ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ:Ανακοίνωση για τις κατολισθήσεις στο Δήμο Μετσόβου

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ:Ανακοίνωση για τις κατολισθήσεις στο Δήμο Μετσόβου

 

Η αντιμετώπιση των κατολισθητικών φαινομένων στους οικισμούς Μετσόβου, Ανηλίου, αλλά και σε άλλες περιοχές της Ηπείρου, απαιτεί χρόνο, ειδικές τεχνικές μελέτες και βεβαίως τη διάθεση πιστώσεων από την Πολιτεία.

Είναι θετικό γεγονός το ενδιαφέρον που επιδεικνύεται το τελευταίο διάστημα, από διάφορες πλευρές, για την περιοχή Μετσόβου καθώς με τη συνεργασία, όλων όσοι μπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά μπορεί να επιτευχθεί η επίλυση τέτοιων σοβαρών ζητημάτων.

Ωστόσο δημιουργείται η αίσθηση ότι τα κίνητρα είναι περιστασιακού και επικοινωνιακού χαρακτήρα, καθώς – εκτός του Αν. Υπουργού Στ. Καλογιάννη - δεν υπήρξε ως σήμερα εκδήλωση ενδιαφέροντος, από όσους προβαίνουν σε δημόσιες τοποθετήσεις, προκειμένου να ενημερωθούν για τις ενέργειες και τις δράσεις στις οποίες έχει προχωρήσει ως τώρα η Περιφέρεια.

Οφείλουμε λοιπόν να τονίσουμε ότι οι γεωτεχνικές μελέτες, εκπονούνται από το ΙΓΜΕ, βάσει της ανάθεσης που έγινε από την Περιφέρεια με την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης, ενώ η παρακολούθηση του φαινομένου γίνεται από την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε., επίσης μετά από αίτημα της Περιφέρειας.

Παράλληλα και ύστερα από υποδείξεις του ΙΓΜΕ, η Περιφέρεια Ηπείρου έχει ήδη δημοπρατήσει έργο ύψους 300.000 ευρώ για την αποκατάσταση ζημιών εντός του οικισμού Μετσόβου, ενώ ενέταξε στο ΕΣΠΑ έργο για την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης και αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στο Μέτσοβο, προϋπολογισμού 8.500.000 εκ. ευρώ, ώστε να αποκλειστούν διαρροές που επιδεινώνουν τα κατολισθητικά φαινόμενα.

Υπάρχει άμεση συνεργασία με το Δήμο Μετσόβου και είναι ευνόητο ότι όποιες άλλες παρεμβάσεις υποδειχθούν από το ΙΓΜΕ και μπορούν να υλοποιηθούν από την Περιφέρεια, θα γίνουν, τόσο στο Μέτσοβο, όσο και στο Ανήλιο.   Ωστόσο οι αρμοδιότητες της είναι συγκεκριμένες και για την ολοκληρωμένη παρέμβαση απαιτείται γενναία χρηματοδότηση από την Πολιτεία, η οποία και είναι αρμόδια για την αποκατάσταση των πληγέντων και σειρά άλλων δράσεων.

Η Περιφερειακή Αρχή είναι στη διάθεση όλων για να παράσχει πληροφορίες και παράλληλα εξαντλεί όλα τα περιθώρια άσκησης πίεσης προς τα Υπουργεία για την εξασφάλιση πιστώσεων αντιμετώπισης όλων των προβλημάτων που έχουν προκληθεί από τα αλλεπάλληλα ακραία καιρικά φαινόμενα που τα τελευταία τρία χρόνια πλήττουν την Ήπειρο.

 


 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου