ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΩΝ: Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου

 Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου

Το ταμειακό έλλειμμα στο Δήμο Ιωαννιτών και οι ενέργειες που έχουν γίνει από τη Δημοτική Αρχή κυριάρχησαν στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο Δήμαρχος για μία ακόμη φορά έδωσε τα πλήρη, αναλυτικά και σαφή στοιχεία τονίζοντας ότι αδιαπραγμάτευτη αρχή είναι η πλήρης διαλεύκανση.

Ο κ. Φίλιος απάντησε αναλυτικά στους ισχυρισμούς του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Νίκου Γκόντα ο οποίος υποστήριξε ότι η δολοφονία και η αυτοκτονία που έγιναν στο Πέραμα έχουν άμεση σχέση με το έλλειμμα στο ταμείο του Δήμου.

«Έχετε φτιάξει ένα σενάριο φόβου, τρόμου, αίματος και άλλων το οποίο είπατε και σε συνέντευξή σας σε αθηναϊκή εφημερίδα. Δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Αυτό το παιχνίδι που παίζετε επικοινωνιακά δεν ωφελεί το Δήμο, δεν ωφελεί την πόλη. Ενδεχομένως να πιστεύετε ότι προκαλείτε φθορά στη Δημοτική Αρχή, αλλά κάνετε ζημιά στην πόλη», υπογράμμισε ο κ. Φίλιος.

Ο κ. Φίλιος για μία ακόμη φορά αναφέρθηκε σε όλα τα βήματα που έγιναν για τη διαλεύκανση της υπόθεσης του ταμειακού ελλείμματος, η οποία διερευνάται πλέον από τη δικαιοσύνη, ενώ ο σχετικός φάκελος έχει αποσταλεί στο Υπουργείο Εσωτερικών, στους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης, το Ελεγκτικό Συνέδριο και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

«Εμείς εντοπίσαμε το έλλειμμα, εμείς το αποκαλύψαμε. Και φυσικά κάνουμε κάθαρση. Δεν είμαστε αυτοί που ξόδεψαν πάνω από δύο εκατομμύρια σε συσσίτια, ούτε αυτοί που έκαναν εσωτερικό δανεισμό στην ΑΔΕΙ. Δεν είμαστε αυτοί που αφήσαμε πάνω από 24 εκατομμύρια ανεξόφλητες υποχρεώσεις και πάνω από 40 εκατομμύρια δάνεια. Και δεν το λέω με περηφάνια αλλά είναι πρώτη φορά στο Δημαρχείο όπου έχουν διαταχθεί δώδεκα ΕΔΕ σε βάρος υπαλλήλων, άλλοι έχουν κληθεί σε απολογία, ενώ υπάρχουν δύο προς απόλυση», τόνισε ο Δήμαρχος.

Ο Δήμαρχος απάντησε στον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης σχετικά με την δικαστική απόφαση που αφορά στην μείωση του μισθώματος για την εταιρία Ακτή Αριάδνη, η οποία φτάνει το 40%.

«Ήταν πολιτική μας θέση να μην προχωρήσουμε σε μείωση για το Grant Serai, καθώς υπήρχαν πολλές αυθαίρετες κατασκευές οι οποίες νομιμοποιήθηκαν εκ των υστέρων. Ακόμη όμως και με την δικαστική απόφαση η Ακτή Αριάδνη έχει οφειλές στο Δήμο και για τον λόγο αυτό ο Δήμος έχει μπλοκάρει την φορολογική της ενημερότητα», τόνισε ο κ. Φίλιος.

Σχετικά με το ενδεχόμενο να καταργηθούν, στο πλαίσιο του Μνημονίου, επιχειρήσεις του Δήμου, ο Δήμαρχος ήταν κάθετος: «Θεωρώ ότι είναι γελοίο να συζητάμε την κατάργηση θεσμοθετημένων επιχειρήσεων των Δήμων. Δεν ξέρω ποια φαεινά μυαλά τα σκέφτονται αυτά. Δεν έχουμε όμως κανένα ηθικό δικαίωμα να το συζητάμε, όπως και κάποιοι άλλοι στην κυβέρνηση δεν έχουν κανένα ηθικό δικαίωμα να αποστερούν θεσμοθετημένους πόρους από την αυτοδιοίκηση και να μην αποδίδουν τα χρήματα με βάση τα στοιχεία της τελευταίας απογραφής», υπογράμμισε ο κ. Φίλιος.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου συζητήθηκε το αίτημα της Πρυτανείας για παρέμβαση ώστε να περιληφθεί στο Προεδρικό Διάταγμα για το Πανεπιστήμιο η ίδρυση της Πολυτεχνικής Σχολής. Το Δημοτικό Συμβούλιο, με ψήφισμά του, στηρίζει την θέση αυτή και το σχετικό ψήφισμα θα αποσταλεί στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.


 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Πρόσφατες Τηλ.Συνεντεύξεις.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα

   

 

 

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου