή την επιχείρηση. Είναι μια ομάδα Πολιτικής Προστασίας που ιδρύθηκε πέρσι το Σεπτέμβριο και έχει ήδη δείξει πολλές φορές όπως και χθες ότι και θέλει και μπορεί να προσφέρει στον τομέα του Εθελοντισμού πολλά πράγματα για τον τόπο μας.

Όσο αφορά τον Δήμο μας και λαμβάνοντας υπόψη τις οικονομικές δυσκολίες της εποχής μας, στον τομέα της πρόληψης και αντιμετώπισης έκτακτων καιρικών φαινόμενων είναι οργανωμένος. Όλη την καλοκαιρινή περίοδο την οποία διανύουμε οι υπηρεσίες του είναι σε επιφυλακή στον τομέα της πρόληψης και αν χρειαστεί θα παρέμβουν άμεσα.

Παρακαλούμε τους πολίτες να επαγρυπνούν, για όλο το διάστημα της θερινής περιόδου και να συνεργάζονται με τις αρμόδιες υπηρεσίες και με το Δήμο στον τομέα της πρόληψης»

Ο Πρόεδρος της ΔΟΑΚ κ. Κέφης Δημήτριος θέλει να με σειρά του να ευχαριστήσει τα μέλη της ομάδας για την εθελοντική τους προσφορά και το ζήλο που επέδειξαν κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης της φωτιάς. Η ΔΟΑΚ θα είναι σε ετοιμότητα με όλα της τα τμήματα για όλη την καλοκαιρινή περίοδο. Δήλωσε επίσης την πλήρη συμπαράσταση από πλευράς του Δήμου στην ομάδα.


 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...