Banner Πανω
 
 
 

Η Ήπειρος, ο απόλυτος προορισμός αυθεντικών εμπειριών, στη Philoxenia 2022

 

Ολοκληρωμένη και στοχευμένη ήταν η παρουσίαση της Περιφέρειας Ηπείρου στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Philoxenia», η οποία πραγματοποιήθηκε από 18-20 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης, στην οποία συμμετείχε μέσω του Έργου: «Δικτύωση και Προβολή του Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου», προβλήθηκαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ηπείρου, ως προορισμού που προσφέρει μια ολοκληρωμένη βιωματική εμπειρία διακοπών σε κάθε επισκέπτη, κάθε εποχή του χρόνου.

Η Περιφέρεια Ηπείρου διοργάνωσε στον κεντρικό χώρο εκδηλώσεων της έκθεσης, μια διαδραστική παρουσίαση την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου. Εκεί ο δημοσιογράφος-παρουσιαστής της ΕΤ3 Κωστής Ζαφειράκης, παρουσίασε με μοναδικό τρόπο, τη βιωματική εμπειρία του από τα ταξίδια στην Ήπειρο, δίνοντας έμφαση στη φιλοξενία των ανθρώπων, τις μυρωδιές και γεύσεις του τόπου, τις κρυμμένες ομορφιές της Ηπείρου στην ενδοχώρα και τα παράλια, όπου ο κάθε ταξιδιώτης μπορεί να ζήσει αυθεντικές εμπειρίες.

Τις εντυπώσεις έκλεψαν οι παραδοσιακές πίτες που ετοίμασαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Ιωαννίνων «Πήγασος» , ενώ το χορευτικό τμήμα του Λαογραφικού Συλλόγου «Κωστηλάτα», από τα Θεοδώριανα της Άρτας, δέχτηκε το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, μιλώντας σε δημοσιογράφους Μ.Μ.Ε της Θεσσαλονίκης, τόνισε μεταξύ άλλων: «Η Ήπειρος, ως προορισμός 4 εποχών, καλύπτει τα ενδιαφέροντα κάθε επισκέπτη. Διαθέτει εκπληκτική φύση, πανέμορφες ακτές της, μακραίωνη ιστορία , γαστρονομία που βασίζεται στα ποιοτικά τοπικά προϊόντα και ανεξάντλητες δυνατότητες στον τομέα των εναλλακτικών δραστηριοτήτων. Η Ήπειρος είναι Περιφέρεια που μέσω των στοχευμένων δράσεων προβολής που υλοποιούμε, μπορούμε να πούμε, πως πλέον διαθέτουμε ένα τουριστικό προϊόν αναγνωρισμένης αξίας».

Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού & Απασχόλησης Χάρης Λαζάνης, ως επικεφαλής της αποστολής, σε δήλωσή του ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η Περιφέρεια Ηπείρου, αναπτύσσεται ταχύτατα στο κομμάτι του τουρισμού και με τη συμμετοχή της κάθε χρόνο στην Philoxenia, προβάλλει συνολικά τον προορισμό, ο οποίος δεν έχει τίποτε να ζηλέψει συγκρινόμενος με άλλες περιοχές της Ελλάδας και της Ευρώπης».

Καθ' όλη την διάρκεια της Έκθεσης, τα στελέχη της Περιφέρειας Ηπείρου, συναντήθηκαν με θεσμικούς φορείς, δημοσιογράφους και bloggers. Συναντήσεις Β2Β με Έλληνες και ξένους Tour Operator, μέσω της Περιφέρειας Ηπείρου, πραγματοποίησαν με εκπροσώπους τους: η Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων, το Επιμελητήριο Άρτας, η Νέα Ένωση Ξενοδόχων Πρέβεζας και το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου φιλοξενήθηκαν επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου, ο Δήμος Ιωαννιτών, με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού κ Γιώργο Λώλη, ενώ επίσκεψη πραγματοποίησαν , ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ Ν. Γεωργάκος, ο Δήμαρχος Πάργας κ. Ν. Ζαχαριάς, ο Αντιδήμαρχος Κόνιτσας κ. Άρης Λαζογιάννης , ο Αντιδήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων κ. Ευ. Γιωτόπουλος και η Ένωση Ξενοδόχων Πάργας. Με έντυπο προωθητικό υλικό συμμετείχαν οι Δήμοι Πρέβεζας, Πάργας, Ζαγορίου και τουριστικές επιχειρήσεις της Ηπείρου.

Το περίπτερο της Περιφέρειας στο τριήμερο της Έκθεσης επισκέφθηκαν, μεταξύ άλλων, η Υφυπουργός Τουρισμού και Σοφία Ζαχαράκη, η πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού κα Άντζελα Γκερέκου, ο Βουλευτής Θες/νίκης κ. Δημήτρης Κούβελας, οι Αντιπεριφερειάρχες Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονία κ.κ. Αλέξανδρος Θάνος κι Αγγελος Χαριστέας, δημοσιογράφοι ως και σημαντικός αριθμός επισκεπτών.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ

 


  • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

    Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  • Βίντεο: Τιμητικό αφιέρωμα στην Βησσανιώτισα μουσικό Μαρία Στούπη...

    Βίντεο: Τιμητικό αφιέρωμα στην Βησσανιώτισα μουσικό Μαρία Στούπη...

  • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

    Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

  • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

    Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

  • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας