Banner Πανω
 
 
 

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:  Συνέντευξη τύπου του Δημάρχου κ.Φίλου Φίλιππα

Συνέντευξη τύπου του Δημάρχου κ.Φίλιου Φίλιππα

Η ολοκλήρωση των έργων στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων ήταν το θέμα που κυριάρχησε στη συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος με τον Υπουργό Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοίδη.

Ο Δήμαρχος τόνισε την ανάγκη ολοκλήρωσης των έργων επέκτασης και εκσυγχρονισμού, τα οποία ήδη παρουσιάζουν σημαντικές καθυστερήσεις ενώ επανέφερε το ζήτημα της τοποθέτησης συστήματος για την διευκόλυνση των πτήσεων τις ημέρες χαμηλής νέφωσης.

Ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι τη νέα χρονιά θα διατεθεί το απαιτούμενο ποσό από τους εθνικούς πόρους προκειμένου να προχωρήσουν απρόσκοπτα οι εργασίες.

Στη συνάντηση διευκρινίστηκε ότι η τοποθέτηση τυφλού συστήματος προσγείωσης (ILS) θα δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα στον πολεοδομικό ιστό της πόλης, όμως μπορεί να τοποθετηθεί άμεσα OLS το οποίο μπορεί εν μέρει να επιλύσει προβλήματα του αεροδρομίου.

Εκ μέρους του Υπουργού και υπηρεσιακών παραγόντων τονίστηκε στη συνάντηση ότι με βάση τις σημερινές εγκαταστάσεις του αεροδρομίου και τα χαρακτηριστικά του διαδρόμου μπορούν να γίνουν πτήσεις πέραν αυτών που είναι σήμερα προγραμματισμένες.

Ο Δήμαρχος, κατά την παραμονή του στην Αθήνα συναντήθηκε με τον Ειδικό Γραμματέα Δασών, προκειμένου να αναζητηθεί λύση στο σοβαρό πρόβλημα που έχει ανακύψει με το Πάρκο Πυρσινέλλα.

Το Πάρκο δεν είχε εγγραφεί από την προηγούμενη αρχή στο Κτηματολόγιο του Δήμου και το Ε9 με αποτέλεσμα να περάσει στο ελληνικό δημόσιο. Ο Δήμος έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη ωστόσο μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης δεν μπορεί να προχωρήσει τη διαδικασία μίσθωσης.

Στη συνάντηση με τον Ειδικό Γραμματέα Δασών συμφωνήθηκε να κινηθεί η διαδικασία της παραχώρησης κατά χρήση ώστε να καταστεί δυνατή η εκκίνηση της διαδικασίας μίσθωσης.

Ο Δήμαρχος συναντήθηκε με τον Διευθυντή του Γραφείου του Υπουργού Πολιτισμού και συζήτησε το θέμα της ένταξης στο ΕΣΠΑ και της ολοκλήρωσης του Σκευοφυλακίου στο Νησί. Πρόκειται για ένα έργο με πολλαπλή σημασία, τόνισε ο Δήμαρχος, το οποίο μπορεί να πάρει σάρκα κι οστά με ένα ποσό της τάξης του 1,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Το έργο αυτό συμπληρώνει όλο το πλέγμα παρεμβάσεων στο Νησί και δημιουργεί την υποδομή για έναν μεγάλο εκθεσιακό χώρο που μπορεί να φιλοξενήσει την ιστορία έξι αιώνων.

Στο Υπουργείο Εσωτερικών συζητήθηκε το θέμα των ληξιπρόθεσμων με στόχο να ολοκληρωθεί η εκταμίευση του ποσού των 10,4 εκατομμυρίων ευρώ μέχρι το τέλος του έτους.

Ο Δήμαρχος ζήτησε επίσης την ολοκλήρωση των διαδικασιών ώστε να ενταχθεί το Βαθύπεδο στο Δήμο Ιωαννιτών. Το Υπουργείο εξετάζει να αντιμετωπίσει ανάλογες περιπτώσεις σε όλη την Ελλάδα με νομοθετική ρύθμιση.

Ο κ. Φίλιος στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ρωτήθηκε για τη χθεσινή συγκέντρωση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, με την οποία άνοιξε την προεκλογική αυλαία. «Εμείς έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε. Υπάρχει μία σειρά μεγάλων έργων από το ΕΣΠΑ αλλά και μικρότερων που πρέπει να ολοκληρωθούν. Αυτό μας ενδιαφέρει. Κατά τα λοιπά εμείς έχουμε δηλώσει ότι είμαστε παράταξη δύο θητειών και θα ξεκινήσουμε την προεκλογική εκστρατεία στον κατάλληλο χρόνο. Τα υπόλοιπα δείχνουν την αγωνία του κ. Γκόντα καθώς υπάρχουν πολλοί μνηστήρες στο χώρο του», τόνισε ο κ. Φίλιος.

 

 


 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...