Συνάντηση Αντιπροσωπείας της ''ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ'' με την Διοίκηση ΤΟΕΒ πόρου Δροσοχωρίου.


Αντιπροσωπία της Περιφερειακής παράταξης "Ήπειρος Ανατροπής" αποτελούμενη από τους Βασίλη Τσίκαρη, Κώστα Μπασιούκα και Γιώργο Κρανά επισκέφτηκε την
Παρασκευή 7/11/2014 τη Διοίκηση του ΤΟΕΒ Πόρου στο Δροσοχώρι και συζήτησε προβλήματα που απασχολούν τους αγρότες του Λεκανοπεδίου και εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του φορέα.
Στη συζήτηση κυριάρχησαν τα προβλήματα του αρδευτικού έργου που καρκινοβατεί για πάνω από μια επταετία, η εγκατάλειψη του αποστραγγιστικού δικτύου του κάμπου (η τελευταία συντήρησή του εντοπίζεται το 1965), και η ανεπαρκής συντήρηση των αγροτικών δρόμων. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην αναγκαιότητα ενός νέου αναδασμού που να στοχεύει στη μέγιστη εφικτή οργάνωση και παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής. Συζητήθηκε επίσης και το θέμα των κυβερνητικών προθέσεων ιδιωτικοποίησης των Τοπικών οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων για το οποίο υπήρξε κοινή εκτίμηση ότι η προοπτική αυτή θα αποτελέσει το οριστικό πλήγμα των μικροπαραγωγών.
Μετά την ενημέρωση από τη Διοίκηση του Οργανισμού η αντιπροσωπεία της Παράταξης τόνισε ότι, τόσο ο σχεδιασμός όσο και η πορεία υλοποίησης του Αρδευτικού έργου, το οποίο ξεκίνησε το 2007 με έναν προϋπολογισμό της τάξης των 25 εκατ. Ευρώ, όχι μόνο δεν κατάφεραν να δώσουν λύση στο καυτό πρόβλημα της άρδευσης του κάμπου αλλά συνέβαλλαν και επιταχύνουν την εγκατάλειψη της αγροτικής γης από τους μικρούς αγρότες. Αυτό συμβαίνει επειδή με την έναρξη του έργου καταστράφηκε το παλαιό αρδευτικό σύστημα ενώ η καθυστέρηση υλοποίησης του νέου άφησε για αρκετές καλλιεργητικές περιόδους τις καλλιέργειες χωρίς άρδευση. Η ολοκλήρωση του νέου έργου εκτός από τα πολλά πρακτικά προβλήματα που θα δημιουργήσει (παροχές ανά 40 στρέμματα τη στιγμή που οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις είναι πάνω από δέκα φορές μικρότερες), θα επιβαρύνει τους αγρότες με επιπλέον δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη. Συνέπεια όλων αυτών θα είναι η εγκατάλειψη της πιο παραγωγικής γης, σημαντικότατης για την παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής, και η συγκέντρωσή της σε λίγα χέρια με σοβαρές συνέπειες στην αύξηση της ανεργίας και τη φτωχοποίηση σημαντικών τμημάτων της κοινωνίας μας. Είναι προφανές ότι ο σχεδιασμός των έργων υποδομής υπακούει απόλυτα στη πολιτική της συγκεντροποίησης, δυστυχώς σε συμφωνία με την Περιφερειακή Αρχή, η οποία επωμίζεται τεράστιες πολιτικές ευθύνες για την προοπτική αυτού του τόπου.
Η αντιπροσωπεία της Παράταξης τόνισε επίσης την αναγκαιότητα να ξεκινήσει η προσπάθεια της συνεταιριστικής οργάνωσης της παραγωγής σε υγιείς βάσεις, μορφή που υπαγορεύεται, εκτός των άλλων, από τις ιδιαιτερότητες της αγροτικής οικονομίας της χώρας μας και της περιοχής.
Καλούμε την Περιφερειακή αρχή να σκύψει με την απαιτούμενη ευαισθησία στα προβλήματα των αγροτών, να φέρει στο περιφερειακό συμβούλιο ολοκληρωμένο σχέδιο παρεμβάσεων για την αγροτική ανασυγκρότηση της περιοχής και να εγκαταλείψει τις επικοινωνιακές πρακτικές που μοναδικό στόχο έχουν την εύπεπτη υλοποίηση της κυβερνητικής αντι-αγροτικής πολιτικής.
Ιωάννινα 10/11/14
Το Γραφείο Τύπου της Παράταξης «ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ»

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου