Ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αρταίων
Το απόγευμα της Παρασκευής 28 Αυγούστου, έγινε η ορκωμοσία του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου. Οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Άρτας κ.κ. Ιγνάτιος και Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσόστομος  τέλεσαν την προβλεπόμενη ακολουθία και στη συνεχεία την ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής, των Συμβούλων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, στον κατάμεστο από κόσμο αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου της Άρτας.

Μετά την ακολουθία, ο Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος ευχήθηκε στη νέα Δημοτική Αρχή φώτιση, δύναμη και αποτελεσματικότητα στο έργο που αναλαμβάνουν σε δύσκολες εποχές. Τους προσκάλεσε να εργασθούν κατά την νέα πενταετία με ζήλο και διάθεση προσφοράς και δικαιοσύνης.

Ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης ευχαρίστησε θερμώς τον Σεβασμιώτατο και ζήτησε την ευχή και την συμπαράστασή του στην προσπάθεια που αναλαμβάνει μαζί με όλο το Δημοτικό Συμβούλιο, για την πρόοδο και ευημερία της περιοχής.

 Η ομιλία του Χρήστου Τσιρογιάννη κατά την ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής

Οφείλω να σας εκφράσω κατ΄ αρχάς τις ευχαριστίες μου, γιατί μας τιμάτε σήμερα με την παρουσία σας στην ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αρταίων. Η σημερινή ορκωμοσία αποτελεί την αφετηρία της προσπάθειας να υπηρετήσουμε το καθήκον μας για τον τόπο και τους συνδημότες μας. Στις εκλογές του Μαΐου οι συνδημότες, μας έδωσαν την ξεκάθαρη εντολή να ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΡΤΑ. Η εμπιστοσύνη αυτή που μας έδειξαν και τους ευχαριστώ από καρδιάς, μας γεμίζει με μεγάλες ευθύνες στις οποίες οφείλουμε - τόσο εγώ ως Δήμαρχος όσο και το σύνολο της νέας δημοτικής αρχής που σήμερα ορκίστηκε -  να ανταποκριθούμε με επιτυχία για το καλό του Δήμου μας.

Τα επόμενα 5 χρόνια αποτελούν τη χρυσή ευκαιρία να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας, να δουλέψουμε σκληρά, να αλλάξουμε προς το καλύτερο το Δήμο μας, ώστε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των συνδημοτών μας.
Από σήμερα κιόλας πορευόμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, με όλους τους πολίτες που συγκροτούν τον Δήμο Αρταίων. Χωρίς αποκλεισμούς. Χωρίς περιχαρακώσεις. Χωρίς μικροκομματικές αγκυλώσεις. Χωρίς ξεπερασμένες αντιλήψεις.
Αυτή η Δημοτική Αρχή έρχεται για να δημιουργήσει. Έρχεται για να ενώσει. Να συνεγείρει όλους τους άξιους, ικανούς και δημιουργικούς πολίτες του τόπου. Μέσα από τη συμμετοχή, την κατάθεση προτάσεων, την ανάληψη πρωτοβουλιών.
Για αυτό και θα ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ με όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, με όλους τους θεσμικούς παράγοντες, με όλους τους φορείς, με όλους τους πολίτες. Κανείς δεν περισσεύει και όλοι μας είμαστε χρήσιμοι για την ΆΡΤΑ. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση και τα προβλήματα, δεν έχουν χρώμα και παρατάξεις.

ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ,
Η σημερινή μας συνάντηση αποτελεί την έναρξη μιας νέας εποχής για το Δήμο μας και ο χώρος του Αρχαιολογικού Μουσείου που διαλέξαμε να ξεκινήσουμε, μόνο τυχαίος δεν είναι.
Σηματοδοτεί για την νέα δημοτική αρχή τρία πράγματα. Πρώτον την ανάδειξη και αξιοποίηση του πολιτισμού μας και την προώθηση του τουρισμού στην περιοχή μας. Δεύτερον την ανάπτυξη της Άρτας κατά μήκος του ποταμού Αράχθου, που είναι μπροστά μας. Και τρίτον, δεξιά μας βρίσκεται το Διοικητήριο του ΤΕΙ Ηπείρου, με την συνεργασία του οποίου θα επενδύσουμε στα Αγροτικά μας Προϊόντα, στην Τεχνολογία και στην Μουσική μας Παράδοση.
Όπως είχαμε δεσμευτεί και προεκλογικά, αναλάβαμε την ευθύνη να μεταφέρουμε την Άρτα στη νέα εποχή, με κύριο γνώμονα την ανάπτυξη με στοχευμένες δράσεις και είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις, χωρίς να παρεκκλίνουμε από τους άξονες που είχαμε θέσει, τους οποίους αναφέρω επιγραμματικά:
- Βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών.
- Ενίσχυση των κοινωνικών παροχών του Δήμου, με έμφαση στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και την τρίτη ηλικία.
- Ενίσχυση της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας, με έμφαση στη νέα γενιά.
- Ενίσχυση της ενεργούς συμμετοχής των δημοτών στο σχεδιασμό και την λήψη αποφάσεων.
- Διεκδίκηση πόρων από εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα.
- Αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου και του Δημοσίου, προς όφελος των δημοτών.
- Βελτίωση και πλήρης αξιοποίηση των κοινόχρηστων χώρων του Δήμου.
- Εσωτερική οργάνωση του Δήμου και ορθολογική διαχείριση των οικονομικών του.
- Δημιουργία ενός Δήμου στις υπηρεσίες του πολίτη.
- Ενεργός συμμετοχή του Δήμου στην διεκδίκηση των μεγάλων ζητημάτων που αφορούν την περιοχή μας.
Ως Δημοτική Αρχή, έχουμε ως όραμα έναν Δήμο Αρταίων σύγχρονο και πάνω από όλα εξωστρεφή, στις νέες προκλήσεις, στις νέες τεχνολογίες, στο νέο περιβάλλον που δημιουργείται σε όλη την Ήπειρο.
Αυτό που θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους Δημότες, είναι ότι ο σχεδιασμός μας θα αντιμετωπίζει ενιαία χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς όλα τα δημοτικά και τοπικά διαμερίσματα, όλες τις Γειτονιές του Δήμου. Ως Δημοτική Αρχή αρνούμαστε τις περιοχές δύο ταχυτήτων, όπως αρνούμαστε και τους πολίτες δύο κατηγοριών.

ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ,
Επιδιώξαμε να εκλεγούμε γιατί πιστέψαμε σε ένα συγκροτημένο, φιλόδοξο, αλλά και ταυτόχρονα ρεαλιστικό όραμα για την Άρτα.
Εκλεγήκαμε γιατί πείσαμε τους συμπολίτες μας να γίνουν κοινωνοί του οράματος μας και σήμερα καλούμαστε να το μετουσιώσουμε σε έργο.
Από σήμερα λοιπόν ξεκινάει ο πραγματικός μας αγώνας. Ένας αγώνας όχι για τις επόμενες εκλογές αλλά για τις επόμενες γενιές.
Από σήμερα στρωνόμαστε στη δουλειά, για να συνεχίσουμε να διευρύνουμε και ΟΧΙ να ακυρώσουμε.
Να προσθέσουμε και ΟΧΙ να αφαιρέσουμε.
Αλλά και να εμπλουτίσουμε με τη δική μας οπτική, να δημιουργήσουμε με τη δική μας έμπνευση. Να ζήσουμε το πάθος μας για την Άρτα.
Είμαστε λοιπόν πανέτοιμοι, να θέσουμε σε τροχιά τη δημιουργική μας πρόθεση.
Είμαστε έτοιμοι για το νέο ξεκίνημα μιας Άρτας με λάμψη και ομορφιά, μιας Άρτας λειτουργικής και φιλικής σε όλους, ζωντανής και καθαρής.
Την Άρτα του πολιτισμού, την Άρτα της οικονομικής ανάπτυξης, την Άρτα της Γειτονιάς.

Και σε αυτή τη διαδικασία εφαρμογής του προγράμματός μας, δεν θα διστάσουμε να συγκρουστούμε, προς πάσα κατεύθυνση. Γιατί είναι πεποίθησή μας, ότι μόνο έτσι δίνουμε ουσία και νέα δυναμική στην Αυτοδιοίκηση.

Αγαπητοί μου Συμπολίτες,
Είμαι βέβαιος ότι θα είστε δίπλα μας, σε έναν αγώνα που θα δώσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Όλοι μαζί να οικοδομήσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης, και με αποφασιστικότητα, με συνέπεια, πείσμα και κυρίως με αισιοδοξία και προοπτική, να πορευτούμε στο μέλλον.
Επιζητούμε την καλοπροαίρετη κριτική σας, γιατί αυτή μπορεί ν’ αποτελέσει την πυξίδα για διορθωτικές κινήσεις.
Ταυτόχρονα όμως ζητούμε από τους συμπολίτες μας την ενεργό συμμετοχή στα δρώμενα του Δήμου και την ουσιαστική και εποικοδομητική βοήθειά τους, στηρίζοντας αυτή την προσπάθεια μας.
Σήμερα κηρύσσουμε πανστρατιά όλων των ανθρώπων της περιοχής μας όπου κι αν βρίσκονται. Ζητούμε την βοήθειά τους και την ενεργό συμμετοχή τους. Μόνο έτσι θα προχωρήσει ο τόπος μας.
Δεν υπάρχει πλέον χρόνος για πειραματισμούς και αυτοσχεδιασμούς, δεν έχουμε την πολυτέλεια για άλλες χαμένες ευκαιρίες. Ο κόσμος περιμένει άμεσα αποτελέσματα και θα είναι αυστηρός με όλους μας αν δε σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.

Αγαπητοί συνάδελφοι Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι όλων των παρατάξεων,
Σε εσάς, βλέπω μόνο συνεργάτες, γνωρίζοντας ότι όλοι αγαπάμε τον τόπο μας, όλοι θα παλέψουμε για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών που μας εμπιστεύτηκαν.
Εκφράζω την απόλυτη ικανοποίηση και εμπιστοσύνη μου στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο.
Η πολυφωνία, η υγιής αντιπαράθεση και η κατάθεση πολλών και διαφορετικών απόψεων αποτελούν εχέγγυα για τη δημοκρατική και αποτελεσματική λειτουργία της νέας Δημοτικής Αρχής.

ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ,
Όλο αυτό το διάστημα από τις εκλογές μέχρι και σήμερα δουλεύουμε καθημερινά. Ενημερωνόμαστε και οργανωνόμαστε. Κυρίως όμως, προβληματιζόμαστε δημιουργικά για το πώς θα ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των πολιτών, γρήγορα και αποτελεσματικά. Παρά όμως την προετοιμασία που έχει υπάρξει, γνωρίζουμε ότι στη νέα αυτή πορεία δεν θα είναι όλα στρωμένα με ροδοπέταλα. Θα υπάρξουν προβλήματα και δυσκολίες, κυρίως λόγω και της μείωσης των πόρων προς την Αυτοδιοίκηση.
Η οικονομική κρίση είναι μια πραγματικότητα με σοβαρές  επιπτώσεις  στη πραγματική οικονομία και στον κοινωνικό ιστό. Όλοι αντιμετωπίζουμε μια νέα καθημερινότητα πιο δύσκολη και εντελώς διαφορετική.
Όμως η κρίση δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για κανέναν. Πολύ περισσότερο δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για την Δημοτική Αρχή.
Οφείλουμε σ’ αυτό το τοπίο να καθορίσουμε τις στρατηγικές και τις επί μέρους πολιτικές, χωρίς να αποκλίνουμε από τους βασικούς στόχους μας.
Οφείλουμε να στεκόμαστε απέναντι στα προβλήματα, να τα βλέπουμε κατάματα και να τα αντιμετωπίζουμε με την σοβαρότητα και τη συνέπεια που απαιτούν οι περιστάσεις.

Ξαναλέω, όπως ανέφερα και πολλές φορές προεκλογικά, ότι ο Δήμος Αρταίων έχει αξιόλογο προσωπικό και καλά καταρτισμένο. Θεωρούμε ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους τους δήμου ισότιμους ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ μας. Θα μας στηρίξουν και θα τους στηρίξουμε.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές, τις οποίες και διαδεχόμαστε, για την προσφορά τους στον τόπο και στους πολίτες του. Από τον αείμνηστο Νίκο Σιμιντζή, την Κική Σακκά, τον Χρήστο Παπαγεωργίου, τον αείμνηστο Κώστα Βάγια, τον Πέτρο Ρίζο, τον Σπύρο Γιαννάκο, τον αείμνηστο Πάνο Τσώλα, τον Κώστα Κοσμά, τον Λεωνίδα Τσιάπαλη, τον Γιώργο Σιώζιο, τον Απόστολο Μαυρομμάτη, τον Νίκο Κέφη, τον Ζώη Μπασιούκα, τον Πάνο Οικονομίδη και τον Γιάννη Παπαλέξη. Είμαι στην ευτυχή θέση να παίρνω τη σκυτάλη από έναν άνθρωπο, τον απερχόμενο Δήμαρχο Γιάννη Παπαλέξη, ο οποίος εργάστηκε για την ανάπτυξη της περιοχής μας και με τον οποίο θα συνεργαστώ, μιας και ο ίδιος θα υπηρετήσει ως Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αρταίων.
Όμως θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια και τους πολιτικούς άνδρες, από τους οποίους γαλουχήθηκα και αναδείχτηκα πολιτικά. Αυτοί είναι οι πρώην Νομάρχες Λάμπρος Ρίζος και Γιώργος Παπαβασιλείου, ο νυν Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης και η Αντιπεριφερειάρχης Τατιάνα Καλογιάννη.

ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ
Βρίσκομαι σε αυτή τη θέση, για έναν και μόνο λόγο. Να κάνω πράξη τα όνειρά μας. Από σήμερα ξεκινάει ο δικός μας αγώνας.
- Ένας αγώνας με πίστη και δημιουργικότητα
- Ένας αγώνας με θέληση για δουλειά
- Ένας αγώνας που δεν θα είναι ταχύτητας, αλλά αντοχής. Και σε αυτόν τον αγώνα τρέχουμε ΟΛΟΙ μαζί.
- Μαζί θα εργαστούμε για να φέρουμε δουλειές στον τόπο μας.
- Θα δουλέψουμε με σχέδιο, πρόγραμμα και θέληση.
- Θα υπερβούμε τον κομματισμό στη διοίκηση, τις δαιδαλώδεις εστίες διαφθοράς και εύκολου πλουτισμού. Που δημιουργούν σπατάλες και τις γνωστές πελατειακές σχέσεις.
- Δε πρόκειται να μπούμε στη λογική τήρησης ισορροπιών. Θα διεκδικούμε δυναμικά εκεί που πρέπει.
- Θα ενδυναμώσουμε την κοινωνική συνοχή και θα αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο την κοινωνική αλληλεγγύη.
- Θα λειτουργήσουμε με περίσκεψη και φειδώ, αξιοποιώντας με υπευθυνότητα και πλήρη διαφάνεια και το τελευταίο ευρώ του φορολογούμενου αρτινού πολίτη.
- Θα αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα και κάθε συγκριτικό πλεονέκτημα που διαθέτει ο Δήμος Αρταίων και θα υλοποιήσουμε το σχεδιασμό μας για τη δημιουργία ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού Δήμου.
- Θα κάνουμε κινήσεις και επιλογές ουσίας και όχι βιτρίνας.
- Δεν μας ενδιαφέρει το λεγόμενο «πολιτικό κόστος», αλλά ΜΟΝΟ το συμφέρον του τόπου και η ανάγκη της κοινωνίας.
- Δεν ήρθαμε για να εκλεγούμε ξανά με ισορροπίες και συμβιβασμούς. Ήρθαμε για να δώσουμε λύσεις. Για να βρει ο τόπος την αξία που έχει. Για να γίνει η Άρτα, όπως οι κάτοικοι την έχουν ονειρευτεί. Μόνο τότε και μόνο τότε θα πούμε ότι πετύχαμε.
Είμαι βέβαιος ότι όλοι συναισθανόμαστε, αυτή την ώρα, τις ευθύνες που αναλαμβάνουμε.
Είμαι εξ ίσου βέβαιος ότι μαζί θα πετύχουμε. Με την ευχή των Συμπολιτών μας και την ευλογία της Εκκλησίας μας, με σκληρή δουλειά και την συνεργασία ΟΛΩΝ, με το πρόγραμμά μας, με τις αρχές μας.
Εύχομαι μια γόνιμη και παραγωγική θητεία, σε όλο το Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς και στα Συμβούλια των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, πρόοδο και επιτυχία στο Δήμο μας και στους συμπολίτες μας.
Ευχαριστώ τους συνεργάτες και τους συνυποψήφιους μου, την οικογένειά μου, τους συγγενείς και τους φίλους μου, για την αμέριστη συμπαράστασή τους στον αγώνα μας.
Ευχαριστώ τους Σεβασμιότατους για τις ευχές τους και την συμμετοχή τους στην Ορκωμοσία μας.
Ευχαριστώ την πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, για την παραχώρηση του χώρου του Αρχαιολογικού Μουσείου.
Ευχαριστώ τους εκπροσώπους της πολιτείας και τους αιρετούς άρχοντες που σήμερα με την παρουσία τους τίμησαν αυτή την εκδήλωση, από τους οποίους επιζητούμε τη συνεργασία και τη συμπαράστασή τους σε κάθε δίκαιο αίτημά μας, προκειμένου να βάλουμε την περιοχή μας σε αναπτυξιακή τροχιά.
Σας ευχαριστούμε όλους για την ιδιαίτερη τιμή που μας κάνατε με την παρουσίας σας εδώ σήμερα.
 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου