Banner Πανω
 
 
 

Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ Άρτας

Ανακοίνωση

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχωρά ακάθεκτη στην εφαρμογή νέων αντιλαϊκών μέτρων μετά την νέα συμφωνία της με την ΕΕ το ΔΝΤ και τους δανειστές την Δευτέρα 20 Φλεβάρη του 2017.

Χωρίς καθόλου αναστολές ανακοινώνει ότι θα προ-νομοθετήσει μέτρα ύψους 3,6 δις ευρώ που έρχονται να προστεθούν στα υπόλοιπα αντιλαϊκά μέτρα, που έχουν αποφασισθεί στο πλαίσιο της δεύτερης «αξιολόγησης» με κύριο μενού την αύξηση της φορολογίας για μισθωτούς και συνταξιούχους μέσω της μείωσης του αφορολόγητου και νέες μειώσεις στις συντάξεις. Κρύβει ότι έχει ουσιαστικά δεσμευτεί γι' αυτά, μέσω της επέκτασης του αυτόματου «κόφτη» και των ματωμένων πλεονασμάτων και αναζητά τρόπο να τα σερβίρει στο λαό. Κοροϊδεύει όταν λέει ότι τα νέα μέτρα είναι μόνο οι «παράλογες απαιτήσεις» του ΔΝΤ και κάποιων ακραίων κύκλων ενώ στην ουσία έχει συνομολογήσει, υλοποιεί και εφαρμόζει το 3ο μνημόνιο που τα περιλαμβάνει, ακολουθώντας πιστά τις πολιτικές όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Στην πραγματικότητα, αυτά τα μέτρα είναι πάνω απ’ όλα απαιτήσεις των μεγαλοεπιχειρηματιών, ντόπιων και ξένων, για να εξασφαλίσουν τα κέρδη τους σε συνθήκες έντονου ανταγωνισμού για το πώς θα μοιρασθούν οι ζημιές από την κρίση και ποιος θα βγει ωφελημένος από την πιθανή ασθενική ανάκαμψη. Χαρακτηριστική είναι η θέση του ΣΕΒ ότι «χρειαζόμαστε ένα "Ελληνικό Μνημόνιο Plus", που θα ξεπερνάει το manual (εγχειρίδιο) των δανειστών».

Για άλλη μια φορά παρακολουθούμε το ίδιο «χιλιοπαιγμένο έργο». Τόσο η κυβέρνηση όσο και τα υπόλοιπα κόμματα του συστήματος, μαζί με ΜΜΕ και άλλους μηχανισμούς, προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν για να αποδεχθούμε ως «μονόδρομο» τη νέα σφαγή των δικαιωμάτων μας. Μας εκβιάζουν ότι πρέπει να κλείσει γρήγορα η «αξιολόγηση», για να μην επιστρέψει η αβεβαιότητα.  

Ταυτόχρονα, καλλιεργούν ψεύτικες ελπίδες ότι αν «ολοκληρωθεί η αξιολόγηση», αν επιτευχθεί η «ποσοτική χαλάρωση», ή η «ελάφρυνση του κρατικού χρέους», θα έρθει η «δίκαιη ανάπτυξη» που δήθεν θα επιφέρει βελτίωση της ζωής μας. 

Η αλήθεια είναι οτι οι ωφελημένοι από τις νέες συμφωνίες θα είναι μόνο οι επιχειρηματικοί όμιλοι και το μεγάλο κεφάλαιο που θα εξασφαλίσουν νέες επιδοτήσεις μέσω της «ελάφρυνσης του κρατικού χρέους» και φθηνότερο εργατικό δυναμικό από τις ανατροπές στα εργασιακά δικαιώματα.

Προσπαθούν να κρύψουν ότι η «ανάπτυξη» που ευαγγελίζονται απαιτεί φθηνούς εργαζόμενους που δεν θα έχουν από πουθενά κανενός είδους προστασία, χωρίς συλλογικές συμβάσεις, χωρίς κοινωνική ασφάλιση, έρμαια στις διαθέσεις των εργοδοτών. Απαιτεί εξασφάλιση πεδίων για να επενδυθούν, με εξασφαλισμένη κερδοφορία, τα υπερσυσσωρευμένα κεφάλαια των καπιταλιστών. Πεδίο δράσης μεγάλο σε αυτή την κατεύθυνση εξασφαλίζει ο χώρος της υγείας και της περίθαλψης γι’ αυτό και θα συνεχισθεί η πολιτική υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης των δημόσιων μονάδων υγείας και πρόνοιας.

Αυτή η πολιτική ευθύνεται για την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση, τις περικοπές στους μισθούς των υγειονομικών, τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων, μονάδων ΠΕΔΥ και κλινικών. Για την αύξηση των πληρωμών για εξετάσεις, νοσηλεία, φάρμακα.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, προωθείται η λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων ως «αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες» που θα καλύπτουν ολοένα μεγαλύτερο μέρος του κόστους λειτουργίας από την «πώληση» υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Στο σχεδιασμό κυβερνήσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τη λειτουργία των δημόσιων μονάδων με επιχειρηματικά κριτήρια, εντάσσεται η επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων καθώς και η Πρόταση Νόμου για την αναμόρφωση των οργανισμών των νοσοκομείων, που προβλέπει τη συνέχιση των διασυνδέσεων – ενοποιήσεων νοσοκομειακών μονάδων και της υποστελέχωσης. Παράλληλα προωθεί την νεοφιλελεύθερη εμμονή του επιτελικού κράτους, αφού ο σχεδιασμός αυτός στρώνει τον δρόμο για το πέρασμα στους ιδιώτες των λεγόμενων «υποστηρικτικών» υπηρεσιών των νοσοκομείων ( διοικητική, τεχνική, παραϊατρικό προσωπικό) κουρεύοντας τις υπάρχουσες οργανικές κατά ένα μεγάλο ποσοστό της τάξης του 15% και καταργώντας τμήματα. Χαρακτηριστική η δήλωση του Γ.Γ. του Υπουργείου Υγείας: «Χρειάζεται νοσοκομείο στη Λευκάδα

Δε δεχόμαστε να θυσιάζουμε τα δικαιώματα μας και την υγεία του λαού για το κέρδος των λίγων, του κεφαλαίου και των επιχειρηματικών ομίλων.

Συμμετέχουμε μαζικά με τα αιτήματα μας, στο συλλαλητήριο την ΠΕΜΠΤΗ 23 Φλεβάρη 2017 στις 6.30 μμ στην πλ. Κιλκίς, μαζί με το Εργατικό Κέντρο και την ΟΑΣΝΑ.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους να σταματήσουμε να ανεχόμαστε συνολικά αυτή την αντιλαϊκή πολιτική, να οργανώσουμε και να μπούμε μαζικά στον αγώνα, διεκδικώντας:

 • Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας-πρόνοιας.

 • Να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στην υγεία και πρόνοια.

 • Να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου και αποκλειστικής απασχόλησης ιατρικού, παραϊατρικού, τεχνικού, επιστημονικού και διοικητικού προσωπικού

 • Να σταματήσει ο εμπαιγμός απέναντι στους εργαζόμενους στον χώρο της καθαριότητας, της εστίασης, της φύλαξης και της συντήρησης των εγκαταστάσεων των Νοσοκομείων. Να δημιουργηθούν θέσεις στους οργανισμούς των νοσοκομείων για το προσωπικό αυτό και να πληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα τους.

 • Να επαναλειτουργήσει ολοκληρωμένα η ψυχιατρική κλινική.

 • Να μην περάσει η αξιολόγηση και το σχέδιο νόμου για την οργάνωση των νοσοκομείων του ΕΣΥ που υπηρετούν το δημόσιο νοσοκομείο επιχείρηση και την νεοφιλελεύθερη εμμονή του «επιτελικού» κράτους.

 • Να καταργηθούν οι πληρωμές των ασθενών για φάρμακα, θεραπείες, εξετάσεις.

 • Την αναπλήρωση των απωλειών των μισθών, από το 2009 με αυξήσεις στους μισθούς.

 • Την καταβολή τώρα όλων των δεδουλευμένων από το 2008-2009-2012-2013-2015.

Άρτα 21 Φλεβάρη 2017

Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ Άρτας

 


 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...