Η "Ελεύθερη Έκφραση Εικαστικών", διοργανώνει την έκθεσή ζωγραφικής- γλυπτικής και

καλλιτεχνημάτων "Η ζωή δεν αξίζει... Αν δεν την μοιραζόμαστε".

 

Η "Ελεύθερη Έκφραση Εικαστικών" Την Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017 και ώρα 8.30 μμ. εγκαινιάζει την έκθεσή ζωγραφικής - γλυπτικής και καλλιτεχνημάτων 25 Ελλήνων δημιουργών με θεματική ενότητα : "Η ζωή δεν αξίζει... Αν δεν την μοιραζόμαστε" Την έκθεση θα προλογίσει η Θεοδώρα Αμπελίδου, Συνιδρύτρια της ομάδος Ε.Ε.Ε. Στην συνέχεια η μουσικός Χλόη Αμάραντου θα παρουσιάσει την ποιητική συλλογή της...Δίνοντας στο αύριο σκοπό! (Εκδόσεις Πηγή, Θεσσαλονίκη 2016). Ποίηση της θα απαγγείλει η ηθοποιός, σκηνοθέτης Όλγα Μουργέλα, συνοδεία πιάνου από την Κ. Χλόη Αμάραντου. Μελοποιημένα ποιήματα από την συνθέτρια Χλόη Αμάραντου και τον συνθέτη Γιώργο Πολύζου, θα ερμηνεύσει παίζοντας κιθάρα η τραγουδοποιός Καλλιόπη Ηλιοπούλου. Τέλος, ο ζωγράφος Μιχάλης Κόκκινος, θα απαγγείλει αυτοσχεδιάζοντας στο πιάνο, ποιήματα από την συλλεκτική ποιητική συλλογή τού. " Κι εκείνη είπε, Οχι"....(εκδόσεις Όμβρος Αθήνα 2001).
Πολιτιστικό κέντρο Φλοίσβου Παλαιού Φαλήρου.
Διάρκεια έκθεσης: 13 εως 20 Ιουλίου 2017.
Εγκαίνια 13 Ιουλίου και ωρα 8.30μμ
Ώρες λειτουργίας: 3.00 έως 11.00μμ..
Είσοδος Ελεύθερη
Τηλ. επικοινωνίας: 6938833290 και 6998255004

Δείτε το videο trailer της εκδήλωσης

 

https://youtu.be/DZ0n_gfBDtU

 

Κώστας Πιέτας. Ο Γητευτής των μετάλλων της Πρέβεζας

 

 

 

Βίδες, ελατήρια, αλυσίδες, κλειδιά, εξατμίσεις, πιστόνια, βαλβίδες, γρανάζια, παξιμάδια, πλάκες, είναι μερικά από τα υλικά που συνθέτουν τις μοναδικές δημιουργίες του...

Η τέχνη από γυμνό και παλιό μέταλλο τον κέρδισε και βάζοντας την φαντασία του να δουλεύει προσελκύει το ενδιαφέρον φίλων, γνωστών αλλά και όσων τον γνωρίζουν, με τις κατασκευές του.


Ο λόγος για τον Κώστα Πιέτα από την Πρέβεζα που άνοιξε διάπλατα τις πόρτες του σπιτιού του και φιλοξένησε για μερικές ώρες το pamepreveza.gr.

Ευγενικός, φιλόξενος, ήρεμος χαρακτήρας, γνωρίζει καλά αυτό που κάνει. Να δημιουργεί και να «πλάθει» το μέταλλο, δίνοντας του ζωή, με μοναδικά έργα που δεν έχεις παρά να τα θαυμάζεις με τις ώρες, παρατηρώντας την κάθε λεπτομέρειά τους.

Σε έναν πάγκο στην αποθήκη του σπιτιού του έχει όλες τις πρώτες ύλες.

 


Σκουριασμένα κυρίως υλικά που με πολύ υπομονή καθαρίζει, γυαλίζει και ενώνει μεταξύ τους.

«Δεν γνωρίζω από την αρχή πάντα τι πρόκειται να φτιάξω» είπε μιλώντας στο pamepreveza.gr, «ξεκινάω κολλώντας κάποια από τα υλικά που βρίσκω από εδώ και από εκεί. Στην πορεία, μου έρχεται η εικόνα του έργου, ενώ άλλοτε γνωρίζω από την αρχή τι θέλω να δημιουργήσω και ψάχνω τα αντίστοιχα υλικά».

Τις πρώτες ύλες τις συγκεντρώνει από συνεργεία, υλικά που στην ουσία είναι για τα σκουπίδια, ενώ κάποιες φορές ίσως χρειαστεί να αγοράσει κάποιο κομμάτι.

 


Τα έργα που κατασκευάζει δεν θέλει να φαίνονται εργοστασιακά, και τα αφήνει με τις όποιες «ατέλειες» τους, γιατί απλά αυτή είναι η τέχνη του γυμνού μετάλλου, τόνισε στο pamepreveza.gr, ενώ για την κατασκευή τους μπορεί να χρειαστεί από τρεις μέρες έως και ένας μήνας.

 


Στην μικρή έκθεση που έχει στο σπίτι του ο Κώστας, είδαμε καταπληκτικές δημιουργίες.

Το τανκ, το σαλιγκάρι, ο αρσιβαρίστας, το φιλί, ο ντράμερ, ο σκορπιός, ο αγρότης στο τρακτέρ, ο ελέφαντας, ο δεινόσαυρος, είναι μερικά από τα έργα που κεντρίζουν αμέσως το ενδιαφέρον.

 


Βέβαια εντυπωσιακές είναι και οι κατασκευές που έχει στον κήπο του σε μεγάλες διαστάσεις που κάποια από αυτά ξεπερνούν και το ενάμιση μέτρο.

Εντύπωση επίσης προκαλεί αμέσως και η συλλογή από μοτοσικλέτες, κυρίως τσόπερ, κατασκευασμένες η κάθε μια με μοναδικό τρόπο.

Κώστας Πιέτας,. Γλυπτική από μέταλλα. Δείτε έργα του.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου