«Πετάμε για τα Γιάννινα» - Από τους ουρανούς η στήριξη για τη διεκδίκηση «Ιωάννινα-Ήπειρος, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021»Αλεξίπτωτα πλαγιάς, αετοί και μηχανοκίνητα αλεξίπτωτα και αετοί, με αθλητές – πιλότους που θα συρρεύσουν από όλη την Ελλάδα, θα απογειωθούν την Κυριακή το μεσημέρι από την κορυφή του Μιτσικελίου και θα πετάξουν πάνω από τη λίμνη "Παμβώτιδα", στέλνοντας, από τον ουρανό των Ιωαννίνων, ένα μήνυμα: «Ιωάννινα-Ήπειρος, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021».

Το Αεραθλητικό Σωματείο Ιωαννίνων και ο Δήμος Ιωαννιτών, οργανώνουν αυτή τη μοναδική εκδήλωση, με στόχο αφενός να προβάλουν τη διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας και αφετέρου να αναδείξουν την ιδιαίτερη φυσική ομορφιά των Ιωαννίνων.

Είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιούνται οργανωμένες πτήσεις από την κορυφή του Μιτσικελιού πάνω από τους Λιγκιάδες και τόσο το Αεραθλητικό Σωματείο Ιωαννίνων, όσο και ο Δήμος Ιωαννιτών, επιδιώκουν να αναδείξουν τη δυνατότητα της περιοχής να καθιερωθεί ως περιοχή για αεραθλήματα επιδόσεων, καθώς διαθέτει από τις ευνοϊκότερες εδαφικές μορφολογίες γι’ αυτό.

Εκπρόσωποι του Δήμου και του Αεραθλητικού Σωματείου, με σημερινές τους δηλώσεις κάλεσαν τους Γιαννιώτες να παρακολουθήσουν την Κυριακή το μεσημέρι τις θεαματικές πτήσεις.

 

Στήριξη … εξ ουρανού

Αυτή τη φορά στη διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, τα Γιάννενα βρίσκουν στήριξη … εξ ουρανού.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, Κώστας Γκόγκος «στην κούρσα διεκδίκησης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας επιδιώκουμε τη συμμετοχή όλων των δημοτών. Η συγκεκριμένη είναι μια πολύ ξεχωριστή εκδήλωση και θα έχει την πανελλαδική προβολή που θα δώσει ώθηση στην προσπάθεια μας».

Πάνω από 50 αθλητές-πιλότοι θα συμμετάσχουν στις πτήσεις. «Μείναμε έκπληκτοι από το ενδιαφέρον και την ανταπόκριση που υπήρξε από αθλητές από όλη την Ελλάδα που θέλουν να συμμετάσχουν. Από την κορυφή του Μιτσικελίου σε 1.800 μέτρα υψόμετρο γίνονται πρώτη φορά οργανωμένες πτήσεις», υπογράμμισε ο Σταύρος Κωστούλας, εκπαιδευτής και πρόεδρος του Αεραθλητικού Σωματείου Ιωαννίνων.

Ο κ. Κωστούλας ευχαρίστησε το Δήμο Ιωαννιτών για τη στήριξη και τη συνεργασία και υποστήριξε πως φέτος γίνεται η αρχή και πως ο κοινός στόχος των δύο φορέων είναι αυτή η εκδήλωση να αποτελέσει του χρόνου πανευρωπαϊκό γεγονός, καθώς – όπως σημείωσε – «μέσω του ο αθλητικού τουρισμού διακινούνται μεγάλα κεφάλαια».

Από την πλευρά του ο εντεταλμένος για θέματα αθλητισμού, Δημοτικός Σύμβουλος, Βασίλης Καλούδης, υπογράμμισε πως «ο Δήμος Ιωαννιτών προσπαθεί να κάνει ‘άνοιγμα’ σε όλα τα αθλητικά σωματεία. Στηρίζουμε ενεργά και συνδιοργανώνουμε δράσεις που αναδεικνύουν τις δυνατότητες της περιοχής μας».

Ο Αντιδήμαρχος, Παντελής Κολόκας, τόνισε πως τα Γιάννενα έχουν μια μοναδική φυσική δυνατότητα, να γίνουν κέντρο αεράθλησης που θα αποτελεί πανευρωπαϊκός προορισμός. «Είμαστε ίσως η μοναδική πόλη στην Ελλάδα που  μπορούμε ακριβώς πάνω στον ουρανό μας να έχουμε πτήσεις, γι’ αυτό επιδιώκουμε να καθιερώσουμε αυτή την εκδήλωση που ξεκινάει φέτος», όπως είπε.

Δύο αθλητές-πιλότοι που θα απογειωθούν την Κυριακή από το Μιτσικέλη, είναι ο Ολυμπιονίκης της άρσης βαρών, Γιώργος Μαρκούλας και ο Στάθης Διαμάντης. Και οι δύο προσκάλεσαν τους Γιαννιώτες να παρακολουθήσουν ως θεατές αυτή την εντυπωσιακή επίδειξη.

  

Μια μοναδική εμπειρία για αθλητές και θεατές

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής θα προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία τόσο στους αθλητές-πιλότους που θα πάρουν μέρος, όσο και στους θεατές.

Οι πτήσεις θα ξεκινήσουν από τις 12 το μεσημέρι από την κορυφή του βουνού. Ειδικά τα μηχανοκίνητα αλεξίπτωτα πλαγιά και αετοί,  που εκτελούν πιο ελεγχόμενες πτήσεις, θα μπορούν να προσεγγίσουν πολύ κοντά στην περιοχή του Μώλου και πάνω από τη λίμνη και τα Γιάννενα.

Οι θεατές μπορούν να απολαύσουν το θέαμα με τρεις τρόπους.

-είτε παρακολουθώντας από οποιοδήποτε σημείο του Μώλου αλλά και από όλο τον άξονα περιμετρικά της λίμνης που έχει ανοιχτό ορίζοντα

-είτε ανεβαίνοντας στην κορυφή του Μιστικελίου (ο δρόμος είναι ασφάλτινος)

-είτε βρισκόμενοι στην περιοχή προσγείωσης που είναι δίπλα στην εθνική οδό  ανάμεσα Πέραμα-Αμφιθέα.


 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου