Δηλώσεις του Περιφερειάρχη Αλεξ. Καχριμάνη για

οδικούς άξονες, Αεροδρόμιο Ιωαννίνων, Γέφυρα Πλάκας.

 

«Είναι μια νέα εποχή για την Ήπειρο», σημείωσε σε σημερινές δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης μετά την παράδοση (Πέμπτη 03/08/2017) στην κυκλοφορία του τελευταίου τμήματος της Ιόνιας Οδού, από την Πέρδικα μέχρι τον κόμβο της Εγνατίας Οδού.

Ο κ. Καχριμάνης, αναφέρθηκε επίσης και στις συζητήσεις που είχε με τον Υπουργό Υποδομών και για τα αιτήματα που έχουν κατατεθεί εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής για τη συνέχιση του οδικού άξονα, καθώς και για τις συνδέσεις που πρέπει να γίνουν με το νέο αυτοκινητόδρομο.

«Όπως είπαμε και στον Υπουργό, άμεσα θα φανεί ότι επείγει ο δρόμος να μην μείνει στον κόμβο της Κοσμηράς, αλλά να περάσει το λεκανοπέδιο Ιωαννίνων.  Διαφορετικά θα υπάρχουν τεράστια θέματα στη λειτουργία του τμήματος από τον κόμβο Κοσμηράς μέχρι τον κόμβο Εγνατία Οδός με την Ε.Ο. Ιωαννίνων –Άρτας.  Συζητήσαμε  με τον Υπουργό και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου και για το τμήμα Γιάννενα – Κακαβιά και για το τμήμα Καμπή-Γέφυρα Καλογήρου-Πρέβεζα, τους οποίους ενημερώσαμε εκ νέου για τον προγραμματισμό που έχουμε κάνει σε επίπεδο πιστώσεων. Θέσαμε επίσης το ζήτημα του δρόμου της Αμβρακίας, αλλά και αυτό του οδικού άξονα Ηγουμενίτσα- Μαυρομμάτι, για τον οποίο δυστυχώς δεν υπάρχουν ώριμες μελέτες».

 

Προς εξέταση η λειτουργικότητα των δεξαμενών
καυσίμων στο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων

Στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών διαβίβασε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου  κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης τον φάκελο  του έργου  της εγκατάστασης  δεξαμενής καυσίμων στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, που  υλοποιήθηκε το 1993,  χωρίς όμως έκτοτε να χρησιμοποιηθεί καθόλου.

«Μετά την εκ νέου επεξεργασία του φακέλου, φαίνεται ότι μπορεί να πραγματοποιηθούν συγκεκριμένες εργασίες για την αποκατάσταση της λειτουργικότητάς του, όπως νέα στρώση ρητίνης, φίλτρο για τα καύσιμα, πιθανή αλλαγή στην αντλία καυσίμων, καθώς και έλεγχος γειώσεων», ανέφερε ο Περιφερειάρχης  επαναλαμβάνοντας την αναγκαιότητα  αναβάθμισης του  αεροδρομίου.

«Η Περιφέρεια – τόνισε - με τους εμπλεκόμενους Δήμους, δηλαδή Ιωαννιτών και Ζίτσας, μπορούν να έχουν ειδικό ρόλο – αφού συζητήσουμε με το Υπουργείο – ως προς την ιδιοκτησία και τις μικροσυντηρήσεις, που άλλωστε ήδη εμείς κάνουμε. Και θα βρεθεί τρόπος αυτό το αεροδρόμιο, μετά την Ιόνια και την Εγνατία Οδό, να παίξει το ρόλο του. Άλλωστε έχουμε πει ότι αυτό μπορεί να εξυπηρετήσει και την Ήπειρο αλλά και τη Νότιο Αλβανία».

Τέλος,  όπως  ανέφερε  η πρότασή του είναι  η Περιφέρεια, μαζί με τους Δήμους Ιωαννιτών- Ζίτσας, πιθανόν και την ΠΕΔ να έχουν λόγο στο ζήτημα της χρήσης του αεροδρομίου.

«Εμείς  θέλουμε να  κερδίσει  η Ήπειρος.  Συμμετέχουμε σε τουριστικές εκθέσεις για να διαφημίσουμε τον τόπο μας, να περάσουμε την εξωστρέφεια στα προϊόντα μας. Και το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων είναι ένας τρίτος πόλος, μετά τους αυτοκινητόδρομους  στον οποίο πρέπει να δώσουμε βάρος».

 

 Η προγραμματική για τη γέφυρα Πλάκας
 
Καθυστερήσεις στην υλοποίηση προγραμματισμένων δράσεων για την αποκατάσταση της Γέφυρας Πλάκας,  επισήμανε σε σημερινές του δηλώσεις ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης και σε αυτό το λόγο απέδωσε την απουσία του ιδίου, αλλά και του Τμήματος Ηπείρου του ΤΕΕ από τη  σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στην Αθήνα. Χθες μάλιστα ο Περιφερειάρχης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Υπουργό κ. Λ. Κονιόρδου, η οποία τον διαβεβαίωσε ότι έδωσε σχετικές εντολές προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι εκκρεμότητες που υπάρχουν.  

 «Εμείς- ανέφερε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης-  δεν συμμετείχαμε στην τελευταία σύσκεψη που έγινε στην Αθήνα για την πορεία των εργασιών αποκατάστασης. Μέχρι σήμερα το ΤΕΕ/Τμήμα Ηπείρου και όλοι όσοι συνεργαστήκαμε, κάναμε αρκετά πράγματα για να μη χαθεί χρόνος και να φέρουμε μέχρι εδώ την κατάσταση. Είδαμε όμως ότι πέρασε ένα δίμηνο στο οποίο δεν είδαμε να προχωρήσει κάτι από τις εκκρεμότητες της παλιάς προγραμματικής σύμβασης. Κατόπιν αυτού θεωρήσαμε πως δεν είχαμε κάποιο ιδιαίτερο ρόλο στα νέα δεδομένα. Μάλιστα, το ΤΕΕ/Τμήμα Ηπείρου εξέφρασε και γραπτώς τους προβληματισμούς του. Και εμείς έχουμε τους προβληματισμούς μας, αλλά δεν είμαστε από αυτούς που θα φέρουμε εμπόδια. Μετά από τηλεφωνική συζήτηση -που είχα με πρωτοβουλία της- με την κα Υπουργό,  μας ειπώθηκε ότι  δόθηκαν οι κατάλληλες εντολές.  Δεν ξέρω  όμως  αν θα προλάβουμε για φέτος κάποια πράγματα που έπρεπε να είχαν γίνει προ πολλού με το δυτικό βάθρο, την υδραυλική μελέτη και ότι άλλο είχαμε σε εκκρεμότητα από την πρώτη προγραμματική σύμβαση. Πρέπει να είμαστε πιο πραγματιστές και κοντά σε ανθρώπους όπως ο κ. Σμύρης και ο κ. Παπαβρανούσης, που έδωσαν τα πάντα και εμείς  συνδράμαμε  τις πράξεις τους. Δεν αντιλαμβάνομαι, πώς θα περάσουμε στη δεύτερη φάση, όταν δεν έχουμε τελειώσει την πρώτη φάση.   Απαιτείται πολύ δουλειά  και όχι μόνο συζητήσεις». 


  • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

    Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

  • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

    Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

  • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

    Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου