Το «Κοινό των Ηπειρωτών» επιμένει στην ένσταση για την εκλογή Προέδρου και Αντιπροέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου

Συνέντευξη τύπου του επικεφαλής, Γιώργου Ζάψα

Εμμένουμε στην ένσταση μας και στην ακυρότητα εκλογής προέδρου και αντιπροέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, για τους λόγους που εξηγήθηκαν και καταγράφηκαν κατά τη χθεσινή ειδική συνεδρίαση της 16ης Μαΐου.

Δεν τίθεται ζήτημα αμφισβήτησης του δικαιώματος της πλειοψηφίας να εκλέξει πρόεδρο στο περιφερειακό συμβούλιο αρκεί να το κάνει με τον τυπικά ορθό τρόπο. Δεν το έκαναν και είναι μάλλον βέβαιο ότι θα χρειαστεί 2η ειδική συνεδρίαση για να επικυρωθεί η εκλογή της κας Μπραίμη. Για τους ίδιους λόγους δεν απεμπολούμε το δικαίωμα της εκλογής αντιπροέδρου από την παράταξη μας, ως 2η σε δύναμη παράταξη στο ΠΣ και υποδείξαμε για το αξίωμα τον περιφερειακό μας Σύμβουλο Δημήτριο Τρομπούκη, από την ΠΕ Άρτας.

Ο/Η πρώτος-η πλειοψηφούσα σύμβουλος δεν είναι όργανο. Η αποστολή του/της πρώτου-ης σε ψήφους συμβούλου της πλειοψηφούσας παράταξης τελειώνει με την 1η εκλογή του προεδρείου, όταν συγκαλεί το περιφερειακό συμβούλιο και εκλέγεται πρόεδρος. Από εκεί και μετά αναλαμβάνει ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος σε περίπτωση κολλήματος του προέδρου. Εν προκειμένω, είχαμε παράτυπη πρόσκληση και διεύθυνση ειδικής συνεδρίασης περιφερειακού Συμβουλίου, αποδοχή παραιτήσεων και εκλογής νέου προέδρου και αντιπροέδρου, μεσούσης της αυτοδιοικητικής θητείας (άρθρο 165.1 /ν.3852). Το θέμα είναι τυπικό αλλά ουσιαστικό για τη λειτουργία του θεσμού. Δεν επικυρώνουμε την εκλογή πρόεδρου και αντιπρόεδρου μέχρι να τελεσιδικήσει η ένσταση μας.

Δεν υπήρξε θέμα κάλπης επειδή οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα ήταν μοναδικές. Υπάρχει θέμα δημοκρατικής λειτουργίας του περιφερειακού Συμβουλίου διαχρονικά και πρέπει να διορθώσουν. Συνεργασία προεδρείου και παρατάξεων για ημερήσια διάταξη επιπέδου και αντάξια του θεσμού. Κουραστήκαμε να μιλάμε για σεβασμό των μελών, την αποστολή του Συμβουλίου και για πολιτικό πολιτισμό. Η πλειοψηφία διοικεί και η αντιπολίτευση ελέγχει. Η παράταξη μας δε θα γίνει παρακολούθημα κανενός. Να δρέψουν τα επίχειρα της δημόσιας προσβλητικής συμπεριφοράς τους και να απολογηθούν για την επεισοδιακή συνεδρίαση. Η εκλογή του νέου προεδρείου να αποτελέσει απαρχή επανατοποθέτησης όλων των συντελεστών. Ανάλογα με τα ποσοστά και η ευθύνη. Ανάλογα με την ποιότητα του πολιτικού λόγου και η αξία. Αυτά μας διδάσκει η ζωή. Δεν αθωώνουμε κανέναν, μας ενδιαφέρει η προοπτική. Διαπιστώσαμε και επισημάναμε την υποβόσκουσα κρίση για να ξεπεραστεί. Δεσμευόμαστε να συμφωνήσουμε στα μεγάλα που θα ωφελήσουν την Ήπειρο. Η περιφερειακή Αρχή έχει ευθύνη γιατί είμαστε εκτός Ταμείου Ανάκαμψης και ακόμα δεν έχουμε το επιχειρησιακό πρόγραμμα 2021-2027, τουλάχιστον σε επίπεδο προετοιμασίας.

Η παράταξη μας θα καταθέσει για διαβούλευση επικαιροποιημένο πρόγραμμα και επεξεργασίες για σημαντικά θέματα υποδομών (οδικές και σιδηροδρομικές συνδέσεις, φυσικό αέριο, χωροθέτηση ΑΠΕ κ.α.)  που έμειναν πίσω ή αναδείχθηκαν τη διετία που η χώρα δοκιμάζεται από την πανδημία (οικονομική υποστήριξη επιχειρήσεων και νοικοκυριών, προστασία 1ης κατοικίας, για την απασχόληση κ’ την  ανεργία).


 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου