Banner Πανω
 
 
 

Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ 12-9-2014
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΛ. 26510- 27390
26510- 87201
FAX: 26510 -34047
EMAIL:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΠΡΟΣ.: Μ.M.E.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η μεταφορά μαθητών βασικό θέμα
συζήτησης στην Οικονομική Επιτροπή

Με την εκλογή του Περιφερειακού Συμβούλου Κωνσταντίνου Ντέτσικα, ως Αντιπρόεδρου ξεκίνησε την πρώτη της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου με τη νέα σύνθεσή της.

Ο Πρόεδρος της Ο.Ε. Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης ενημέρωσε τα μέλη για τον τρόπο λειτουργίας της Επιτροπής, έγιναν τοποθετήσεις από μέλη της και στη συνέχεια έγινε συζήτηση και λήφθηκαν αποφάσεις επί των θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης.

Μεταξύ άλλων ενέκρινε τα πρακτικά διαγωνισμών για τις μεταφορές μαθητών στις Περιφερειακές Ενότητες Άρτας, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας.

Σε δηλώσεις που ακολούθησαν της συνεδρίασης, ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης για το συγκεκριμένο θέμα τόνισε και τα εξής:

"Φέτος έγινε διεθνής διαγωνισμός για τη μεταφορά μαθητών. Οι υπηρεσίες εργάστηκαν σκληρά για την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Βέβαια, μέχρι το τέλος υπήρχαν θέματα. Ο μεγάλος διαγωνισμός είναι προς εξέταση στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Εμείς ακολουθήσαμε «σαν Ευαγγέλιο» τις οδηγίες του Υπουργείου και σε αντίθεση με άλλες Περιφέρειες, όπως ενημερώνομαι από συναδέλφους μου, δεν έχουμε μεγάλα προβλήματα. Σε άλλες περιοχές υπάρχουν νομοί που δεν έχει δώσει κανένας προσφορά. Σε εμάς τακτοποιήθηκαν όλα και μάλιστα με δημόσια μεταφορικά μέσα, δηλαδή λεωφορεία (Υπεραστικά- Αστικά ΚΤΕΛ, τουριστικά) και ταξί. Υπάρχουν κάποια μικροπροβλήματα, αλλά θεωρώ ότι μέχρι τη Δευτέρα θα έχουν όλα διευθετηθεί, βάσει των τελευταίων οδηγιών του Υπουργείου".

Συντήρηση τοιχογραφιών των Ι.Μ. Γηρομερίου
και Αγ. Γεωργίου Καμίτσιανης Τσαμαντα

Η Οικονομική Επιτροπή μεταξύ άλλων ενέκρινε τη δημοπράτηση δύο σημαντικών έργων για τη συντήρηση πολιτιστικών - θρησκευτικών μνημείων της Π.Ε. Θεσπρωτίας. Πρόκειται για τη «Συντήρηση τοιχογραφιών στο καθολικό της Ιεράς Mονής Αγίου Γεωργίου Καμίτσιανης Τσαμαντά», προϋπολογισμού 157.929,76 € πλέον Φ.Π.Α., και τη «Συντήρηση τοιχογραφιών Ιεράς Μονής Γηρομερίου», προϋπολογισμού 115.852,85 € πλέον Φ.Π.Α., που χρηματοδοτούνται από Ευρωπαϊκά Διασυνοριακά προγράμματα.

Οδικά έργα

Η Οικονομική Επιτροπή έλαβε επίσης αποφάσεις για την υλοποίηση έργων που αφορούν το οδικό δίκτυο:

Συγκεκριμένα:

Ανέδειξε τους ανάδοχους των έργων:
• «Αποκατάσταση οδού από Μορφάτι έως Μεσοβούνι ΤΚ Σπαθαραίων)» της Π.Ε. Θεσπρωτίας, προϋπολογισμού € 20.000,00 με ΦΠΑ. Ανάδοχος ο Γ. Παπαρούνας.
• «Κατασκευή οδού αντιπυρικής προστασίας στο Δ.Δ Στεφάνης – Β΄ φάση», προϋπολογισμού € 30.000,00 με ΦΠΑ. Ανάδοχος Γρ. Λέτσος

Ενέκρινε την επαναδημοπράτηση των έργων:
• «Συντήρηση – ασφαλτόστρωση οδού από ΚΤΕΟ έως Διασταύρωση 2ης επαρχιακής οδού Μύτικα - Νικόπολης», προϋπολογισμού 80.000,00 με ΦΠΑ, και «Ασφαλτόστρωση δημοτικής οδού στο Δ.Δ. Ν. Σαμψούντας» της Π.Ε. Πρέβεζας, προϋπολογισμού € 30.000,00 με ΦΠΑ, καθώς οι αρχικοί διαγωνισμού απέβησαν άγονοι.
• Ενέκρινε επίσης τη δημοπράτηση του έργου «Βελτίωση – αποκατάσταση οδού προς Κοσμηρά – Ασβεστοχώρι», προϋπολογισμού € 40.000,00 με ΦΠΑ.

Μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2014 η ολοκλήρωση
της μελέτης για την οδό Νιάρχου

Με άλλη απόφασή της η Οικονομική Επιτροπή χορήγησε παράταση για την περαίωση της οριστικής μελέτης της οδού Νιάρχου Ιωαννίνων (συνδετήριος άξονας πόλης Ιωαννίνων - Πανεπιστημίου και Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου), μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2014. Η νέα παράταση δόθηκε μετά από εισήγηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας εξαιτίας της βασικής καθυστέρησης που υπήρξε στη διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης του έργου, χωρίς να υπάρχει υπαιτιότητα του αναδόχου.

Μελέτη για τη ροή υδάτων στο ανάχωμα
Αμφιθέας (λίμνη Παμβώτιδα)

Η Ο.Ε. ενέκρινε επίσης την ανάθεση (συνολικού προϋπολογισμού 24.600 ευρώ) της παροχής υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου για την ανάδειξη του αναδόχου της μελέτης για τη ροή υδάτων στο ανάχωμα της Αμφιθέας, τη λειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων και προστασίας των παρόχθιων εκτάσεων περιοχών Αμφιθέας και Περάματος. Ο συνολικός προϋπολογισμός της μελέτης που πρόκειται να εκπονήσει η Περιφέρεια ανέρχεται σε 350.000 ευρώ.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ: Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα
οι συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, μεταξύ άλλων, δήλωσε και τα εξής:

"Σέβομαι όσους συμμετέχουν σε μια Επιτροπή. Όμως και αυτοί πρέπει να σέβονται το σημαντικό ρόλο της Οικονομικής Επιτροπής, που είναι η δράση και το έργο της ίδιας της Περιφέρειας. Οι Επιτροπές πρέπει να γίνονται και να έχουν αποτέλεσμα. Οι συνεδριάσεις πραγματοποιούνται όπως γινόταν και παλαιότερα από τους προκατόχους μας και όπως ορίζει ο νόμος.

Ο νομοθέτης προβλέπει πως οι εισηγήσεις στέλνονται σε εύλογο χρονικό διάστημα πριν τη συνεδρίαση. Εάν ένα μέλος της Επιτροπής έχει απορίες, έχει το δικαίωμα να επικοινωνήσει με την Γραμματέα της Επιτροπής και να ζητήσει περαιτέρω διευκρινήσεις, ώστε όταν γίνεται η συνεδρίαση να υπάρχουν οι απαραίτητες πληροφορίες για τη λήψη αποφάσεων.

Τρέχουμε για να προκάνουμε. Και δεν έχουμε το δικαίωμα να καθυστερούμε τις αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, γιατί εδώ κρίνεται το μέλλον του τόπου".

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...