Banner Πανω
 
 
 

Πρόσκληση συμμετοχής με την Περιφέρεια Ηπείρου σε Διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού του Μαρτίου

 

 Η Περιφέρεια Ηπείρου, υλοποιώντας τον εγκεκριμένο ετήσιο προγραμματισμό της για προβολή και προώθηση του τουριστικού προϊόντος, πρόκειται να συμμετάσχει τον Μάρτιο σε σειρά μεγάλων διεθνών τουριστικών εκθέσεων. Eπισημαίνεται ότι ορισμένες από αυτές θα διεξαχθούν σε νέες ημερομηνίες σε σχέση με αυτές που αρχικά είχαν ανακοινωθεί, δεδομένου ότι μετατέθηκαν με απόφαση των διοργανωτών, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, και διεξάγονται όλες μαζί τον Μάρτιο.

Η Περιφέρεια Ηπείρου θα φιλοξενήσει στο χώρο που θα διαθέτει στο Περίπτερο του ΕΟΤ, τους φορείς και επαγγελματίες του τουρισμού οι οποίοι θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον.

Αναλυτικά οι εκθέσεις στις οποίες θα συμμετάσχει η Περιφέρεια Ηπείρου τον Μάρτιο είναι:

 

 1. Έκθεση Μ.Ι.Τ.Τ. στη Μόσχα το διάστημα 15-17 Μαρτίου 2022, σε περίπτερο του Ε.Ο.Τ. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες τουριστικές εκθέσεις παγκοσμίως. Όπως έδειξαν οι προηγούμενες συμμετοχές της Ηπείρου υπάρχει αυξανόμενο ενδιαφέρον των Ρώσων για την Ήπειρο, ιδιαίτερα για τον θρησκευτικό-προσκυνηματικό τουρισμό με τα δεκάδες μνημεία της Ορθοδοξίας που αποτελούν πόλο έλξης επισκεπτών, όπως και όλες οι μορφές τουρισμού που προσφέρει η περιοχή μας.

Πληροφορίες στο site της έκθεσης: https://mitt.ru/

 

 1. Έκθεση FERIENMESSE WIEN στη Βιέννη το διάστημα 17-20 Μαρτίου 2022, σε περίπτερο του ΕΟΤ. Από τις σημαντικότερες τουριστικές εκθέσεις της Κεντρικής Ευρώπης η οποία προσελκύει πλήθος επισκεπτών και αποτελεί βαρόμετρο για την πορεία της τουριστικής περιόδου. Η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι, μετά την Ισπανία, ο δεύτερος αγαπημένος τουριστικός προορισμός για τους Αυστριακούς. Αποτελεί μια νέα αγορά για την Ήπειρο. Πληροφορίες στην ιστοσελίδα: https://privacy.rxglobal.com/en-gb.html,

 2. Έκθεση BRUSSELS TRAVEL FESTIVAL (πρώην Salon des Vacances) στις Βρυξέλλες το διάστημα 24-27 Μαρτίου 2022, (μετατέθηκε από 3-6 Φεβρουαρίου 2022), σε περίπτερο του ΕΟΤ. Πρόκειται για το πιο σημαντικό τουριστικό event του Βελγίου με μεγάλη συμμετοχή εκθετών και συνεκθετών και επαγγελματιών του τουρισμού και φυσικά πλήθους επισκεπτών. Για την Ήπειρο αποτελεί μια καλή τουριστική αγορά για προσέλκυση επισκεπτών για όλες τις μορφές τουρισμού. Η ιστοσελίδα της έκθεσης είναι: https://www.salondesvacances.eu

 

 1.  Έκθεση I.F.T. στο Βελιγράδι το διάστημα 24-27 Μαρτίου 2022, σε περίπτερο του Ε.Ο.Τ (μετατέθηκε από την αντίστοιχη ημερομηνία του Φεβρουαρίου). Η Περιφέρεια Ηπείρου εντείνοντας την προσπάθεια για περαιτέρω άνοιγμα και αυτής της τουριστικής αγοράς (η Εγνατία οδός κατέστησε εύκολη και σχετικά γρήγορη την πρόσβαση) συμμετέχει στη Διεθνή Έκθεση του Βελιγραδίου από το 2014. Οι Σέρβοι, όπως προκύπτει από τις συμμετοχές και τις αφίξεις, ενδιαφέρονται για διακοπές στην Ήπειρο κυρίως τους θερινούς μήνες, αλλά και για τον θρησκευτικό τουρισμό, ως ορθόδοξοι. Η ιστοσελίδα της έκθεσης είναι η: https://beogradskisajamturizma.rs

 

 1. Έκθεση Ι.Μ.Τ.Μ. στο Τελ Αβίβ το διάστημα 29 και 30 Μαρτίου 2022, σε περίπτερο του Ε.Ο.Τ.(μετατέθηκε από 8&9 Φεβρουαρίου). Πρόκειται για τη μοναδική τουριστική έκθεση που πραγματοποιείται στο Ισραήλ – μια αγορά στόχος που τα τελευταία χρόνια καταδεικνύει το αυξανόμενο ενδιαφέρον για την Ήπειρο – στην οποία η Περιφέρεια Ηπείρου συμμετέχει ανελλιπώς από το 2008 με συνεχή αύξηση των επισκεπτών προς την περιοχή μας. Το site της έκθεσης είναι: https://www.imtm-telaviv.com/

Στις παραπάνω εκθέσεις μπορούν να συμμετέχουν με εκπροσώπους τους στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου: Δήμοι, Επιμελητήρια, Ενώσεις Ξενοδόχων και γενικά φορείς και επιχειρήσεις του τουρισμού. Επίσης, μπορεί να αποσταλεί και υλικό προβολής για να διανεμηθεί στις εκθέσεις.

Ειδικότερα, η εκδήλωση ενδιαφέροντος μπορεί να γίνει ως την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022, στο email: ch.kazakos@php.gov.gr με την συμπλήρωση της αντίστοιχης συνημμένης φόρμας συμμετοχής, ανάλογα με την έκθεση στην οποία επιθυμεί ο καθένας. Η αποστολή της συμπληρωμένης φόρμας στην παραπάνω διεύθυνση ισοδυναμεί με αποδοχή των όρων συμμετοχής.

Δεδομένου ότι το ύφος του περιπτέρου της Περιφέρειας Ηπείρου ως συνεκθέτης του ΕΟΤ είναι συγκεκριμένο, δεν επιτρέπεται σε κανέναν συνεκθέτη να ενσωματώσει στο χώρο δικές του κατασκευές, φωτογραφίες, οθόνες προβολής ή άλλα διακοσμητικά στοιχεία.

Παράλληλα, η Περιφέρεια Ηπείρου θα αναλάβει να μεταφέρει ενημερωτικό υλικό των επιχειρήσεων και φορέων, ώστε να διανεμηθεί στις εκθέσεις, το οποίο πρέπει να είναι κυρίως στην Αγγλική γλώσσα ή στην Ρωσική, Γερμανική, Γαλλική, Σερβική και Εβραϊκή, ανάλογα με την έκθεση που απευθύνεται. Το υλικό θα πρέπει να το προσκομίσουν συσκευασμένο οι ενδιαφερόμενοι, με την ένδειξη για ποια έκθεση πρόκειται, στο γραφείο 143 της Περιφέρειας Ηπείρου, το αργότερο ως την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 11 π.μ.

Σημειώνουμε ότι, λόγω της δυναμικής κατάστασης που επικρατεί διεθνώς, κυρίως λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ενδέχεται να αναβληθεί ή ματαιωθεί κάποια από τις εκθέσεις. Σε αυτή την περίπτωση θα ειδοποιηθείτε άμεσα, μόλις υπάρξει επίσημη ενημέρωση από τον ΕΟΤ. (Πληροφορίες: Χρήστος Καζάκος, τηλ. 26510-87143 και Ηλίας Γκαρτζονίκας, τηλ. 26510-87243).

 


 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...