Ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις της τραγωδίας

«Βάκχες» στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου

Με την παράσταση που δόθηκε το απόγευμα της Τρίτης στη Δωδώνη ολοκληρώθηκε ο κύκλος παραστάσεων της τραγωδίας του Ευρυπίδη «Βάκχες» στα Αρχαία Θέατρα της Νικόπολης, των Γιτάνων και Δωδώνης, Ήταν μια πρωτοβουλία που εντάσσεται στο πλαίσιο ανάδειξης των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου, τα οποία αναστηλώνονται μέσω του Προγράμματος της Πολιτιστικής Διαδρομής που υλοποιείται από την Περιφέρεια σε συνεργασία με τις Αρχαιολογικές Υπηρεσίες και άλλους φορείς.

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης με δήλωσή του εκφράζει τις ευχαριστίες του προς όλους όσοι βοήθησαν στην πραγματοποίηση των παραστάσεων, αλλά και για την υλοποίηση του προγράμματος της «Πολιτιστικής Διαδρομής στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου», επισημαίνοντας ιδιαίτερα τη συμβολή του Προέδρου του «Διαζώματος» κ. Σταύρου Μπένου. «Ήταν ένα όραμα, που γίνεται πράξη», υπογράμμισε ο κ. Καχριμάνης τονίζοντας ιδιαίτερα ότι στο Αρχαίο θέατρο Γιτάνων ήταν η πρώτη παράσταση αρχαίου δράματος μετά από περίπου 17 αιώνες και αυτό χάρη στις εργασίες αναστήλωσης που γίνονται μέσω της χρηματοδότησης από το Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020» του προγράμματος της Πολιτιστικής Διαδρομής. Τέλος εκφράζει και τα συγχαρητήριά του προς την Ηπειρώτισσα Νικαίτη Κοντούρη, τόσο για τη συνεργασία που είχαν, όσο και για το σκηνοθετικό της έργο.

Να σημειωθεί ότι και οι τρεις παραστάσεις, που προσέλκυσαν το ενδιαφέρον του θεατρόφιλου κοινού, προσφέρθηκαν δωρεάν από την Περιφέρεια Ηπείρου. Στη διοργάνωσή τους συμμετείχαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Πρέβεζα», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ραγίου ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ, η Αδελφότητα Απανταχού Ευρισκομένων Μελλιγγιωτών «Η Θεοτόκος», οι Εφορείες Αρχαιοτήτων Πρέβεζας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, ενώ σημαντική η συνδρομή των Δήμων Πρέβεζας και Φιλιατών.

Η παραγωγή ήταν της Εταιρείας Τέχνης «Αrs Aeterna» και το σύνολο των παραστάσεων, έφερε τον γενικό τίτλο «Από τα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου» και το έργο ήταν σε σκηνοθεσία της ΝΙΚΑΙΤΗΣ ΚΟΝΤΟΥΡΗ.

Η πρώτη παράσταση έγινε στο Ρωμαϊκό Ωδείο Νικόπολης στις 15 Ιουλίου 2021, η δεύτερη στο Αρχαίο Θέατρο Γιτάνων στις 23 Αυγούστου 2021 και η τρίτη στο Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης στις 24 Αυγούστου 2021.

 

Παράλληλα έγιναν παραστάσεις και στον Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου στις 13,14 & 15/8/21.

Ερμήνευσαν οι ηθοποιοί: ΑΚΗΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ (Διόνυσος), ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΠΑΠΑΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ (Πενθέας), ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ (Τειρεσίας), ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ (Κάδμος), ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΤΑΚΑΛΟΥ (Αγαύη), ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΣΠΙΩΤΗΣ (Αγγελιοφόρος).

 

 

 


 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου