Banner Πανω
 
 
 


ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Παραδόθηκαν στο Δήμο οι εγκαταστάσεις του Ασύλου Ανιάτων

Παραδόθηκαν στο Δήμο οι εγκαταστάσεις του Ασύλου Ανιάτων

 

Στο Δήμο Ιωαννιτών και στους Γιαννιώτες ανήκει από σήμερα ένας χώρος ζωτικής σημασίας. Πρόκειται για τις παλιές εγκαταστάσεις του Ασύλου Ανιάτων, οι οποίες περνούν στην πόλη, μετά από τη μακρά συνεργασία της Δημοτικής Αρχής με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Απασχόλησης.

Η προγραμματική σύμβαση για την παραχώρηση των εγκαταστάσεων υπογράφηκε σήμερα μεταξύ του Υφυπουργού Βασίλη Κεγκέρογλου, του Προέδρου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Ηπείρου Θανάση Τσάνη και του Δημάρχου Ιωαννίνων Φίλιππα Φίλιου.

Ο Δήμος είναι πανέτοιμος να προχωρήσει στην άμεση αξιοποίηση των χώρων με τη δημιουργία στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης, τη λειτουργία Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης για άτομα με ειδικές ανάγκες και τη λειτουργία Κέντρου Ημέρας για παιδιά με αυτισμό.

Παράλληλα θα διαμορφωθεί ο περιβάλλων χώρος και θα αναπτυχθούν δράσεις εθελοντικού χαρακτήρα.

Ο κ. Κεγκέρογλου υπογράμμισε ότι η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί και θα ενταθεί και προανήγγειλε ότι πολύ σύντομα θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις και για την Παιδόπολη Αγία Ελένη.

«Το ακίνητο της Παιδόπολης θα αποτελέσει το νέο αντικείμενο συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου και των δήμων Ζίτσας και Ιωαννίνων. Η παραχώρησή του στο Δήμο Ζίτσας θα μας επιτρέψει την ανάπτυξη πολλών δράσεων κοινωνικού χαρακτήρα. Περιμένουμε την τελική πρόταση για να προχωρήσουμε στην παραχώρηση» υπογράμμισε ο Υφυπουργός.

Κατά την ομιλία του και αναφερόμενος στην παραχώρηση των εγκαταστάσεων του Ασύλου Ανιάτων, σημείωσε ότι η Κυβέρνηση έχει την βούληση και την υποχρέωση να μην ολιγωρεί απέναντι σε στοιχειοθετημένα αιτήματα της Αυτοδιοίκησης αλλά να ανταποκρίνεται άμεσα, επιδιώκοντας την καλύτερη συνεργασία.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος ευχαρίστησε τον Υφυπουργό καθώς τρεις μήνες μετά την προηγούμενη επίσκεψή του στα Γιάννινα όπου το ζήτημα της παραχώρησης συζητήθηκε εκτενώς, έδωσε την οριστική λύση.

«Στις σημερινές συνθήκες είναι επιβεβλημένη η οριζόντια συνεργασία των φορέων για την παροχή υπηρεσιών χωρίς περιττές δαπάνες και με το μέγιστο αποτέλεσμα. Όποτε λοιπόν υπήρξε συνεργασία, λύθηκαν προβλήματα και είχαμε εξαιρετικά αποτελέσματα. Στην προκειμένη περίπτωση, του Ασύλου Ανιάτων, το Υπουργείο δίνει λύση σε ένα πρόβλημα που εκκρεμούσε χρόνια και ο Δήμος είναι έτοιμος να προχωρήσει στη λειτουργία δομών που θα προσφέρουν πολλά στους πολίτες. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι σήμερα ανοίγει με απολύτως συγκεκριμένο τρόπο και το θέμα της παραχώρησης και της αξιοποίησης των εγκαταστάσεων της πρώην παιδόπολης», τόνισε ο Δήμαρχος.

Ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Ηπείρου Θανάσης Τσάνης ανέφερε ότι η προσφορά του ιδρύματος είναι μεγάλη και οι υπηρεσίες που παρέχει στην τοπική κοινωνία υψηλού επιπέδου.

«Σκοπός μας είναι να συμβάλλουμε στην επίλυση προβλημάτων και να βελτιώνουμε τη ζωή των ανθρώπων και ειδικότερα των ευπαθών ομάδων», σημείωσε.

Ο Υφυπουργός Απασχόλησης Βασίλης Κεγκέρογλου ανακοίνωσε από τα Γιάννινα τη θεσμοθέτηση της «Κοινωνικής Σύμπραξης», του σχεδίου δηλαδή που θα αποτελέσει τη ζωντανή οριζόντια συνεργασία όλων των φορέων που δραστηριοποιούνται στην κοινωνική φροντίδα και αλληλεγγύη.

Έτσι, όπως τόνισε, με ενιαίο σχεδιασμό και συμπληρωματικότητα στις δράσεις, θα αξιοποιηθούν καλύτερα οι διατιθέμενοι πόροι και θα αυξηθεί η αποτελεσματικότητά τους.

Η συνεργασία και η συνέργεια με την Αυτοδιοίκηση, τους εθελοντικούς φορείς και τους φορείς κοινωνικής αλληλεγγύης θα συμβάλλει καθοριστικά στην επιτυχή έκβαση αυτής της προσπάθειας.


 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...