ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Υπογράφηκε η σύμβαση για το έργο του ΣΥΔΛΙ

 Υπογράφηκε η σύμβαση για το έργο του ΣΥΔΛΙ

Υπογράφηκε σήμερα μεταξύ του Δημάρχου Ιωαννίνων Φίλιππα Φίλιου, του Προέδρου του ΣΥΔΛΙ Θανάση Μανταλόβα και του εκπροσώπου της αναδόχου κοινοπραξίας Πέτρου Αρλέτου η σύμβαση για την κατασκευή του έργου νέου τροφοδοτικού συστήματος ύδρευσης λεκανοπεδίου Ιωαννίνων από τη θέση Τούμπα έως τη θέση Βουνοπλαγιά.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 7,7 εκατομμυρίων ευρώ και με την ολοκλήρωσή του επιλύονται οριστικά προβλήματα υδροδότησης του λεκανοπεδίου και συμπληρώνεται το σύνολο των υποδομών ώστε να μην ανακύψει πλέον κανένα ζήτημα για τις επόμενες δύο δεκαετίες.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΔΛΙ Θανάσης Μανταλόβας στις δηλώσεις που έκανε υπογράμμισε ότι με την κατασκευή του συγκεκριμένου έργου ολοκληρώνεται μία μεγάλη και συστηματική προσπάθεια που έγινε με στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων ομαλούς υδροδότησης του λεκανοπεδίου και διασφάλισης νερού επί 365 μέρες το χρόνο.

«Το συγκεκριμένο έργο όπως και όλα τα άλλα, τα διεκδικήσαμε, χρειάζονταν υπομονή και επιμονή και κυρίως προγραμματισμό. Με την ολοκλήρωσή του επιλύονται προβλήματα για τα επόμενα είκοσι χρόνια. Η αντιμετώπιση προβλημάτων υδροδότησης ήταν μία από τις προτεραιότητες που θέσαμε. Έτσι πέρυσι και φέτος δεν είχαμε διακοπές και ελλείψεις νερού. Για το αποτέλεσμα αυτό χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια από όλο το προσωπικό του Συνδέσμου το οποίο έδωσε τον καλύτερό του εαυτό.

Έτσι επιλύουμε τα σημερινά προβλήματα του λεκανοπεδίου και δημιουργούμε τις προϋποθέσεις ανάπτυξης συμπληρώνοντας όλες τις υποδομές που θα διασφαλίζουν νερό 24 ώρες το 24ωρο.

Θέλω να τονίσω ότι τα μικρά και καθημερινά προβλήματα επιλύονται μόνο μέσα από μεγάλα έργα υποδομής», υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο κ. Μανταλόβας.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΔΛΙ έκανε ειδική αναφορά στη συνεργασία με την ΕΤΒΑ η οποία είχε ως αποτέλεσμα την παραχώρηση των γεωτρήσεων της δεύτερης. Ήταν κάτι που είχε επιχειρηθεί κατά το παρελθόν αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Ο κ. Μανταλόβας ανακοίνωσε ακόμη ότι σήμερα ολοκληρώνεται η τρίτη γεώτρηση στη Δημοτική Ενότητα Παμβώτιδας και έτσι εμπλουτίζεται το δίκτυο με νέες ποσότητες νερού και αποδεσμεύονται άλλες που θα διατεθούν στις υπόλοιπες περιοχές.

«Με την υπογραφή του συγκεκριμένου έργου κλείνει ένας μεγάλος κύκλος. Και ολοκληρώνεται με τον απολογισμό που γίνεται σήμερα στη συνεδρίαση της διοίκησης του ΣΥΔΛΙ. Η θέση του  αντιδημάρχου απαιτεί πλήρη και αποκλειστική απασχόληση και για τον λόγο αυτό κάποιος άλλο θα αναλάβει την προεδρία του συνδέσμου στο εξής», κατέληξε ο κ. Μανταλόβας.

Ο αντιδήμαρχος έργων Βασίλης Μασσαλάς στις δηλώσεις που έκανε τόνισε ότι μία από τις βασικές προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής ήταν η ολοκλήρωση των έργων υποδομής.

Έτσι δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στους τομείς της ύδρευσης και της αποχέτευσης με αποτέλεσμα την ένταξη ενός μεγάλου αριθμού έργων που απαντούν στις απαιτήσεις των πολιτών και επιλύουν προβλήματα που χρόνιζαν.

«Δώσαμε μεγάλη βαρύτητα στην αξιοποίηση του ΕΣΠΑ, εκεί όπου υπήρχαν χρήματα κι έτσι εντάξαμε ένα πλήθος έργων. Με τα έργα αυτά ολοκληρώνονται οι βασικές υποδομές του Δήμου Ιωαννιτών στους τομείς της ύδρευσης και της αποχέτευσης. Θέλω να ευχαριστήσω τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου και τον Προγραμματισμό που με πολύ δουλειά αξιοποίησαν κάθε χρηματοδοτική ευκαιρία που υπήρχε» τόνισε ο κ. Μασσαλάς.

Ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος αναφέρθηκε στη στρατηγική που ακολούθησε η δημοτική αρχή θέτοντας ως κυρίαρχη προτεραιότητα την επίλυση όλων των προβλημάτων στους τομείς της ύδρευσης και της αποχέτευσης. Ήταν ένα πλήρες και ολοκληρωμένο σχέδιο για την δρομολόγηση έργων που συμβάλλουν στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος και στην εξυπηρέτηση του πολίτη.

Ο κ. Φίλιος ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην κατεύθυνση αυτή και ζήτησε από τον ανάδοχο την γρήγορη εκτέλεση του έργου.

«Θεωρούμε πολύ σημαντικό το γεγονός ότι σε ποσοστό 80% περίπου τα έργα εκτελούνται από τοπικές κοινοπραξίες. Αυτό δείχνει ότι έχουν και την τεχνογνωσία και την οικονομική δυνατότητα να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις. Επίσης θέλω να τονίσω ότι το σύνολο των έργων που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ θα δημιουργήσουν δεκάδες θέσεις εργασίες όπως προκύπτει από τα ίδια τα στοιχεία του προγράμματος και θεωρούμε ότι κι αυτή είναι μία σημαντική προσφορά του Δήμου προς τους πολίτες» κατέληξε ο Δήμαρχος.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Το έργο για το οποίο υπογράφηκε σήμερα η σύμβαση και θα ξεκινήσει άμεσα, αφορά την αναβάθμιση και επέκταση της ύδρευσης του Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων με τις παρεμβάσεις που υπολείπονται στο υδροδοτικό σύστημα του Σ.Υ.Δ.Κ.Λ.Ι.

Αναλυτικά προβλέπονται τα παρακάτω:

1.        Κατασκευή νέου αντλιοστασίου στην Τούμπα με δεξαμενή, κτίριο αντλιοστασίου και νέα Η/Μ.

2.        Κατασκευή του κλάδου X.Π. από τις γεωτρήσεις Τούμπας μέχρι το αντλιοστάσιο Βουνοπλαγιάς, από ελατό χυτοσίδηρο Φ500 μήκους 9,8 χλμ, αγωγός ο οποίος παρουσιάζει καλές ιδιότητες μόνωσης και παροχής και δεν απαιτεί την χρήση καθοδικής προστασίας, διατάξεις ηλεκτρικής τροφοδοσίας και επιτήρηση σε δίκτυο που θα τοποθετηθεί σε δρόμους υπό κυκλοφορία εντός κατοικημένων περιοχών.

3.        Αποπεράτωση των γεωτρήσεων της ΕΤΒΑ (2, 3 και 4) στην περιοχή Τούμπας, οι οποίες παραχωρούνται για χρήση στον ΣΥΔΚΛΙ, με τοποθέτηση αντλητικών συγκροτημάτων παροχής 150m3/h η κάθε γεώτρηση σε μανομετρικό 160m, κατασκευή οικίσκου γεώτρησης και κατασκευή δικτύων για την σύνδεση με τον κεντρικό καταθλιπτικό αγωγό της ΧΠ προς την Βουνοπλαγιά, από ΕΧ Φ400 820μ, Φ300 600μ και Φ200 820μ καθώς και κατασκευή δικτύου από τις γεωτρήσεις Τούμπας μέχρι το νέο αντλιοστάσιο Τούμπας από ΕΧ Φ500 700μ.


 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου