Banner Πανω
 
 
 

Το θέατρο στο εδώ και τώρα! Το Θέατρο Actina με πυρήνα που εδράζει στην πόλη των Ιωαννίνων αρχίζει τους διακτινισμούς του μέσα στο σύμπαν της τέχνης.

Με αφετηρία το θέατρο θα συμπλεύσουμε σε όλες τις μορφές των παραστατικών τεχνών ανακαλύπτοντας δρόμους άγνωστους αλλά βαθιά ριζωμένους μέσα μας. Θα σκαλίσουμε κάτω από την επιφάνεια να αποκαλύψουμε διαδρόμους που μας συνδέουν με το κέντρο και θα τους δώσουμε ζωή ξανά. Θα ερευνήσουμε πεδία και περιοχές της παγκόσμιας λογοτεχνίας και ειδικά το θέατρο με όχημα το σώμα και την φαντασία μας και εργαλεία όλες τις τεχνικές του θεάτρου.

Η πολιτιστική ταυτότητα του Θεάτρου Actina θα διακρίνεται από τις εξής κατευθύνσεις: την καλλιτεχνική, την εκπαιδευτική και την κοινωνική.  Με κινητήριο δύναμη τον άνθρωπο, δηλαδή ένα ουμανιστικό θέατρο και την ανάγκη να μοιραστούμε το μυστήριο, να γίνουμε μύστες της τέχνης του θεάτρου θέλουμε να οικοδομήσουμε ένα πολιτιστικό παρόν που αντλεί από τα γερά θεμέλια του παρελθόντος και είναι σε συνεχή έρευνα με κάθε τι νέο εντοπίζεται στο πολιτιστικό γίγνεσθαι καθώς και σε διαρκή επαφή με την κοινωνία.

Στόχος μας να γίνει ένας ανήσυχος πολυπολιτιστικός χώρος ουσίας με σεβασμό στον θεατή και τον εκπαιδευόμενο, συνέπεια μέσα στα χρόνια, που θα συνενώσει αρκετές μορφές τέχνης κάτω όμως από μια κοινή φιλοσοφία και όραμα αγκαλιάζοντας καλλιτέχνες που έχουν αποδείξει την καλλιτεχνική τους αξία αλλά και νέους που η ανάγκη τους για αναζήτηση και δημιουργία δεν χωράει σε στενό και στεγνό πλαίσιο. 

Θέλουμε να διαμορφώσουμε έναν χώρο τέχνης με ευδιάκριτο καλλιτεχνικό στίγμα, καθαρό, προσωπικό που ακούει, αφουγκράζεται την σύγχρονη κοινωνία, την ευαισθητοποιεί, την εξελίσσει πνευματικά, ταρακουνάει τα ήσυχα νερά, ανοίγει νέους δρόμους έκφρασης και η ακτίνα του ξεκινάει από τα μύχια της ανθρώπινης συνείδησης προς κάθε κατεύθυνση, κάθε πολιτιστικό γεγονός και κάθε τόπο στο διηνεκές. Ένας πλουραλιστικός χώρος που θα γίνει καταφύγιο στις πνοές των καλλιτεχνών αλλά και όλων των δημιουργών που θέλουν να μοιραστούν τον πνευματικό τους κόσμο.

Ζωντανό κύτταρο του Θεάτρου Actina θα είναι τα εργαστήρια υποκριτικής που απευθύνονται σε όλες της ηλικίες από παιδιά, εφήβους καθώς και ενήλικες τα οποία στελεχώνονται από αξιόλογους επαγγελματίες αναγνωρισμένους ο καθένας στο αντικείμενο του. Θα διδάσκουν η Αθηνά Τσικνιά υποκριτική η οποία έχει και την καλλιτεχνική διεύθυνση, η Χρυσάνθη Παπαγεωργίου σωματική έκφραση-αυτοσχεδιασμό, η Χάρις Μέγα μουσική, η Ειρήνη Δόβα θεατρικό τραγούδι κ.α που θα συμπληρώσουν τον προγραμματισμό και θα προστίθενται στην πορεία μέσα από θεματικούς κύκλους και σεμινάρια.


Το Θέατρο Actina λοιπόν ανοίγει τον προβολέα και φωτίζει την θεατρική εκπαίδευση για όλους, μικρούς και μεγάλους! ⁃ Οι εγγραφές άρχισαν!


ΜΟΥΣΙΚΟ - ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ για παιδιά 4-8 και 9-12 ετών

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ για εφήβους 13-15 και 16-18 ετών

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ για ενήλικες 18 και άνω

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΚΑΙ ΧΟΡΟΥ για ενήλικες

ΘΕΜΑΤΙΚΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ, ΑΦΗΓΗΣΗΣ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ, ΧΟΡΟΥ και άλλων τεχνών.

-ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ για παιδιά 4-8 & 9-12 ετών Με εργαλεία την μουσική και τις τεχνικές του θεάτρου και υλικό από μύθους, παραμύθια, λογοτεχνία, κινηματογράφο, θεατρικά έργα, πίνακες ζωγραφικής, τραγούδια, γνωστές ιστορίες αλλά και επινόησης των παιδιών, φωτογραφίες και άλλες πηγές έμπνευσης και ερεθίσματα θα
κάνουμε ένα ταξίδι στον παραμυθένιο κόσμο της τέχνης. Το εργαστήριο μέσα από τον συνδυασμό μουσικής και θεάτρου έχει σαν στόχο τα παιδιά να μάθουν την έννοια της συνεργασίας και της ομαδικότητας, της επικοινωνίας, να ανακαλύψουν τον συναισθηματικό τους κόσμο, να αναπτύξουν την φαντασία και την δημιουργικότητα, να γνωρίσουν και να καλλιεργήσουν τα εκφραστικά τους μέσα. Να ανακαλύψουν τις δυνατότητες της φωνής τους και των σωματικών ήχων. Με οδηγό τον ρυθμό στοχεύουμε στην έκφραση, στον συντονισμό του σώματος καθώς και στον χειρισμό ρυθμικών οργάνων.

-ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ για εφήβους 13-15 & 16-18 ετών Μια εισαγωγή στην υποκριτική που απευθύνεται σε εφήβους. Μια σειρά από μαθήματα, μέσα από τα οποία θα εξερευνήσουμε όλες τις πτυχές της θεατρικής πράξης και των βασικών εργαλείων των ηθοποιών. Θα εισαχθούμε στην υποκριτική μέσα από τον αυτοσχεδιασμό. Στόχος μας οι νέοι να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους και να γίνουν αφορμή για καλλιτεχνική δημιουργία με αποτέλεσμα να απολαμβάνουν όλα τα γνωστά οφέλη της και να εξελιχθούν σε ενήλικες με κριτικό πνεύμα και ανοιχτούς ορίζοντες.

-ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ για ενήλικες άνω των 18 ετών Το εργαστήριο απευθύνεται σε όλους εκείνους που αγαπούν το θέατρο και έχουν νοιώσει αυτό το ασίγαστο πάθος να το γνωρίσουν βιωματικά καθώς και εκείνους που το έχουν γνωρίσει και ψάχνουν κάτι διαφορετικό. Στόχος και μέλημα μας να καταφέρουν να εκφραστούν και να δημιουργήσουν, να γνωρίσουν τον εαυτό τους και τους άλλους, να δουν τον κόσμο με άλλα μάτια, να οξύνουν την φαντασία τους, να γνωρίσουν και να ξεπεράσουν τα όρια τους, να τονώσουν την αυτοπεποίθηση τους, να ανταλλάξουν ιδέες και εμπειρίες χωρίς φόβο και να τις μοιραστούν μπροστά σε κοινό, να γνωρίσουν την αξία της συνεργασίας και να καταφέρουν να εμπιστευτούν τον εαυτό τους και τους άλλους, να αναπτύξουν την συγκέντρωση, να εξασκήσουν την αυτοπειθαρχία, να γίνουν ευρυματικοί, να ανακαλύψουν το σώμα τους και τις δυνατότητες του, να απολαύσουν την ευχαρίστηση που δίνει η θεατρική πράξη και μέσα από την θεατρική πράξη να ακολουθήσουν ένα καινούριο μονοπάτι με απίστευτες εκπλήξεις.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ Μέσα απο το μάθημα του θεατρικού τραγουδιού, θα έχετε την ευκαιρία να ζήσετε ένα συναρπαστικό και διαφορετικό ταξίδι. Θα προσπαθήσουμε να εκφράσουμε, να εμψυχώσουμε, να απελευθερώσουμε, να λυτρωθούμε, να ανακαλύψουμε την φωνή και τον εαυτό μας. Να εκτιμήσουμε και να γευτούμε αυτό το δώρο Θεού!


Στην λήξη του εκπαιδευτικού έτους σε όλα τα εργαστήρια θα ακολουθεί παράσταση.
Για πληροφορίες -εγγραφές καθημερινά 11:30-14:30 & 18:30-21:30
Τηλ. επικοινωνίας: 6974865401 Διεύθυνση: Άννης Κομνηνής

8 Facebook: Θέατρο Actina Instagram: theatroactina email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. www.theatroactina.gr


 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...