Ν. Υόρκη/Λευκωσία/Κολωνία, 28.03.2018
                             Κοννέκτικατ-Κολωνία 07.04.2010

 

Στο Λευκό Οίκο, καλεσμένος για τον ετήσιο εορτασμό της 25ης Μαρτίου βρέθηκε ο Αντιπρόεδρος του ΠΣΗΕ  κ. Λευτέρης Δημητρίου.

Ο Πρόεδρος Τραμπ παρουσία εκπροσώπων της Ομογένειας  αναφέρθηκε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για την Ελλάδα και είπε μεταξύ άλλων:

«Οι κοινές πολιτισμικές αξίες αποτελούν τη βάση πάνω στην οποία οι ΗΠΑ και η Ελλάδα θα αντιμετωπίσουμε μαζί τις όποιες προκλήσεις εμφανιστούν στο μέλλον».
 
«Παντού γύρω μας, εδώ στις ΗΠΑ, βλέπουμε την βαθιά επίδραση του ελληνικού πολιτισμού, της τέχνης και της φιλοσοφίας. Οι πατέρες (της αμερικανικής δημοκρατίας) συμβουλεύτηκαν την σοφία των αρχαίων ελληνικών πόλεων-κρατών όταν έγραφαν το δικό μας Σύνταγμα. Ήξεραν τι έκαναν. Οι στρατηγοί, οι επιστήμονες, οι δικηγόροι και οι εκπαιδευτικοί μας συνεχίζουν να βρίσκουν έμπνευση στα έργα των αρχαίων Ελλήνων. Και σε όλη αυτή την πρωτεύουσα, από το Ανώτατο Δικαστήριο μέχρι το Μνημείο του Λίνκολν και τον όμορφο Λευκό Οίκο, βλέπουμε την μεγαλοπρέπεια της ελληνικής αρχιτεκτονικής».

«Τιμούμε την ελληνική ανεξαρτησία εδώ στο Λευκό Οίκο από το 1987, μια παράδοση που γνωρίζουμε ότι θα συνεχιστεί για πολλά ακόμα χρόνια. Θα είμαι μαζί σας μόνο για τα επόμενα επτά»… και έκλεισε με την ευχή «Ο Θεός να ευλογεί τους Έλληνες».   

Κατά τη διάρκεια παραμονής στη Νέα Υόρκη ο κύριος  Δημητρίου ήταν  προσκεκλημένος στη δεξίωση που διοργάνωσαν προς τιμήν του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη οι ομογενείς  Τζον Κατσιματίδης και Μιχαήλ Ψαρρός, στις 15 Μαρτίου στο “Metropolitan Club” της Νέας Υόρκης.

Στις 17 Μαρτίου  συναντήθηκε στην Αστόρια με τον  Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης κ. Πέτρος Γαλάτουλα και συζήτησαν  για θέματα που αφορούν τον Οικουμενικό Ελληνισμό.

Την ίδια ημέρα μαζί με τον Πρόεδρο Χρυσόστομο Δήμου συμμετείχε σε κοινή συνεδρίαση των Προέδρων των Ελληνοαμερικανικών Ομοσπονδιών και των μελών της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής του Hellenic Congress of America, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε συζήτηση σχετικά με την προετοιμασία του Συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία από τη Συντονιστική Επιτροπή.

Την Κυριακή, 18 Μαρτίου εκπροσώπησε τον Πρόεδρο Χρυσόστομο Δήμου, ο οποίος απουσίαζε στο εξωτερικό, στο Παναμερικανικό Συλλαλητήριο για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, το οποίο συνδιοργανώθηκε από  Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, την Παμμακεδονική ένωση ΗΠΑ και το Ελληνικό Κογκρέσο Αμερικής, με κεντρικό σύνθημα : «Μακεδονία είναι Ελλάδα».
 
Στις 20 Μαρτίου, ο κύριος Δημητρίου ήταν προσκεκλημένος σε δεξίωση, την οποία  ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάσιο και η πρώτη κυρία  Σαρλέιν ΜαΚρέιν, διοργάνωσαν στην οικία τους στο «Gracie Mansion» στο Μανχάταν, μεν την ευκαιρία   της 25ης Μαρτίου, στην οποία ήταν προσκεκλημένοι οι  εκπρόσωποι  της Ομογένειας στην Νέα Υόρκη.

Τέλος,  ο κύριος Δημητρίου  συναντήθηκε με τη   Γενική Διευθύντρια  του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) ΗΠΑ  και Καναδά, κυρία Γρηγορία Καματερού με την οποία συζήτησαν για θέματα τουρισμού στην Ελλάδα και ειδικότερα στην Ήπειρο.

Γραφείο Τύπου και επικοινωνίας
Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ)

 

 


 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου