Με ταλέντο στο ποδόσφαιρο και τη ζωγραφική

 

Χωρίς τίτλο, αλλά με πολύ ταλέντο που γίνεται εύκολα ορατό στον επισκέπτη, ο Θόδωρος Γκόλας πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες στη «Φρόντζου Πολιτεία» την πρώτη ατομική του έκθεση ζωγραφικής.

Ο βετεράνος τερματοφύλακας του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, που έγραψε τη δική του ιστορία, φορώντας τη φανέλα με τον «ταύρο στο στήθος» τη δεκαετία του 1980, ως τις αρχές της δεκαετίας του 1990, αποκαλύπτεται στο κοινό της πόλης, παρουσιάζοντας μία άγνωστη στους περισσότερους, πτυχή του χαρακτήρα και της προσωπικότητάς του. Η ενασχόληση με τη ζωγραφική ήταν κάτι που τον ακολουθούσε και τον συνάρπαζε από παιδί, όμως για καθαρά βιοποριστικούς λόγους και υπό την πίεση της οικογένειάς του πήρε την απόφαση να ασχοληθεί επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο, χωρίς ποτέ να το μετανιώσει.

Με την πάροδο των ετών, ο Θόδωρος Γκόλας ασχολήθηκε με διάφορες επαγγελματικές δραστηριότητες, με τελευταίο επίκεντρο τις Ακαδημίες ποδοσφαίρου, όμως κάποια προβλήματα υγείας από το 2017 κι έπειτα τον οδήγησαν σε άλλα μονοπάτια.

Όπως εξηγεί, μιλώντας στο ITV και την «Ε», μετά τη δύσκολη περίοδο που αντιμετώπισε, άρχισε πάλι να ζωγραφίζει και έφτασε σε ένα σημείο να έχει δημιουργήσει τόσα πολλά έργα, ένα μέρος των οποίων εκθέτει στην ατομική του έκθεση, η οποία θα λειτουργεί στη Φρόντζου Πολιτεία μέχρι το βράδυ της Κυριακής και είναι επισκέψιμη τις πρωινές και τις απογευματινές ώρες.

«Είχα δυο ταλέντα, στο ποδόσφαιρο και στη ζωγραφική, όμως ήταν δύσκολες εποχές και επέλεξα να ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο για βιοποριστικούς κυρίως λόγους. Δεν το μετάνιωσα ποτέ, γιατί πήρα πάρα πολλά, όπως όμως και έδωσα. Αφού αντιμετώπισα κάποια προβλήματα υγείας ασχολήθηκα και πάλι με τη ζωγραφική και με βιωματικά έργα, που είναι η έκφραση του εσωτερικού μου κόσμου, αλλά και εκφράσεις προσώπων, που μου αρέσουν πάρα πολύ. Λένε πολλοί, ότι δε μπορεί ο αθλητισμός και ειδικότερα το ποδόσφαιρο να έχει κάποια σχέση με την τέχνη, όμως διαφωνώ. Το ποδόσφαιρο είναι και αυτό μία μορφής τέχνης. Έζησα μέσα από το γήπεδο την εποχή του Χατζηπαναγή και άλλων σπουδαίων παικτών, που οι άνθρωποι αυτοί έκαναν τέχνη στο γήπεδο. Δε χρειάζονται προκαταλήψεις, αλλά να δίνουμε κίνητρα και να επιτρέπουμε σε κάθε άνθρωπο να αναδεικνύει πτυχές της προσωπικότητάς του», ανέφερε ο Θοδ. Γκόλας.

Μία έκθεση για

τον «Άγιαξ της Ηπείρου»

Το διάστημα από 15-30 Οκτωβρίου ο Θοδ. Γκόλας θα εκθέσει τα έργα του στον Πολυχώρο Δημ. Χατζής, με τα έσοδα να πηγαίνουν για την ενίσχυση των παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια. Ο επόμενος μεγάλος του στόχος σε καλλιτεχνικό επίπεδο έκφρασης είναι να ασχοληθεί με κάποιες θεματικές με βάση τα βιώματά του και η πρώτη θεματική θα έχει να κάνει με τις μορφές του «Άγιαξ της Ηπείρου». «Είναι κάτι που το δουλεύω στο μυαλό μου αρκετό καιρό και θα το κάνω. Ήδη έκανα ένα πρώτο έργο που το χάρισα στον Μοντέζ με τον οποίο συναντηθήκαμε πριν λίγο καιρό, όταν βρέθηκε στα Γιάννενα και θέλω μέσα από τις εμπειρίες μου να κάνω και άλλα αντίστοιχα», ανέφερε ο Θοδ. Γκόλας.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

πηγη.Εφημ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ


 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου