ΦΙΛΙΑΤΕΣ: O Δήμαρχος Μηνάς Παππάς για τα οικονομικά του Δήμου μέχρι το 2010

O Δήμαρχος  Μηνάς Παππάς για τα οικονομικά του Δήμου μέχρι το 2010

 

Συμπατριώτες και συμπατριώτισσες
Επειδή ενόψει των Αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου , κάποιοι, χωρίς να κοκκινίζουν και με περισσό θράσος, προσπαθούν να κάνουν το μαύρο άσπρο, δημοσιοποιούμε ,στην απλούστερη δυνατή μορφή , αποσπάσματα από  τα «έργα και τις ημέρες» των προηγούμενων διοικήσεων του δήμου μας , βασικά στελέχη των οποίων σήμερα , μόλις τρία χρόνια μετά και  σαν να απευθύνονται σε «λωτοφάγους» , προσπαθούν να  αναγεννηθούν από τις στάχτες τους και να αποδείξουν  ότι τίποτα το μεμπτό δεν έγινε την περίοδο  2003 – 2010 .
Μέχρι  το 2010 γνωρίζαμε για κακοδιαχείριση , αδιαφανείς διαδικασίες ,διαχωρισμό πολιτών και περίεργες καταστάσεις . Σε καμία  περίπτωση όμως δε μπορούσαμε να φανταστούμε την τραγικότητα της καταστάσεως που έμελε να παραλάβουμε .
Αρχές του 2011 κληθήκαν οι   ορκωτοί  λογιστές για να συντάξουν και να ελέγξουν  τους ισολογισμούς από το 2005 έως και το 2010 οι οποίοι δεν είχαν συνταχθεί κατά παράβαση.. του.. νόμου.
Αφού ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι διαπιστώθηκαν, σύμφωνα με τις εκθέσεις των  ορκωτών λογιστών οι οποίες εγκρίθηκαν με την υπ αριθμ.   51/2012 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τα παρακάτω αποτελέσματα:
Ταμειακό Έλλειμμα 4.628.195,52 € , χρήματα δηλαδή τα οποία , βάσει των αποτελεσμάτων ,έπρεπε να βρίσκονται στο ταμείο του δήμου την 1/1/2011 αλλά δεν υπήρχαν. Για τα 1.683.488,47 € έχει ήδη εκδοθεί αμετάκλητη δικαστική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου με την οποία υποχρεώνονται οι υπεύθυνοι να επιστρέψουν τα χρήματα στο ταμείο του Δήμου Φιλιατών. Για τα υπόλοιπα η διαδικασία είναι σε εξέλιξη.

Σε αυτά προσθέστε
Χρέη 2.495.864,10 € (προς εργολάβους και προμηθευτές) Δάνεια για τα οποία ο δήμος πληρώνει και θα πληρώνει 123.464,76 € κάθε χρόνο.
Αγωγές συνολικού ύψους 938.033,68 € από εργολάβους και προμηθευτές, για αναθέσεις οι οποίες έγιναν χωρίς να  έχουν τηρηθεί οι νόμιμες  διαδικασίες ,με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό. Για όσες από τις παραπάνω  αγωγές  εκδόθηκαν αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις αναγκαστήκαμε να  τις πληρώσουμε .
Ως δημοτική αρχή προβήκαμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες προκειμένου να ενημερωθούν οι αρμόδιες διοικητικές και δικαστικές αρχές  για την απόδοση αστικών και ποινικών ευθηνών.
Από τη στιγμή που το θέμα πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης , το 2011, καμία απολύτως παρέμβαση, δεν μπορούσε να γίνει από την πλευρά μας .                                                       
Εμείς δεν δικάζουμε κανέναν αυτό είναι δουλειά της Ελληνικής Δικαιοσύνης .
Αυτά είναι τα κατορθώματα τους , αυτή είναι η δράση τους . Μη σας μπερδεύουν με νέα σήματα και νέα συνθήματα ,είναι οι ίδιοι, αυτοί  που κινούσαν τα νήματα στην προηγούμενη διοίκηση , αυτοί που φόρτωσαν χρέη και ελλείμματα και την επόμενη γενιά των Φιλιαταίων,  αυτοί που μέχρι χθες δεν μιλούσαν μεταξύ τους ,βρίζοντας φρικτά ο ένας τον άλλον.
Αυτοί λοιπόν τώρα έκαναν ανακωχή, φόρεσαν τα κουστουμάκια τους και  εμφανίστηκαν  ξανά στο Φιλιάτι ,μετά από τρία χρόνια ,για να μας ξανασώσουν.
Αυτοί που βούλιαξαν κυριολεκτικά το Δήμο , έχουν το θράσος να εμφανίζονται τώρα ως νέα δύναμη , ως νέοι άνθρωποι με νέες ιδέες . Αυτοί λοιπόν που «τα έκαναν ρόιδο»  κατηγορούν τη σημερινή δημοτική αρχή για αδράνεια, προφανώς εννοώντας δράση το έλλειμμα  των 4.628.195,52 € και το χρέος 2.495.864,10 € που δημιούργησαν αυτοί που δεν στάθηκαν αδρανείς.

Είναι προφανές ότι  δράση , οι  «δραστήριοι» κύριοι της προηγούμενης περιόδου, εννοούν την «ικανότητα» να δημιουργείς τεράστιο έλλειμμα , χρέος και να γεμίζεις φακέλους με αγωγές προμηθευτών και εργολάβων , των οποίων σήμερα εμφανίζονται ως συνήγοροι .
Ε… λοιπόν κύριοι τέτοια δράση εμείς δεν αναπτύξαμε ούτε πρόκειται να αναπτύξουμε.
Εμείς ,παρά την πρωτόγνωρη οικονομική συγκυρία, είμαστε υπερήφανοι για το έργο μας  και τον τρόπο που κινηθήκαμε για την οικονομική εξυγίανση του δήμου μας, που παραλάβαμε σε οικτρή οικονομική κατάσταση.
Πάνω από όλα όμως είμαστε υπερήφανοι γιατί κατορθώσαμε να αποφύγουμε τις εντάσεις, τις ακρότητες και τις ασχήμιες του παρελθόντος , γιατί χειρότερο ίσως και από την οικονομική κατάσταση του Δήμου μας ήταν το  ότι παραλάβαμε μια κοινωνία διαχωρισμένη σε δικούς μας και αντιπάλους , μια κοινωνία με ταμπέλες και με το ερώτημα «μας ψήφισε ή όχι;» , να πλανάτε καθημερινά σε κάθε συζήτηση , σε κάθε επικοινωνία σε κάθε «καλημέρα» των συμπολιτών μας.
Παλέψαμε και ανατρέψαμε αυτό το κλίμα και  είμαστε υπερήφανοι για αυτό.

Ρωτήστε τους  λοιπόν όταν ξεδιάντροπα σας χτυπούν την πόρτα για να σας τάξουν για μια ακόμη φορά «λαγούς με πετραχήλια»:
Γιατί υπάρχει ταμειακό έλλειμμα στο Δήμο;
Γιατί δε ζήτησαν να γίνουν οι ισολογισμοί από το 2005, ώστε ενδεχομένως να αποφευχθούν τα χειρότερα  ;
Που πήγαν τα χρήματα που λείπουν;  
Γιατί δεν ακολουθούσαν τις νόμιμες  διαδικασίες και ανέθεταν χωρίς ίχνος σεβασμού στο δημόσιο χρήμα και τη νομοθεσία ,ότι ήθελαν , σε όποιον ήθελαν για να εξυπηρετήσουν όποιον ήθελαν  ;
Γιατί δεν ύψωσαν τη φωνή τους απέναντι στους υπεύθυνους που τους καπέλωναν ,δεν ήξεραν ή δεν έβλεπαν; Δεν κατάλαβαν τίποτα ακόμη και αυτοί που διετέλεσαν  αντιδήμαρχοι ή είχαν ηγετικό ρόλο;
Τους αρκούσε να βολτάρουν με τα χέρια στις τσέπες και να παίρνουν  το μισθό τους;
Γιατί δεν παραιτήθηκαν τουλάχιστον από τις έμμισθες θέσεις τους  ;
Γιατί αυτά που τάζουν τώρα δεν τα έκαναν την προηγούμενη περίοδο;

Μην σας μπερδεύουν λέγοντας σας ότι «χρέη έχουν όλοι οι δήμοι» ,στον δικό μας δήμο υπάρχει και χρέος ,υπάρχει και ταμειακό έλλειμμα ,δηλαδή χρήματα που δεν υπάρχουν, ενώ βάσει των αποτελεσμάτων των ελέγχων θα έπρεπε να βρίσκονται στο ταμείο του Δήμου την 1η Ιανουαρίου 2011.

Δημοκρατική Ενωτική Κίνηση
ΜΗΝΑΣ ΠΑΠΠΑΣ

 


 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου