ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ:Τα έργα που υλοποιούνται μέσω ΕΣΠΑ παρουσιάστηκαν σήμερα στην Άρτα

Τα έργα που υλοποιούνται μέσω ΕΣΠΑ παρουσιάστηκαν σήμερα στην Άρτα

Τα έργα που υλοποιούνται μέσω του ΕΣΠΑ στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας παρουσιάστηκαν σήμερα σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποίησε στο Αρχαιολογικό Μουσείο, η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Ηπείρου. Πρόκειται για 47 πράξεις, προϋπολογισμού 73,5 εκ. ευρώ, με τις οποίες εκσυγχρονίζονται οι υποδομές της Π.Ε. Άρτας, βελτιώνεται η καθημερινότητα των πολιτών της, δίνονται λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματα και ενισχύεται η έρευνα.

Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Ι. Κατέρης, οι Δήμαρχοι Αρταίων κ. Ι. Παπαλέξης, Ν. Σκουφά κ. Ευ. Γιαννούλης, αντιδήμαρχοι από τους Δήμους Καραϊσκάκη και Κεντρικών Τζουμέρκων, ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Ηπείρου κ. Ευ. Γλαβάς, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Ι. Παπαγιάννης, Ι. Παπαγιάννης (Θεοδωριανίτης), Κ. Φώτης, Π. Μίχας, εκπρόσωποι από τα Επιμελητήρια, υπηρεσιακοί παράγοντες.

Η παρουσίαση έγινε από την Προϊσταμένη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής κ. Ελένη Ρόκου, η οποία στην εισήγησή της, αναφέρθηκε επιγραμματικά και στην συνολική πορεία του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Ηπείρου, το οποίο είναι ύψους 283 εκ. ευρώ. Σήμερα οι εντάξεις ανέρχονται στο 180,7% του προϋπολογισμού, οι συμβάσεις στο 103,5% και οι πληρωμές στο 66,2% αντίστοιχα. Η παρουσίαση των προγραμμάτων Νέα Γη και Νέα Γνώση έγινε από εκπροσώπους του ΤΕΙ Ηπείρου και των έργων πολιτισμού στην Π.Ε. Άρτας από την προϊσταμένη ΛΓ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων κ. Χριστίνα Μερκούρη.

Ο Περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης

Στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ανέφερε ότι όλες οι προτάσεις που υποβλήθηκαν από φορείς της Άρτας και πληρούσαν τις προδιαγραφές εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ, ευχαριστώντας τους ταυτόχρονα για την, ως τώρα, συνεργασία που υπήρξε μέσω της Ε.Δ.Α..   «Σήμερα- πρόσθεσε- υπάρχει πρόταση να ενταχθεί στο ΠΕΠ Ηπείρου ο κόμβος Άρτας της Ιόνιας Οδού. Δεν το δεχόμαστε με δυσκολία, γιατί είναι ένα τμήμα της Ιόνιας Οδού, από την ολοκλήρωση της οποίας περιμένουμε να έχουμε ανάπτυξη, ανάλογης αυτής που είδαμε και με την Εγνατία Οδό».

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης στην προετοιμασία που γίνεται ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου, η οποία απαιτεί καινοτομία, αποτελεσματικότητα και δίνει βάρος στην επιχειρηματικότητα. «Στη νέα Προγραμματική Περίοδο – τόνισε- όλα όσα θα κάνουμε πρέπει να είναι μετρήσιμα μεγέθη. Πρέπει να δουλέψουμε πολύ και χρειαζόμαστε όλοι. Μόνο έτσι θα έχουμε αποτέλεσμα. Στο κομμάτι της καινοτομίας, έχει ήδη συγκληθεί το Συμβούλιο Καινοτομίας, στο οποίο μεταξύ άλλων συμμετέχουν εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου, του ΤΕΙ, του ΓΕΩ-ΤΕΕ, του Ινστιτούτου Γάλακτος. Αυτό δείχνει πως πρόθεσή μας είναι να ψάξουμε την καινοτομία στα πλεονεκτήματα που έχει ο τόπος μας».   Μιλώντας για το ΤΕΙ, εξήρε το ρόλο και την προσφορά του, τονίζοντας ότι είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για τον τόπο μας.

Αναφορά έκανε και στην προένταξη του πιλοτικού προγράμματος   της πολιτιστικής διαδρομής των αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου, επισημαίνοντας και τη συμβολή που είχε σε αυτό ο πρόεδρος του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» Σταύρος Μπένος. «Εκτός από έργο πολιτισμού, -υπογράμμισε- είναι και έργο τουρισμού, με συνέργειες σε υποδομές και τοπικές επιχειρήσεις. Όπως, ειπώθηκε και στην σύσκεψη στο Υπ. Ανάπτυξης, το συγκεκριμένα έργο αποτελεί πρότυπο για όλες τις περιφέρειες της Ευρώπης».

Ο Περιφερειάρχης σε άλλη αποστροφή του λόγου του, είπε ότι στην υλοποίηση των δράσεων της νέας Προγραμματικής περιόδου κρίνεται ο ρόλος του κεντρικού κράτους. Έχει κατατεθεί, σημείωσε, πρόταση από την ΕΝΠΕ για την υλοποίηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης από τις Περιφέρειες. «Το πρόγραμμα «Αλ. Μπαλτατζής» αποδείχθηκε ότι ήταν πλήρης αποτυχία. Εμείς θέλουμε το Υπουργείο να είναι επιτελικό και η δουλειά να γίνεται από τις Περιφέρειες. Δεσμεύτηκαν όπως το 1/3 του νέου Αγροτικού Προγράμματος, το διαχειριστούν οι Περιφέρειες. Αν ισχύσει η δέσμευση, τότε θα αλλάξουν όλα προς όφελος του κόσμου και της καθημερινότητας».

Τέλος αναφέρθηκε στο πρόγραμμα ενίσχυσης των ΜμΕ μέσω του ΕΣΠΑ, για το οποίο είπε ότι οι διαδικασίες βρίσκονται σε στάδιο ενημέρωσης των επιχειρηματιών. που έχουν ενταχθεί.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Άρτας Β. Ψαθάς

Στο χαιρετισμό του ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς, συνεχάρη την Ε.Δ.Α. ( την κ. Ελ. Ρόκκου και τα στελέχη) για τη σημαντική δουλειά που έχουν καταβάλει όλο αυτό το διάστημα για την απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ και για την υλοποίηση σημαντικών έργων στην Π.Ε. Άρτας. Εξέφρασε με τη σειρά του την ικανοποίηση για την προένταξη της πρότασης για τη σύνδεση των αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου, ένα έργο που – όπως είπε- θα έχει σημαντικά οφέλη και για την Π.Ε. Άρτας.

«Με τη νέα Προγραμματική Περίοδο – πρόσθεσε- ευελπιστούμε με την ενεργότερη συμμετοχή μας, να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα και τη μείωση ενός μεγάλου κοινωνικού προβλήματος που λέγεται ανεργία. Η συμβολή μας στα παραπάνω, θα είναι ουσιαστική και σημαντική, μόνο εάν το κεντρικό κράτος αποφασίσει να αποκεντρώσει τα προγράμματά του και κατ’ ουσία και τους πόρους του.

          Ως Π.Ε. Άρτας θα πρέπει να στηρίξουμε το αναπτυξιακό μας μοντέλο για τη νέα Προγραμματική Περίοδο σε νέα δεδομένα. Και το βασικότερο δεδομένο για την Άρτα είναι η κατασκευή της Ιόνιας Οδού. Μιας Οδού που χαρακτηρίζεται ως Δρόμος Ανάπτυξης, με την ταυτόχρονη κινητοποίηση των ιδιωτικών κεφαλαίων.

          Ήδη η Π.Ε. Άρτας κινείται σε αυτή την κατεύθυνση και καταρτίζει τις κατάλληλες προμελέτες για τη δημιουργία νέων οδικών αξόνων, παραλίμνια της λίμνης Πουρναρίου».

Τα έργα/πράξεις ΕΣΠΑ στην Π.Ε. Άρτας

  • ΒΕΛΤΙΩΣΗ – ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΆΡΤΑΣ - ΚΟΜΜΕΝΟΥ (1Η ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΔΟΣ) ΥΠΟΤΜΗΜΑ Α

Π/Υ: 1,1 εκ€

ΦΟΡΕΑΣ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ - ΠΕ ΑΡΤΑΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Αφορά την βελτίωση ασφαλτόστρωση τεσσάρων (4) τμημάτων συνολικού μήκους 3,14 χλμ του επαρχιακού δρόμου Άρτας – Κομμένου.

ΦΑΣΗ: Έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του δρόμου και έχει δοθεί σε κυκλοφορία.

  • ΒΕΛΤΙΩΣΗ – ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΆΡΤΑΣ - ΚΟΜΜΕΝΟΥ (1Η ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΔΟΣ) ΥΠΟΤΜΗΜΑ Β

Π/Υ: 3,0 εκ€

ΦΟΡΕΑΣ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ - ΠΕ ΑΡΤΑΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Αφορά την βελτίωση ασφαλτόστρωση τεσσάρων (4) τμημάτων συνολικού μήκους 2,97 χλμ του επαρχιακού δρόμου Άρτας – Κομμένου και ηλεκτροφωτισμό του κόμβου Περάνθης.

ΦΑΣΗ: Έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του δρόμου και έχει δοθεί σε κυκλοφορία.

  • ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΟΔΟΥ ΆΡΤΑΣ-ΛΙΜΙΝΗΣ ΜΕΣΩ ΛΟΦΟΥ ΠΕΡΑΝΘΗΣ

Π/Υ: 4,1 εκ€

ΦΟΡΕΑΣ: ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Αφορά την διάνοιξη και διαμόρφωση τμήματος της υφιστάμενης χωμάτινης οδού στην κορυφογραμμή του λόφου Περάνθης μήκους 4,00 χιλ. και στη συνέχεια η διάνοιξη νέας οδού στα όρια του Δημοτικού διαμερίσματος Λιμίνης μήκους 2,36 χιλ.

ΦΑΣΗ: Έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του δρόμου και έχει δοθεί σε κυκλοφορία.

  • ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΥ ΕΛΑΤΟΣ – ΚΟΡΦΟΒΟΥΝΙΟ

Π/Υ: 3,2 εκ€

ΦΟΡΕΑΣ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ - ΠΕ ΑΡΤΑΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Αφορά την βελτίωση / ασφαλτόστρωση μήκους 2,92 χλμ του τμήματος Έλατος- Κορφοβούνι του Επαρχιακού δρόμου Άρτας – Ροδαυγής – Γέφ. Πλάκας.

ΦΑΣΗ: Έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του δρόμου και έχει δοθεί σε κυκλοφορία.

  • ΒΕΛΤΙΩΣΗ - ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΠΗΓΗ - ΝΕΥΡΟΠΟΛΗ - ΤΕΤΡΑΚΩΜΟ (ΤΜΗΜΑ ΑΡΙΑ - ΤΕΤΡΑΚΩΜΟ)

Π/Υ: 1,2 εκ€

ΦΟΡΕΑΣ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ - ΠΕ ΑΡΤΑΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Αφορά την βελτίωση του χαλικοστρωμένου δρόμου Αριά - Τετράκωμο μήκους 2,47 χλμ. από την διασταύρωση του δρόμου Άνω Καλεντίνης - Τετρακώμου με την επαρχιακή οδό Άρτας - Καρδίτσας.

ΦΑΣΗ: Έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του δρόμου και έχει δοθεί σε κυκλοφορία.

η κατασκευή του δρόμου και έχει δοθεί σε κυκλοφορία.

  • ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΕΦΥΡΑΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ – ΒΙΓΛΑ

Π/Υ: 2,0 εκ€

ΦΟΡΕΑΣ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ - ΠΕ ΑΡΤΑΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Αφορά την κατασκευή οδού μήκους 880μ, η οποία ξεκινά περί τα 110μ από την υφιστάμενη γέφυρα της αποστραγγιστικής τάφρου Λούρου, ακολουθεί νέα χάραξη και καταλήγει στην υφιστάμενη επαρχιακή οδό Πολύδροσο - Βίγλα.

ΦΑΣΗ: Έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του δρόμου και έχει δοθεί σε κυκλοφορία.

  • ΒΕΛΤΙΩΣΗ 4ΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΆΡΤΑ - ΡΟΔΑΥΓΗ - ΓΕΦΥΡΑ ΠΛΑΚΑΣ (ΤΜΗΜΑ: ΡΟΔΑΥΓΗ - ΣΟΥΜΕΣΙ, Α ΚΛΑΔΟΣ: ΡΟΔΑΥΓΗ - ΚΑΚΟΛΑΓΚΑΔΟ)

Π/Υ: 3,3 εκ€

ΦΟΡΕΑΣ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ - ΠΕ ΑΡΤΑΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Αφορά την βελτίωση τμήματος της επαρχιακής οδού "Αρτα-Ροδαυγή-Γέφυρα Πλάκας", το οποίο ξεκινά από το ύψος της διασταύρωσης με την οδό πρόσβασης στον οικισμό Ροδαυγής και καταλήγει στη θέση "Κακολάγκαδο" Ροδαυγής συνολικού μήκους 3,44 χλμ.

ΦΑΣΗ: Οι εργασίες προχώρησαν ικανοποιητικά και σχεδόν ολοκληρώθηκαν για τα πρώτα 2,1 χλμ. Σοβαρό όμως ζήτημα προέκυψε όταν, λόγω των ασυνήθιστων σε όγκο και χρονική έκταση βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν από την αρχή του έτους, επήλθαν ζημιές σε τμήματα της οδού. Βρίσκεται σε εξέλιξη γεωτεχνική μελέτη για την αντιμετώπιση των φαινομένων.

  • ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΡΑΧΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΔΟ ΆΡΤΑΣ ΣΑΛΑΩΡΑΣ

Π/Υ: 1,2 εκ€

ΦΟΡΕΑΣ: ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Προβλέπεται η βελτίωση   της υφισταμένης οδού, που συνδέει τον οικισμό Ράχης με την Επαρχιακή οδό Άρτας - Σαλαώρας, μήκους 1,5 χλμ.

ΦΑΣΗ: Είναι σε εξέλιξη οι εργασίες κατασκευής της οδού.

  • ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΕΦΥΡΑΣ ΠΡΟ ΠΕΡΑ ΚΑΛΕΝΤΙΝΗΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΡΕΜΑΤΟΣ ΡΕΤΣΙΑΝΩΝ

Π/Υ: 1,1 εκ€

ΦΟΡΕΑΣ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ - ΠΕ ΑΡΤΑΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Προβλέπεται η κατασκευή αμφιέρειστης γέφυρας, ενός ανοίγματος, επί του ρέματος Ρετσιανών προ Πέρα Καλεντίνης στην επαρχιακή οδό Άνω Καλεντίνη - Τετρακώμου, καθώς και η κατασκευή των οδικών προσβάσεων εκατέρωθεν αυτής. Το συνολικό μήκος της γέφυρας είναι 42,20 μ. και το συνολικό πλάτος της είναι 9,50 μ.

ΦΑΣΗ: Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες απαλλοτριώσεων και αναμένεται οι πληρωμή τους καθώς και ο διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου και σύντομα θα υπογραφεί η σχετική σύμβαση.

  • ΒΕΛΤΙΩΣΗ-ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΣΚΟΥΛΗΚΑΡΙΑ-ΒΕΛΕΤΖΙΚΟ

Π/Υ: 4,8 εκ€

ΦΟΡΕΑΣ: ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Προβλέπεται η βελτίωση και ασφαλτόστρωση της υφιστάμενης δημοτικής οδού που συνδεέι τα ΔΔ Σκουληκαριάς και Βελεντζικού του Δήμου Γ. Καραισκάκη, μήκους περίπου 6,76 χλμ

ΦΑΣΗ: Αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία του διαγωνισμού.

  • ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΜΗΛΙΑΝΑ-ΜΕΣΟΠΥΡΓΟΣ

Π/Υ: 4,4 εκ€

ΦΟΡΕΑΣ: ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Προβλέπεται η βελτίωση και ασφαλτόστρωση της υφιστάμενης δημοτικής οδού που συνδέει τα ΔΔ Μηλιανών και Μεσοπύργου του Δήμου Γ. Καραισκάκη, μήκους περίπου 6,74 χλμ.

ΦΑΣΗ: Αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία του διαγωνισμού.

  • ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΑΠΟ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΔΟ ΆΡΤΑΣ-ΡΟΔΑΥΓΗΣ (ΣΚΑΜΝΙΑ) ΕΩΣ ΓΕΦΥΡΑ Π. ΑΡΑΧΘΟΥ (ΔΕΗ) ΔΥΤΙΚΑ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΤΑΙΩΝ

Π/Υ: 1,9 εκ€

ΦΟΡΕΑΣ: ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Προβλέπεται η βελτίωση της παρακαμπτήριας οδού που διέρχεται Παραπλεύρως της Ιονίας οδού δυτικά των οικισμών Γραμμενίτσας & Βλαχέρνας, μήκους 3,4 χλμ η οποία ξεκινά από την Επαρχιακή οδό Άρτας – Ροδαυγής (θέση Ιμαρέτ) και καταλήγει στη γέφυρα του φράγματος <<Πουρνάρι ΙΙ>> παρακάμπτοντας τους δύο οικισμούς.

ΦΑΣΗ: Αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία του διαγωνισμού.

  • ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΤΑΙΩΝ

Π/Υ: 1,9 εκ€

ΦΟΡΕΑΣ: ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Αφορά στοχευμένες παρεμβάσεις στον κυκλοφοριακό ιστό της πόλης Άρτας με την κατασκευή διαβάσεων πεζών, πεζοδρομίων, πεζοδρόμων και κυκλοφοριακών κόμβων με φωτεινούς σηματοδότες .

ΦΑΣΗ: Έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή όλων των παρεμβάσεων.

  • ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΟΔΟΥΣ ΑΜΒΡΑΚΙΑΣ-ΤΖΑΒΕΛΛΑ-ΠΥΡΡΟΥ

Π/Υ: 0,5 εκ€

ΦΟΡΕΑΣ: ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Αφορά στοχευμένες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στην πόλη της Άρτας, με έμφαση στην περαιτέρω ανάπτυξη της υποδομής για του πεζούς, σε συνδυασμό με την ρύθμιση της στάθμευσης των οχημάτων κατά μήκος του οδικού άξονα Αμβρακίας – Τζαβέλλα – Βασ. Πύρρου που βρίσκεται Β-ΒΔ της πεζοδρομημένης περιοχής του κέντρου.

ΦΑΣΗ: Είναι σε εξέλιξη οι εργασίες κατασκευής και αναμένεται να ολοκληρωθούν σύντομα.

  • ΒΕΛΤΙΩΣΗ – ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΡΤΑΙΩΝ

Π/Υ: 1,0 εκ€

ΦΟΡΕΑΣ: ΔΕΥΑ ΑΡΤΑΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Η πράξη αφορά την κατασκευή συνολικά 11χλμ. του δικτύου ύδρευσης στην πόλη της Άρτας (περιοχή Τριγώνου, περιοχή του Σκοπευτηρίου κ.α.), κατά μήκος της Ε.Ο. Άρτας – Ιωαννίνων και σε περιοχές των οικισμών Κωστακιών και Γλυκορρίζου του Δήμου Αρταίων. Παρέμβαση που αποσκοπεί στην βελτίωση της ποιότητας παρεχόμενου νερού σε 580 περίπου κατοίκους.

ΦΑΣΗ: Έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του δικτύου και έχει δοθεί σε χρήση.

  • ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ Δ.Δ. ΣΥΚΕΩΝ

Π/Υ: 0,4 εκ€

ΦΟΡΕΑΣ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ - Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Η πράξη αφορά την αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του Δ.Δ. Συκεών που αποτελείται από αμιαντοσωλήνες, με σωλήνες Πολυαιθυλενίου 3ης γενιάς, συνολικού μήκους 5 χλ. Παρέμβαση που αποσκοπεί στην βελτίωση της ποιότητας παρεχόμενου νερού σε 15.000 περίπου κατοίκους.

ΦΑΣΗ: Έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του δικτύου και έχει δοθεί σε χρήση.

  • ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΠΕΤΑ

Π/Υ: 3,1 εκ€

ΦΟΡΕΑΣ: ΔΗΜΟΣ ΖΗΡΟΥ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Το προτεινόμενο έργο αφορά στη βελτίωση του εσωτερικού και εξωτερικού δικτύου ύδρευσης του οικισμού Πέτα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ανεπάρκεια του υφιστάμενου δικτύου και να καλυφθούν οι ανάγκες της περιοχής. Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή της νέας δεξαμενής Πέτα, όγκου 1.000μ3, την αντικατάσταση του υφιστάμενου εσωτερικού δικτύου ύδρευσης συνολικού μήκους 22,5 χλμ με αγωγούς πολυαιθυλενίου. Παρέμβαση που αποσκοπεί στην βελτίωση της ποιότητας παρεχόμενου νερού σε 4.200 περίπου κατοίκους.

ΦΑΣΗ: Έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του δικτύου.

  • ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ (Β' ΦΑΣΗ)

Π/Υ: 0,6 εκ€

ΦΟΡΕΑΣ: ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Προβλέπεται η αντικατάσταση του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης που διαχειρίζεται ο Σύνδεσμος Ύδρευσης της περιοχής στα σημεία όπου εντοπίζονται τα κύρια προβλήματα του εξωτερικού δικτύου συνολικού μήκους περίπου 2,85 χλμ. Παρέμβαση που αποσκοπεί στην βελτίωση της ποιότητας παρεχόμενου νερού σε 3.000 περίπου κατοίκους.

ΦΑΣΗ: Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την ανάδειξη του αναδόχου και αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης.

  • ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΟΥ ΥΔΑΤΟΠΥΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΙΑ ΑΡΤΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΤΑΙΩΝ

Π/Υ: 0,85 εκ€

ΦΟΡΕΑΣ: ΔΕΥΑ ΑΡΤΑΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Προβλέπεται η κατασκευή νέου υδατόπυργου όγκου 200 μ3 στην Καλαμιά Άρτας, προς αντικατάσταση υφιστάμενου υδατόπυργου ο οποίος έχει χαρακτηριστεί από την αρμόδια επιτροπή επικυνδύνως ετοιμόρροπος.

ΦΑΣΗ: Η σύμβαση υπογράφηκε στις 4/11/2013 και αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής.

  • ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΑΓΩΓΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΒΡΥΖΟΚΑΛΑΜΟΥ

Π/Υ: 0,5 εκ€

ΦΟΡΕΑΣ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ - ΠΕ ΑΡΤΑΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Προβλέπεται η αντικατάσταση τμημάτων του αγωγού ύδρευσης Βρυζοκαλάμου σε διάφορες θέσεις του δικτύου, συνολικού μήκους 2,607 Km στη Δημοτική Ενότητα Αθαμανίας του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων Ν. Άρτας.

ΦΑΣΗ: Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την ανάδειξη του αναδόχου και αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης

  • ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΩΛΗΝΩΝ ΑΜΙΑΝΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΠΕΔΙΝΩΝ & ΗΜΙΟΡΕΙΝΩΝ ΔΗΜΩΝ Ν. ΑΡΤΑΣ

Π/Υ: 1,0 εκ€

ΦΟΡΕΑΣ: ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Προβλέπεται η αντικατάσταση τμημάτων αμιαντοσωλήνων του δικτύου ύδρευσης που ανήκουν στο Συνδέσμο Πεδινών και Ημιορεινών Δήμων Ν. Άρτας. Το συνολικό μήκος του δικτύου που πρόκειται να αντικατασταθεί είναι 6, 8χλμ.

ΦΑΣΗ: Η σύμβαση υπογράφηκε στις 29/10/2013 και αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής.

  • ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑ

Π/Υ: 0,7 εκ€

ΦΟΡΕΑΣ: ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Η πράξη αφορά στην προμήθεια εξοπλισμού για τη συλλογή και αποκομιδή απορριμμάτων που θα χρησιμοποιηθεί από την Υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Νικολάου Σκουφά. Ειδικότερα αφορά 4 απορριμματοφόρα χωρητικότητας 4μ3 έως 8μ3, 1 ανατρεπόμενο με γερανό και 500 πλαστικοί κάδοι απορριμμάτων χωρητικότητας 770lt – 1.100lt.

ΦΑΣΗ: Παρότι η πράξη εντάχθηκε στις 9/4/2013 υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση στην προετοιμασία των τευχών δημοπράτησης. Παρόλα αυτά ολοκληρώνονται οι διαδικασίες και αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα οι διαγωνισμοί.

  • ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΚΩΣΤΑΚΙΩΝ ΚΑΙ ΚΕΡΑΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΤΑΙΩΝ

Π/Υ: 7,8 εκ€

ΦΟΡΕΑΣ: ΔΕΥΑ ΑΡΤΑΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Προβλέπεται η κατασκευή 24,5 χλμ δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων στους οικισμούς Κωστακιών και Κεραματών του Δήμου Άρτας. Παρέμβαση που αποσκοπεί στην αύξηση κατά 3.165 περίπου κατοίκων που εξυπηρετούνται από τον βιολογικό καθαρισμό Δήμου Αρταίων.

ΦΑΣΗ: Η σύμβαση υπογράφηκε στις 14/11/2013 και αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής.

  • ΈΡΓΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΧΑΔΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΑΘΑΜΑΝΙΑΣ, ΑΡΑΧΘΟΥ, ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ, ΚΟΜΠΟΤΙΟΥ ΚΑΙ ΞΗΡΟΒΟΥΝΙΟΥ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΆΡΤΑΣ

Π/Υ: 0,55 εκ€

ΦΟΡΕΑΣ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ - Π.Ε. ΑΡΤΑΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Εργασίες αποκατάστασης ΧΑΔΑ των Δήμων : Αρταίων, Νικολάου Σκουφά και Κεντρικών Τζουμέρκων. Ο πληθυσμός που εξυπηρετείται από την αποκατάσταση ανέρχεται σε 24.000 κάτοικους.

ΦΑΣΗ: Έχει ολοκληρωθεί η αποκατάσταση όλων των ΧΑΔΑ.

  • ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΙΟΥ ΜΟΝΟΠΑΤΙΟΥ ΤΗΣ ΒΙΔΡΑΣ (ΣΚΟΥΠΙΩΤΙΚΟ) Δ.Ε. ΞΗΡΟΒΟΥΝΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΤΑΣ

Π/Υ: 0,4 εκ€

ΦΟΡΕΑΣ: ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Αφορά την κατασκευή – βελτίωση και σήμανση δικτύου διαδρομών (δρόμοι και μονοπάτια) σε συνολικό μήκος 13,826 χιλιόμετρα καθώς και την κατασκευή έργων δασικής αναψυχής σε επιλεγμένες θέσεις – χώρους.

ΦΑΣΗ: Είναι σε εξέλιξη οι εργασίες κατασκευής του μονοπατιού.

  • ΑΝΑΔΕΙΞΗ-ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΡΧΑΙΑΣ ΑΜΒΡΑΚΙΑΣ: ΔΥΤΙΚΗ ΝΕΚΡΟΠΟΛΗ – ΝΑΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝΑ – ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ

Π/Υ: 2,0 εκ€

ΦΟΡΕΑΣ: ΛΓ ΕΠΚΑ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Αφορά την υλοποίηση έργων έρευνας, ανάδειξης και ανάπλασης στα σημαντικότερα ορατά μνημεία της Αμβρακίας: σε τμήμα της δυτικής νεκρόπολης, το Μικρό Θέατρο και το ναό του Απόλλωνα.

ΦΑΣΗ: Συνεχίζονται οι εργασίες ανάδειξης του χώρου.

  • ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΓΕΝΝΕΣΙΟΥ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΟΡΩΝΗΣΙΑΣ Ν. ΑΡΤΑΣ

Π/Υ: 0,4 εκ€

ΦΟΡΕΑΣ: 18H EBA

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Το έργο αφορά εργασίες αποκατάστασης και στερέωσης του Ιερού Ναού Γενεσίου Θεοτόκου Κορωνησίας Ν. Άρτας. Οι εργασίες αφορούν στο ναό της Παναγιάς με το κατά μήκος της βόρειας πλευράς του χαγιάτι και το συνδεδεμένο με αυτό κωδωνοστάσιο, καθώς και το προσαρτημένο κατά μήκος της νότιας πλευράς του ναού ερειπωμένο ελαιοτριβείο.

ΦΑΣΗ: Συνεχίζονται οι εργασίες ανάδειξης του χώρου.

  • ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ ΆΡΤΑΣ

Π/Υ: 1,5 εκ€

ΦΟΡΕΑΣ: 18H EBA

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Το έργο αφορά σε εργασίες στερεώσεων και περιορισμένων αποκαταστάσεων τοπικών φθορών, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα δομικά προβλήματα και να επιτευχθεί η περαιτέρω προστασία του από τη φθορά του χρόνου και τα στοιχεία της φύσης.

ΦΑΣΗ: Συνεχίζονται οι εργασίες ανάδειξης του χώρου.

  • ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΓΕΝΝΕΣΙΟΥ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΟΡΩΝΗΣΙΑΣ Ν. ΑΡΤΑΣ

Π/Υ: 0,4 εκ€

ΦΟΡΕΑΣ: 18H EBA

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Το έργο αφορά εργασίες αποκατάστασης και στερέωσης του Ιερού Ναού Γενεσίου Θεοτόκου Κορωνησίας Ν. Άρτας. Οι εργασίες αφορούν στο ναό της Παναγιάς με το κατά μήκος της βόρειας πλευράς του χαγιάτι και το συνδεδεμένο με αυτό κωδωνοστάσιο, καθώς και το προσαρτημένο κατά μήκος της νότιας πλευράς του ναού ερειπωμένο ελαιοτριβείο.

ΦΑΣΗ: Συνεχίζονται οι εργασίες ανάδειξης του χώρου.

  • ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΩΝ ΚΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ Ν. ΆΡΤΑΣ

Π/Υ: 0,5 εκ€

ΦΟΡΕΑΣ: 18H EBA

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Το έργο αφορά σε εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης των ανατολικών και δυτικών κτιρίων του οικοδομικού συγκροτήματος της Ιεράς Μονής Βλαχέρνας, που αποτελούν ένα σημαντικό μνημειακό σύνολο με το Καθολικό του μοναστηριού, με σκοπό την διατήρησή τους και την επανάχρησή τους ως «Ενοριακού Κέντρου» του οικισμού της Βλαχέρνας και πολιτιστικού πολυχώρου ώστε να αποτελέσει υποδομή για την σύγχρονη πολιτιστική κληρονομιά.

ΦΑΣΗ: Συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης και ανάδειξης του χώρου.

  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΡΤΑΣ

Π/Υ: 150.000€

ΦΟΡΕΑΣ: ΛΓ ΕΠΚΑ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού για την οργάνωση εκθέσεων στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων του μουσείου,

ΦΑΣΗ: Έχουν ολοκληρωθεί οι παρεμβάσεις και ο χώρος έχει δοθεί για χρήση.

  • ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΩΡΟΥ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΑΡΑΧΘΟΥ

Π/Υ: 0,3 εκ€

ΦΟΡΕΑΣ: ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Το έργο αφορά την κατασκευή χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων στη δυτική πλευρά του ιστορικού γεφυριού της Άρτας (περιοχή Ελεούσας ) σε έκταση 3,7 στρ.,

ΦΑΣΗ: Έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του χώρου και έχει δοθεί σε χρήση.

  • ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΡΙΓΩΝΟΥ

Π/Υ: 4,2 εκ€

ΦΟΡΕΑΣ: ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Το έργο αφορά την υλοποίηση έργων βελτίωσης βασικών υποδομών (έργων οδοποιίας, αντιπλημμυρικής προστασίας και ύδρευσης) στην περιοχή ανάπλασης του Τριγώνου.

Το έργο αφορά την υλοποίηση έργων βελτίωσης βασικών υποδομών (έργων οδοποιίας σε μήκος 1,7χλμ περίπου περιλαμβάνει την διαπλάτυνση της οδού στο ύψος του Δημοτικού Σταδίου, με την κατεδάφιση του υφιστάμενου τοίχου και κερκίδων του σταδίου και την ανέγερση νέου τοίχου αντιστήριξης, αντιπλημμυρικής προστασίας σε μήκος 2,1χλμ περίπου και ύδρευσης σε μήκος 2,8χλμ περίπου) στην περιοχή ανάπλασης του Τριγώνου.

ΦΑΣΗ: Συνεχίζονται οι εργασίες κατασκευής ενώ έχει δημιουργηθεί πρόβλημα καθώς κατά την εκσκαφή των θεμελίων ενός τοιχίου εμφανίστηκαν αρχαία σημαντικής αξίας σύμφωνα με την αρμόδια Υπηρεσία και Ο Δήμος επεξεργάζεται λύση ώστε και η κατασκευή του δρόμου να γίνει στο σημείο αυτό αλλά και τα αρχαία να είναι επισκέψιμα.

  • ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ, ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ ΚΑΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΡΙΓΩΝΟΥ

Π/Υ: 1,7 εκ€

ΦΟΡΕΑΣ: ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Το έργο αφορά την κατασκευή πλατείας εμβαδού περίπου 800μ2 , παιδικής χαράς εμβαδού περίπου 600μ2, πεζοδρομίων σε συνολικό μήκος 3.970 μ και διαχωριστικών νησίδων συνολικού μήκους 538 μ σε δρόμους της περιοχής και εγκατάσταση και βελτίωση φωτισμού στην περιοχή ανάπλασης Τριγώνου στην Άρτα.

ΦΑΣΗ: Συνεχίζονται οι εργασίες κατασκευής.

  • ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΜΦΙΘΕΑΣ

Π/Υ: 0,3 εκ€

ΦΟΡΕΑΣ: ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Η πράξη αφορά την κατασκευή πλατείας, συνολικής επιφάνειας 2.035 μ2, στον οικισμό Αμφιθέας του ομώνυμης Τοπικής Κοινότητας του Δήμου Νικολάου Σκουφά. Η κατασκευή της πλατείας περιλαμβάνει τη διαμόρφωση του κυρίως χώρου, την κατασκευή κερκίδων για τη φιλοξενία θεατών εκδηλώσεων, τη διαμόρφωση χώρων πρασίνου, την κατασκευή παιδικής χαράς, τον ηλεκτροφωτισμό των χώρων και εργασίες βελτίωσης του δρόμου πρόσβασης.

ΦΑΣΗ: Συνεχίζονται οι εργασίες κατασκευής.

  • ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ 7ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ 3ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΑΡΤΑΣ

Π/Υ: 5,9 εκ€

ΦΟΡΕΑΣ: ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Αφορά την κατεδάφιση του υφιστάμενου κτιρίου και την κατασκευή στο οικόπεδο 3.733 Μ2 νέου τριώροφου κτιρίου που θα στεγάσει το 12/Θέσιο 7ο Δ.Σ. και το 2/Θέσιο 3ο Νηπιαγωγείο, συνολικού εμβαδού 3.580 Μ2, καθώς και τη διαμόρφωση του αύλειου χώρου τους.

ΦΑΣΗ: Το έργο βρίσκεται σε φάση υλοποίησης.

  • ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΕΝΤΑΞΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΡΤΑΙΩΝ

Π/Υ: 355.000€

ΦΟΡΕΑΣ: ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Αφορά την προμήθεια εξοπλισμού για τα Ειδικά Σχολεία και τα Τμήματα Ένταξης 19 Σχολικών Μονάδων του Δήμου Αρταίων.

ΦΑΣΗ: Το έργο βρίσκεται σε φάση υλοποίησης.

  • ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΤΑΞΗΣ (ΤΕ) ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑ

Π/Υ: 435.000€

ΦΟΡΕΑΣ: ΔΗΜΟΣ Ν. ΣΚΟΥΦΑ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Αφορά την προμήθεια εξοπλισμού για τα Τμήματα Ένταξης 6 Σχολικών Μονάδων του Δήμου Ν. Σκουφά.

ΦΑΣΗ: Έχει ολοκληρωθεί η παράδοση και εγκατάσταση του εξοπλισμού.

  • ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΡΤΑΣ

Π/Υ: 142.500€

ΦΟΡΕΑΣ: ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Αφορά την προμήθεια Ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, το Αναισθησιολογικό και το Νεογνικό Τμήμα, καθώς και τα Εξωτερικά Ιατρεία του Νοσοκομείου Άρτας.

ΦΑΣΗ: Έχει ολοκληρωθεί η παράδοση και εγκατάσταση του εξοπλισμού και έχει τεθεί σε λειτουργία.

  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ

Π/Υ: 642,6 χιλ.€

ΦΟΡΕΑΣ: ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Αφορά την προμήθεια ενός Ψηφιακού Μαστογράφου και ενός Ψηφιακού Ακτινολογικού για το Ακτινολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Άρτας.

ΦΑΣΗ: Έχει ολοκληρωθεί η παράδοση και εγκατάσταση του εξοπλισμού και έχει τεθεί σε λειτουργία.

  • ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ 7ου ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΤΑΙΩΝ

Π/Υ: 0,8 εκ€

ΦΟΡΕΑΣ: ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Αφορά την κατασκευή διώροφου κτιρίου και εξοπλισμό του 7ου Βρεφονηπιακού Σταθμού, που εξυπηρετεί 15 νήπια, 8 νήπια με ειδικές ανάγκες και 6 βρέφη.

ΦΑΣΗ: Το έργο έχει ολοκληρωθεί και λειτουργεί.

  • ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΣΤΗ Δ.Κ. ΠΕΤΑ

Π/Υ: 325.000€

ΦΟΡΕΑΣ: ΔΗΜΟΣ Ν. ΣΚΟΥΦΑ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Αφορά την αποπεράτωση ισόγειου υπάρχοντος κτιρίου 221Μ2 με τον αύλειο χώρο του και τον εξοπλισμό του, για χρήση Παιδικού Σταθμού, με δυναμικότητα 25 νηπίων.

ΦΑΣΗ: Το έργο βρίσκεται σε φάση υλοποίησης.

  • ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΧΑΛΚΙΑΔΩΝ

Π/Υ: 1,7 εκ.€

ΦΟΡΕΑΣ: ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Αφορά την κατασκευή κτιρίου 561Μ2 με τον αύλειο χώρο του και τον εξοπλισμό του Παιδικού Σταθμού Τ.Κ. Χαλκιάδων με δυναμικότητα 40 νηπίων.

ΦΑΣΗ: Το έργο βρίσκεται σε φάση υλοποίησης.

  • ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΩΝ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΑΑΚΥ ΑΜΕΑ ΑΡΤΑΣ

Π/Υ: 0,6 εκ€

ΦΟΡΕΑΣ: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Αφορά την προμήθεια απαραίτητου εξοπλισμού για τη λειτουργία του Κέντρου Αποθεραπείας - Αποκατάστασης και Κοινωνικής Υποστήριξης ΑΜΕΑ Άρτας, στο διώροφο κτίριο του παλαιού Νοσοκομείου Άρτας, που διαμορφώθηκε με εργολαβία ύψους 3,15 εκ.€, στο πλαίσιο του 3ου ΚΠΣ 2000-2006.

ΦΑΣΗ: Το έργο έχει ολοκληρωθεί και το ΚΑΑΚΥ-ΑΜΕΑ Άρτας λειτουργεί .

  • ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ

Π/Υ: 196.000€

ΦΟΡΕΑΣ: ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Αφορά την προμήθεια εξοπλισμού για την ενίσχυση των υφιστάμενων δομών έρευνας και τεχνολογικής ανάπτυξης στο Τμήμα Ζωικής Παραγωγής του ΤΕΙ Ηπείρου.

ΦΑΣΗ: Έχει ολοκληρωθεί η παράδοση και εγκατάσταση του μεγαλύτερου μέρους του εξοπλισμού.

  • ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΦΥΟΥΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΟΥ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ

Π/Υ: 117.000€

ΦΟΡΕΑΣ: ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Αφορά την προμήθεια εξοπλισμού για την ενίσχυση των υφιστάμενων δομών έρευνας και τεχνολογικής ανάπτυξης στο Τμήμα ΤΠΕ του ΤΕΙ Ηπείρου.

ΦΑΣΗ: Έχει ολοκληρωθεί η παράδοση και εγκατάσταση του εξοπλισμού.

ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ: 5 Ερευνητικά Προγράμματα υλοποιούνται από το ΤΕΙ Ηπείρου Π/Υ 720.000€ και χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ στο πλαίσιο της νέας γνώσης.

  • ΝΕΑ ΓΗ: ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Π/Υ: 1,2 εκ.€

ΦΟΡΕΑΣ: ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Αφορά στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη Ολοκληρωμένου Γεωγραφικού Πληροφοριακού Συστήματος γεωμορφολογίας και παραγόντων που επηρεάζουν την παραγωγή, με στόχο τη συστηματική στήριξη του πρωτογενούς τομέα της Περιφέρειας Ηπείρου.

ΦΑΣΗ: Το έργο έχει ολοκληρωθεί και έχει δοθεί σε χρήση.

ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

Τα ΤοπΣΑ χρηματοδοτούνται από το ΕΠ Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού και έχουν ως αντικείμενο την ενεργοποίηση και κινητοποίηση των τοπικών φορέων με στόχο την εξασφάλιση της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης για ανέργους.

. Στην ΠΕ Άρτας χρηματοδοτούνται:

ΑΡΧΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ

Π/Υ:133.000 €

ΦΟΡΕΑΣ: “Α.Σ. ΑΡΤΤΑΑ”

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Η πράξη αφορά στην προετοιμασία 30 ανέργων ωφελουμένων της Περιφερειακής Ενότητας Αρτας. Από το σύνολο των ωφελουμένων το 42,9% θα είναι νέοι κάτω των 25 ετών, το 61,9% θα είναι γυναίκες, και το 100% θα απασχοληθούν σε δυναμικούς κλάδους όπως πράσινη οικονομία, εναλλακτικός τουρισμός, νέες τεχνολογίες , πολιτισμός.

ΦΑΣΗ: : Έχει γίνει η επιλογή των ωφελούμενων και προχωράει η υλοποίηση των επιμέρους δράσεων.

ΤΟΠΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ, ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΑ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΡΤΑΣ

Π/Υ:176.000 €

ΦΟΡΕΑΣ: “Α.Σ. ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΝΟΜΟΥ ΑΡΤΑΣ”

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Η πράξη αφορά στην προετοιμασία 40 ωφελουμένων ανέργων της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας. Από το σύνολο των ωφελουμένων το 40% θα είναι νέοι κάτω των 25 ετών, το 60% θα είναι γυναίκες, το 75% θα απασχοληθούν σε δυναμικούς κλάδους όπως πράσινη οικονομία, εναλλακτικός τουρισμός, νέες τεχνολογίες , πολιτισμός και το 10% θα συστήσουν κοινωνικές επιχειρήσεις.

ΦΑΣΗ: Έχουν δημοσιευτεί οι προσκλήσεις και είναι σε φάση επιλογής ωφελουμένων.

ΈΝΑ ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΆΡΤΑΣ

Π/Υ:490.000 €

ΦΟΡΕΑΣ: “Α.Σ. A.R.T.A.”

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Στόχος της προτεινόμενης παρέμβασης είναι η δημιουργία των προϋποθέσεων ενσωμάτωσης στην τοπική αγορά εργασίας της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας 120 Ανέργων εγγεγραμμένων στα Μητρώα του ΟΑΕΔ , Νέων Επιστημόνων και Αγροτών .

Στο σχέδιο εντάσσονται δράσεις για την σύσταση Κοιν.Σ.ΕΠ με γεωργικό και τουριστικό προσανατολισμό για την αξιοποίηση των ειδικών μορφών τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή του Αμβρακικού καθώς και στις ορεινές περιοχές της ΠΕ Άρτας.

Επιδιώκεται να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας στον πρωτογενή τομέα με νέες γεωργικές καλλιέργειες (φαρμακευτικά φυτά, μανιτάρια κλπ), στη μελισσοκομία, στην μεταποίηση και εμπορεία πτηνο-κτηνοτροφικών προϊόντων και προϊόντων αλιείας.

Από το σύνολο των ωφελουμένων το 22,2% θα είναι νέοι κάτω των 25 ετών, το 44,4 % θα είναι γυναίκες, το 33,3% θα απασχοληθούν σε δυναμικούς κλάδους όπως πράσινη οικονομία, εναλλακτικός τουρισμός, νέες τεχνολογίες , πολιτισμός και το 33,3% θα συστήσουν κοινωνικές επιχειρήσεις.

ΦΑΣΗ: : Προετοιμασία για δημοσίευση των προσκλήσεων.

ΤΟΠΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΑ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΡΤΑΣ

Π/Υ:133.000 €

ΦΟΡΕΑΣ: Α.Σ. “Α.Σ. ΑΡΤΑΣ”

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Στόχος της παρέμβασης είναι η ενεργοποίηση και κινητοποίηση των τοπικών φορέων με στόχο την εξασφάλιση της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης για 30 ανέργους εγγεγραμμένους στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ και ασφαλισμένους στον ΟΓΑ με ατομικό εισόδημα από γεωργικές δραστηριότητες που δεν υπερβαίνει τις 3.000 € για το οικονομικό έτος 2011 το δε ατομικό πραγματικό, ή αντικειμενικό εισόδημά τους από τις λοιπές πηγές δεν υπερβαίνει το ποσό των 9.000,00€, ως αποτέλεσμα διάγνωσης εξειδικευμένων τοπικών αναγκών και ανάδειξης των αναπτυξιακών δυνατοτήτων στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας. Από το σύνολο των ωφελούμενων το 37,5% θα είναι γυναίκες, το 41,3% θα είναι νέοι κάτω των 25 ετών και το 43,8% θα απασχοληθεί σε δυναμικούς κλάδους όπως πράσινη οικονομία, εναλλακτικός τουρισμός νέες τεχνολογίες, πολιτισμός.

ΦΑΣΗ: Διαδικασία έγκρισης σχεδίου.


  • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

    Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

  • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

    Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

    Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

  • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου