Banner Πανω
 
 
 

 

Αισιόδοξα μηνύματα από την Κύπρο για τον τουρισμό της Ηπείρου

 

Με αισιόδοξα μηνύματα για την μετά- covid τουριστική περίοδο της Ηπείρου, ολοκληρώθηκα την Πρωτομαγιά η 23η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού "ΤΑΞΊΔΙ" στη Λευκωσία της Κύπρου. Στη Έκθεση συμμετείχε για μια ακόμη χρονιά, με δικό της Περίπτερο η Περιφέρεια Ηπείρου ως συνεκθετης του ΕΟΤ. Σέ αυτό φιλοξενήθηκε και υπήρξε συνεργασία με τον Δήμο Ιωαννιτών.

Η τουριστική αγορά της Ηπείρου αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια μια από τις βασικές στοχεύσεις της τουριστικής στρατηγικής της Περιφέρειας με αποτελέσματα.

 Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της φετινής διοργάνωσης ήταν η μεγάλη προσέλευση επισκεπτών στην Έκθεση και ειδικότερα στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου και η έντονη διάθεση πολλών εξ αυτών –μετά από δύο χρόνια αναστολών λόγω της πανδημίας-να προγραμματίσουν επισκέψεις σε περιοχές της. Από τους επισκέπτες και τις συζητήσεις που έγιναν στο περίπτερο της Ηπείρου, αναδειχτηκαν για μια ακόμη φορά οι εναλλακτικές προτάσεις που υπάρχουν για επισκέπτες από την Κύπρου, χάρη στον εξαιρετισμό συνδυασμό του παραθαλλάσιου «μετώπου» με το ορεινό ανάγλυφο, που έχει καταστήσει την Ήπειρο ως έναν αναγνωρισμένο προορισμό στο σύνολό του Πρόκειται για πολύ χρήσιμη διαπίστωση, λαμβάνοντας υπόψη ότι το «ΤΑΞΙΔΙ», είναι "καταναλωτική" Έκθεση, δηλαδή οι επισκέπτες ενδιαφέρονταν κυρίως για τις άμεσες και επόμενες διακοπές τους αναζητώντας καλές προτάσεις και προσφορές. Αξίζει να σημειωθεί ότι συμβολή στην αύξηση του τουριστικού ενδιαφέροντος έχει και ο σημαντικός αριθμός Κυπρίων φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων πού αποτελεί έναν καλό "πρεσβευτή" για τίς ομορφιές του τόπου.

Ενθαρρυντικά ήταν και τα μηνύματα από τις προγραμματισμένες επαφές των στελεχών της Περιφέρειας Ηπείρου με επιχειρηματίες και φορείς που δραστηριοποιούνται στην προώθηση των Κυπρίων επισκεπτών. Συγκεκριμένα έγιναν συναντήσεις με τον executive chairman του πολύ σημαντικού οργανισμού Top Kinisis κ. Άκη Κελεπέση και την vice president κ. Έλενα Τάνου που ήδη έχουν προγραμματίσει τουριστικά πακέτα για την παραθαλάσσια Ήπειρο, αρχικά με την TUS και την CYPRUS ενώ σε λίγο καιρό θα αρχίσει η προώθηση επισκεπτών και στην ορεινή Ήπειρο, στις οποίες θα αρχίσουν να περιλαμβάνονται και τα Τζουμέρκα.

Σε κάτι ανάλογο για την  παραθαλάσσια και ορεινή Ήπειρο στοχεύουν και ενέργειες που προγραμματίζει ο ΕΟΤ Κύπρου και συζητήθηκε η πρόταση κατά τίς επαφές με τον Διευθυντή του κ. Πέτρο Σαγάνα. Πέραν αυτών, στις ενδιαφέρουσες επαφές ήταν εκείνη με την  chief commercial officer τής Cyprus Airways κα Madonna Hoyek η οποία μετέφερε το ενδιαφέρον της αεροπορικής εταιρείας για να εντάξει την Ήπειρο- με προϋποθέσεις φυσικά- στα δρομολόγιά της.

Μεταξύ των επισήμων που επισκέφτηκαν το περίπτερο τής Περιφέρειας Ηπείρου ήταν ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Σάββας Περδίος που εκπροσώπησε την κυπριακή κυβέρνηση , ο Έλληνας Πρέσβης στην Κύπρο κ. Ιωάννης Παπαμελετίου, ο Επίσκοπος Μεσαορίας Γρηγόριος, που εκπροσώπησε την Εκκλησία της Κύπρου κ.α.  Υπεύθυνοι οργάνωσης και λειτουργίας του Περιπτέρου ήταν τα στελέχη της Περιφέρειας Ηπείρου κκ Ηλίας Γκαρτζονίκας ( Τμήμα Τουρισμού και Περιφερειακός Σύμβουλος) και Κώστας Χριστοδούλου ( Δ/νση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού). Εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη κ. Α. Καχριμάνη ήταν ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Aθλητισμού και Απασχόλησης κ. Χάρης Λαζάνης.

Την αποστολή του Δήμου Ιωαννιτών, που ήταν και ο μόνος που ανταποκρίθηκε στη σχετική πρόσκληση, αποτελούσαν ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ Γεώργιος Λώλης, η Προϊσταμένη Τουρισμού κ. Ελένη Μπασογιάννη και ο Αν. Προϊστάμενος κ. Αιμίλιος Νέος.

Φωτορεπορτάζ
1. Ο Υφυπουργός Τουρισμού της Κύπρου κ. Σάββας Περδίος στο Περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου με τους εκπροσώπους Περιφέρειας και Δήμου Ιωαννιτών.
2. Περίπτερο Περιφέρειας Ηπείρου. Συνεργασία Περιφέρειας Ηπείρου και Δήμου  Ιωαννιτών για την προβολή και προώθηση της Ηπείρου.
3. Περίπτερο Περιφέρειας Ηπείρου. Επίσκεψη Κυπρίων όλων των ηλικιών και ενδιαφέρον για την Ήπειρο της θάλασσας και του βουνού.
4α. Περίπτερο Περιφέρειας Ηπείρου. Επίσκεψη Κυπρίων όλων των ηλικιών και ενδιαφέρον για την Ήπειρο της θάλασσας και του βουνού. 


 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...

 

Φιλικά blogspot