Banner Πανω
 
 
 


Ενημέρωση για τους ελέγχους που έγιναν στο 4ο Δημοτικό Σχολείο


Με αφορμή την πυρκαγιά στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων, ο Δήμος Ιωαννιτών επιθυμεί να ενημερώσει τους συμπολίτες μας ότι τόσο στο συγκεκριμένο σχολείο, όσο και σε όλα τα σχολικά κτίρια  του Δήμου Ιωαννιτών, έγινε στην έναρξη της σχολικής χρονιάς η συντήρηση των λεβητοστασίων από πιστοποιημένους (σύμφωνα με το νόμο) συντηρητές .

Προς επιβεβαίωση παραθέτουμε όλα τα σχετικά έγγραφα.

Επαναλαμβάνουμε – για άλλη μία φορά- ότι για τα αίτια της πυρκαγιάς, αναμένουμε το πόρισμα από την διαδικασία της πραγματογνωμοσύνης και της προανάκρισης που διενεργεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Μέχρι να εκδοθεί το σχετικό πόρισμα δεν θα ήταν υπεύθυνο  να πιθανολογούμε το οτιδήποτε για τα αίτια της πυρκαγιάς.

Εν τω μεταξύ συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς οι εργασίες για να μπορέσει να λειτουργήσει το σχολείο. Έχουν ολοκληρωθεί οι συνδέσεις με τα δίκτυα (ύδρευση, φωτισμός), έχει γίνει η μεταφορά εξοπλισμού, έλεγχος καυστήρα, προμήθεια πετρελαίου και μια σειρά άλλων αναγκαίων εργασιών. Υπολείπονται κάποιες εργασίες (όπως σύνδεση internet)  και αύριο θα γίνει ο τελικός έλεγχος ώστε να επιβεβαιωθεί σε ασφάλεια ότι το σχολείο μπορεί να υποδεχθεί παιδιά και εκπαιδευτικούς τη Δευτέρα το πρωί (θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση από το Δήμο αύριο).  

Ο Δήμαρχος Ιωαννιτών Θωμάς Μπέγκας και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Παντελής Κολόκας, είχαν σήμερα το πρωί συνάντηση με το προεδρείο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου και συζήτησαν θέματα που αφορούν στη μετεγκατάσταση του 4ου Δημοτικού στο νέο σχολικό κτίριο της Ανατολής, αλλά και στις ενέργειες που γίνονται για να μπορέσει να επισκευαστεί το καμένο κτίριο.

 

Έγιναν οι απαραίτητοι έλεγχοι

Όπως σε όλα τα σχολικά κτίρια, έτσι και στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων έγιναν όλοι οι απαιτούμενοι έλεγχοι και η συντήρηση των λεβητοστασίων.

--- Στις 26 Σεπτεμβρίου 2014, ο Πρόεδρος της Α΄ Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Ιωαννιτών, Δημοτικός Σύμβουλος Βασίλης Τσαμπαλάς, απέστειλε έγγραφο προς όλους τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων Πρωτ/θμιας Εκπ/σης, με θέμα : συντήρηση λεβητοστασίων σχολικών κτιρίων (επισυνάπτουμε το σχετικό έγγραφο με Αριθμ. Πρωτ. 186).

Στο έγγραφο ενημερώνει για όλες τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν. Αναφέρεται μεταξύ άλλων  πως:

« … ο συντηρητής ο οποίος πρέπει να έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος με βάση το Π.Δ. 114/2012,  πρέπει να προβεί στον καθαρισμό του λέβητα, στον καθαρισμό των οριζόντιων τμημάτων και των γωνιών της καμινάδας (εάν υπάρχουν), στη συνέχεια στο λεπτομερή καθαρισμό του καυστήρα και των φίλτρων πετρελαίου, αλλά και να αντικαταστήσει τα φθαρμένα ανταλλακτικά που θα προκύψουν, όπως μπεκ, ακίδες, φίλτρα, στροβιλιστές λέβητα κ.λ.π.

Στο τέλος της συντήρησης, ο συντηρητής καλείται να θέσει σε λειτουργία τον καυστήρα, να ρυθμίσει και να ελέγξει με ηλεκτρονικό αναλυτή καυσαερίων τις ρυθμίσεις του.

Τα αποτελέσματα των μετρήσεων καταγράφονται σε εκτυπωτή και στο φύλλο ελέγχου της καύσης, το οποίο υπογράφει ο συντηρητής και ο υπεύθυνος του λεβητοστασίου (διευθυντής ή επιστάτης)»

Το ίδιο έγγραφο περιλαμβάνει και τον κατάλογο με τα στοιχεία των πιστοποιημένων συντηρητών καυστήρων.

--- Για τι εργασίες που έγιναν στο 4ο Δημοτικό Σχολείο, παραθέτουμε το υπογεγραμμένο στις 22 Σεπτεμβρίου 2014, ΦΥΛΛΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΓΙΑ ΛΕΒΗΤΕΣ, όπου φαίνεται ότι έγιναν όλοι οι απαιτούμενοι έλεγχοι, μετρήσεις και ρυθμίσεις.

Όπως:

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΛΕΒΗΤΑ

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΑΠΝΟΔΟΧΟΥ

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΜΠΕΚ

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΡΥΘΜΙΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΙΩΝ ΙΟΝΙΣΜΟΥ ΣΠΙΝΘΗΡΑ

ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΝΑΛΟΓΙΑΣ ΑΕΡΑ-ΚΑΥΣΙΜΟΥ

ΕΛΕΓΧΟΣ ΔΙΑΡΡΟΩΝ ΚΑΥΣΑΕΡΙΩΝ

ΜΕΤΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΥΣΑΕΡΙΩΝ

ΑΛΛΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

--- Παραθέτουμε επίσης το απόσπασμα από το Βιβλίο Εξόδων Σχολικής Μονάδας, όπου φαίνεται η εξόφληση του τιμολογίου για τη συντήρηση του λεβητοστασίου (επισυνάπτεται)

--- Παράλληλα στις 13 Οκτωβρίου 2014 ο κ. Τσαμπαλάς επανήλθε με νέο έγγραφο προς τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων, όπου εκτός των άλλων αναφέρονται ακόμη πιο αναλυτικά οι εργασίες συντήρησης των εγκαταστάσεων στα σχολεία (επισυνάπτουμε το σχετικό έγγραφο με Αριθμ. Πρωτ. 200)

 

Πραγματοποιήθηκε πυροσβεστική άσκηση

--- Επίσης ο Πρόεδρος της Α΄ Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Ιωαννιτών, Βασίλης Τσαμπαλάς απέστειλε έγγραφο στη Διεύθυνση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ιωαννίνων, στο οποίο αναφέρει:

«Παρακαλούμε να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να διευθετηθούν οι ημερομηνίες κατά τις οποίες μπορείτε να μεταβείτε σε όσα περισσότερα από τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Ιωαννιτών, λίστα των οποίων σας συναποστέλουμε με το παρόν, ώστε να υπάρξει ενημέρωση και εκπαίδευση των μαθητών και εκπαιδευτικών από αξιωματικούς της Υπηρεσίας σας σε θέματα ασφάλειας και προστασίας σε περίπτωση σεισμών, πυρκαγιών και λοιπόν καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης».

Είναι πολύ σημαντικό το ότι στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων είχε πραγματοποιηθεί πολύ πρόσφατα άσκηση κι αυτό βοήθησε στην αποτελεσματική αντιμετώπιση του δύσκολου περιστατικού.  Δάσκαλοι και μαθητές αντέδρασαν υποδειγματικά και εκκενώθηκε το σχολείο, χωρίς να προκληθεί πανικός και τραυματισμός, ενώ και οι πυροσβέστες είχαν καλή γνώση του χώρου.


 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...