ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΗΠΕΙΡΟΥ



Με αφορμή τις πρόσφατες αναφορές και τη δημοσίευση “στοιχείων” που εμπλέκουν την οικογένειά μου — και ειδικότερα τα παιδιά μου — σε υποτιθέμενη λήψη επιχορηγήσεων για καλλιέργεια βαμβακιού στην Ήπειρο, οφείλω να τοποθετηθώ με απόλυτη σαφήνεια και υπευθυνότητα.

Ουδέποτε μέλος της οικογένειάς μου ζήτησε επιδότηση για καλλιέργεια βαμβακιού, γεγονός που ούτως ή άλλως θα ήταν παράλογο.

Τα ποσά που εμφανίζονται αφορούν νόμιμες και δικαιολογημένες ενισχύσεις, τις οποίες οι παραγωγοί δικαιούνται — όχι, φυσικά, για καλλιέργεια βαμβακιού, αλλά για άλλες επιλέξιμες δραστηριότητες. Το λάθος αφορά την εσφαλμένη περιγραφή του είδους της επιδότησης, η οποία οφείλεται αποκλειστικά σε τεχνική ή διοικητική αστοχία του ΟΠΕΚΕΠΕ — και όχι στους ίδιους τους δικαιούχους. Το σφάλμα αυτό επηρεάζει πλήθος Ηπειρωτών παραγωγών και έχει ήδη επισημανθεί στις αρμόδιες αρχές για άμεση διόρθωση και αποκατάσταση της αλήθειας.

Εδώ και χρόνια έχω επισημάνει δημόσια — με δηλώσεις που βρίσκονται καταγεγραμμένες — τις παθογένειες, τις ασάφειες και την αδιαφάνεια στη λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ. Δυστυχώς, οι αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών με επιβεβαιώνουν με τον πιο ηχηρό τρόπο.

Το συγκεκριμένο σκάνδαλο είναι βαθύ πλήγμα για τον πρωτογενή τομέα, για τους έντιμους παραγωγούς και για την αξιοπιστία των θεσμών που διαχειρίζονται δημόσιους πόρους

Ταυτόχρονα, δεν μπορώ να αγνοήσω το γεγονός ότι — μέσω αυτής της “τυχαίας” στοχοποίησης — επιχειρείται συστηματικά να θολώσει η ουσία του σκανδάλου, να μετατεθεί η συζήτηση από τη ρίζα του προβλήματος και να πληγεί η φήμη και η αξιοπιστία ανθρώπων που δεν σιώπησαν, δεν συγκάλυψαν και δεν συμβιβάστηκαν.

Σε ό,τι με αφορά, δηλώνω κατηγορηματικά ότι ούτε εγώ ούτε η οικογένειά μου έχουμε λάβει οποιαδήποτε επιδότηση που δεν δικαιούμαστε.

Ζητώ από όλους ψυχραιμία και σοβαρότητα στην αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών. Ταυτόχρονα, καλώ την Πολιτεία και τους αρμόδιους εποπτικούς φορείς να αναλάβουν επιτέλους δράση, για να αντιμετωπιστεί η χρόνια παθογένεια του ΟΠΕΚΕΠΕ — ενός Οργανισμού που, δυστυχώς, έχει απολέσει κάθε θεσμική και κοινωνική αξιοπιστία, ιδίως στα μάτια των ίδιων των αγροτών.

Και παρά τις προσπάθειες ορισμένων να συκοφαντήσουν και να αποπροσανατολίσουν, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου ούτε διασύρεται, ούτε σιωπά.

Θέλεις πραγματικά να γνωρίσεις τα χωριά του Πωγωνίου,της Ζίτσας και όλα τα Ιστορικά και Εκκλησιαστικά Μνημεία τους;;Θέλεις να ακούσεις αυθεντικό κλαρίνο από Εκδηλώσεις και Πανηγύρια:::Επισκέψου και κάνε  εγγραφή στο κανάλι μας TZOURLAKOS στο youtube και διάλεξε ένα από τα 1400 βίντεο μέχρι στιγμής και συνεχίζουμε!..

 


 
 
 

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

Γίνε μέλος της Ομάδας μας στο FB

►Ή 'Ηπειρος στήν Καρδιά μας!!!Τζουρλάκος Ιστός.

twitter

►TikTok

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

tzourlakosTikTok

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας


 

Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου

 

Αδελφότητα Σελλαδιτών Άρτας