Μοναστήρια, εκκλησίες, εξωκλήσια και εικονίσματα της Άνω Δρόπολης

 

Με τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου Τιράνων και πάσης Αλβανίας Αναστάσιου, άνοιξε στην πρωτεύουσα της Αλβανίας, τα Τίρανα, η έκθεση του ταλαντούχου ζωγράφου Γιώργου Μήτση. Η  έκθεση  είναι αφιερωμένη στα μοναστήρια και τις εκκλησίες της Άνω Δρόπολης, νομού Αργυρόκαστρου, έργα σε μαύρο μελάνι, ένα από τα δυσκολότερα μέσα εικαστικής έκφρασης της ζωγραφικής. Είναι απεικονισμένα σε  άλμπουμ των 260 σελίδων με τίτλο: «Μοναστήρια, εκκλησίες, εξωκλήσια, εικονίσματα Άνω Δρόπολης» και για τα οποία ο Γιώργος Μήτσης βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών.
Τα 36 έργα που εκτέθηκαν στα Τίρανα, τράβηξαν την προσοχή των επισκεπτών, που θαύμασαν την καλλιτεχνική εργασία του Βορειοηπειρώτη ζωγράφου από το Κλεισάρι Άνω Δρόπολης, σήμερα καθηγητής εικαστικών μαθημάτων στη Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια εκπαίδευση Ιωαννίνων.
Έκπληκτος έμεινε ο Μακαριότατος, ο οποίος κρατώντας τον από το χέρι και αφού τον  συνεχάρη  του είπε: «Εύγε, τέκνο μου! Έκανες μια τεράστια δουλειά στο έργο της Ορθοδοξίας. Αυτές είναι εικόνες ζωντανές και μιλούν παραπάνω από μια φωτογραφία»!
Ο Γιώργος Μήτσης είναι μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και της Ένωσης Καθηγητών Καλλιτεχνικών Μαθημάτων. Τα έργα του κοσμούν πολλούς δημόσιους χώρους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθώς συμπεριλαμβάνονται σε συλλογές Μουσείων και Πινακοθηκών.
Από το 1977 και μέχρι τώρα έχει πραγματοποιήσει πολλές ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πάμπολλες ομαδικές σε Ελλάδα, Αλβανία, Κύπρο και Γερμανία.
Βαγγέλης Παπαχρήστος

πηγη.Εφημ.ΠΡΩΪΝΟΣ ΛΟΓΟΣ


 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου