Banner Πανω
 
 
 

Ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δήμο Ιωαννιτών έως 48 μηνιαίες δόσεις

Ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δήμο Ιωαννιτών έως 48 μηνιαίες δόσεις

 

 

Ομόφωνα αποδεκτή έκανε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, την εισήγηση- πρόταση του αρμόδιου αντιδημάρχου Θανάση Μανταλόβα, σύμφωνα με την οποία θα εξετάζει θετικά αιτήματα συμπολιτών  για ρύθμιση - διακανονισμό οφειλών τους οι οποίες  έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες, δηλαδή δεν αποπληρώνονται για διάστημα μεγαλύτερο των τριών μηνών.

Έτσι όσοι έχουν οφειλές προς το Δήμο, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στην ταμειακή υπηρεσία προκειμένου να γίνει ρύθμιση των οφειλών και των προσαυξήσεων σε 26 συνολικά δόσεις.

Εάν οι πολίτες είναι συνεπείς στον πρώτο αριθμό δόσεων και ανταποκριθούν στις μηνιαίες υποχρεώσεις τους, μπορούν στη συνέχεια να υποβάλλουν αίτηση προς την Οικονομική Επιτροπή προκειμένου να υπάρξει επέκταση του χρόνου εξόφλησης της οφειλής,  η οποία δύναται να ανέρχεται μέχρι 48 μηνιαίες δόσεις. 

Η συγκεκριμένη ρύθμιση αφορά σε όλων των ειδών τις οφειλές με εξαίρεση όσες προέρχονται από συμβάσεις και  μισθώματα ακινήτων του δήμου

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Ιωαννίνων Θανάσης Μανταλόβας σε δηλώσεις του τόνισε ότι η ρύθμιση αυτή περιέχει ευνοϊκές παραμέτρους για όσους έχουν οφειλές προς το Δήμο, οι οποίοι θα πρέπει να προσέλθουν και να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις.

«Αναγνωρίζουμε τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνουν οι συνδημότες μας. Βιώνουμε την ίδια δύσκολη οικονομική κατάσταση στο Δήμο, η οποία επιβαρύνεται λόγω των συνεχών περικοπών από το κεντρικό κράτος.

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των συμπολιτών προς το δήμο ανέρχονται  σήμερα περίπου στο ύψος των 45 εκατομμυρίων ευρώ και η αξιοποίηση των διευκολύνσεων που μας παρέχει το υφιστάμενο κανονιστικό και θεσμικό πλαίσιο μπορεί να αποτελέσει μια σημαντική ευκαιρία τακτοποίησης ενός σημαντικού μέρους αυτών των οφειλών . Γνωρίζουμε άλλωστε ότι η μη πληρωμή των οφειλών αποτελεί για τους περισσότερους των συμπολιτών μας αδυναμία ανταπόκρισης και όχι επιλογή τους.

Θεωρούμε όμως  ότι η εκφρασμένη βούληση του συνόλου των μελών της οικονομικής  επιτροπής να εξετάζει θετικά αιτήματα συμπολιτών μας που αφορούν διακανονισμό των οφειλών τους,  αποτελεί  μια καλή ευκαιρία για την τακτοποίηση υποχρεώσεων που μπορεί να έρχονται από παρελθόντα έτη. Ελπίζουμε ότι οι συνδημότες μας θα ανταποκριθούν και θα προσέλθουν για τη ρύθμιση», υπογράμμισε ο κ. Μανταλόβας.

Επισημαίνεται ότι προκειμένου να ενταχθούν οι συμπολίτες μας στη ρύθμιση θα πρέπει να απευθύνονται στην Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου Ιωαννιτών ως αρμόδιο όργανο για τη χορήγηση της διευκόλυνσης προσκομίζοντας σχετική αίτηση η οποία θα εξετάζεται εφόσον έχει καταβληθεί παράβολο υπέρ του Δήμου σε ποσοστό 5%ο (πέντε τοις χιλίοις) επί της υπαγόμενης σε διευκόλυνση οφειλής και μέχρι του ποσού των 1.000 € που αποτελεί το ανώτατο ύψος του παραβόλου.

Ως βασική οφειλή που λαμβάνεται υπόψη για τον προσδιορισμό του ύψους του παραβόλου θεωρείται το σύνολο των αρχικά βεβαιωμένων οφειλών, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί κατά την ημέρα υποβολής της αίτησης, χωρίς τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής.


 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...