ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από την έλλειψη ρευστότητας στις επιχειρήσεις, τις απολύσεις και τις καθυστερήσεις πληρωμών εργαζομένων

 Πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από την έλλειψη ρευστότητας στις επιχειρήσεις, τις απολύσεις και τις καθυστερήσεις πληρωμών εργαζομένων


Εκτενής συζήτηση για τα προβλήματα που υπάρχουν με τις απολύσεις εργαζομένων και τις καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων έγινε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ύστερα από εισήγηση που είχαν καταθέσει οι παρατάξεις «Λαϊκή Συσπείρωση» και «Αριστερή Παρέμβαση για την Ήπειρο».

Στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, τόνισε ότι η κρίση έχει πλέον «χτυπήσει» και το τελευταίο νοικοκυριό της Ηπείρου, χαρακτηρίζοντας θετικό γεγονός, και για την άμβλυνση της ανεργίας, την επικείμενη επανεκκίνηση των μεγάλων έργων. Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που επιβαρύνει τη σημερινή κατάσταση των επιχειρήσεων, όπως είπε σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του, αποτελεί η λειτουργία του Τραπεζικού συστήματος, που έχει διακόψει τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί ένας φαύλος κύκλος, με «αδύναμο κρίκο» τους εργαζόμενους.

Καταλήγοντας ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε και τα εξής: «Σέβομαι τους εργαζόμενους, σέβομαι και τους επιχειρηματίες. Στην προκειμένη περίπτωση με τον τρόπο τους στήριξαν τις επιχειρήσεις στην Ήπειρο. Εύκολο είναι να μην μείνει τίποτε όρθιο αύριο. Με σεβασμό όμως στις έκτακτες περιπτώσεις που αντιμετωπίζουμε θα περάσουμε τη γέφυρα απέναντι».

Αναφερόμενος ειδικότερα στον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων, για τον οποίο από τους εισηγητές και εκπροσώπους εργαζομένων αναδείχτηκε το ζήτημα της απόλυσης εργαζομένης, ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι μπορεί να έχει διαφωνίες για το πώς λειτούργησαν οι συνεταιριστικές επιχειρήσεις στην Ήπειρο, όμως «αυτή τη στιγμή πρέπει να σωθεί ο Πτηνοτροφικός που είναι ένα εργαλείο, ένα κομμάτι της Ηπείρου».

Ο Περιφερειάρχης στην πρόταση που κατέθεσε και η οποία ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, πρότεινε όπως εκφραστεί η στήριξη του Περιφερειακού Συμβουλίου σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους, να γίνει παρέμβαση προς τα αρμόδια Υπουργεία προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι χορηγήσεις κεφαλαίων από τις τράπεζες, να αναληφθούν πρωτοβουλίες προς τις επιχειρήσεις προκειμένου να επανεξεταστούν οι περιπτώσεις απολύσεων εργαζομένων και να αντιμετωπιστεί η απλήρωτη εργασία.



  • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

    Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

    Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

  • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

    Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

  • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου